Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Piros-csoport: Szombaton kezdődik a Nagykőrös-Veszprém párharc a 13. helyért

A vesztes fél biztosan búcsúzik a B-csoport felsőházától.:

:

A 13. helyért mérkőzik meg az alsóházi rájátszás első fordulójában vereséget szenvedő Nagykőrös és Veszprém, a párharc az egyik fél második sikeréig tart. A vesztes kiesik a Piros-csoportból, a győztes egy kuparendszerű osztályozón még iharcolhatja a bennmaradást a Zöld-csoport ezüstérmese ellen.

Nagykőrösi Sólymok KSE – Veszprém KK

A rájátszást is az alapszakasz 13. és 14. helyezettje zárja az utolsó két helyen. A bajnokság első szakaszában a Sólymok (5-21) teljesítettek jobban, ugyanakkor az egymás elleni összevetésben már a bakonyiak a jobbak: Nagykőrösön 92-82-re, Veszprémben 96-80-ra végeztek a felek, idegenben egyik csapat sem nyert még bajnokit a szezonban – ha ez továbbra sem változik, az a pályaelőnyben lévő piros-feketék győzelmét jelenti.

Puszta Dávid (Nagykőrös): Mint tudjuk, mindkét csapat egy elvesztett párharcból érkezik és azért küzd, hogy ezután legyen egy utolsó “dobása” a bennmaradást illetően. A Veszprémmel az alapszakaszban 1-1-et játszottunk, vannak rutinos, karakteres játékosaik. Nálunk nagyon fontos lesz az, hogy jó százalékkal hajtsuk végre a megbeszélt taktikát, mindezt nagy energiával és lelkesedéssel ötvözve. Élveznünk és használnunk kell a hazai pálya lélektani előnyét!

Horváth Ákos (Veszprém): A Nagykőrös szimpatikus csapat, teli “régi motorosokkal”. Rutinosak, legtöbben együtt játszanak évek óta. Mindig olyan a közeg náluk, mint egy kis családban. Éppen ezért iszonyú nehéz idegenben ellenük játszani, igazi oroszlánbarlang az övék. Várhatóan mindkét oldalon vannak, lesznek hiányzók, sérültek. Ehhez alkalmazkodni kell. Mindenképp erőt meríthetünk a Megyeri Tigrisek elleni párharc meccseiből, úgy érzem, megmutattuk, hogy felnőttünk a feladathoz. Természetesen tudjuk, hogy szükség lesz egy bravúrra is idegenben a párharc megnyeréséhez, de a legutóbbi meccsünkben már ez is vastagon benne volt. Kellő önbizalommal, ellenfelünket tisztelve érkezünk Nagykőrösre szombaton. Folyamatosan csak a következő meccsre koncentrálunk, de nyilván tudni kell, hogy szerdán már hazai környezetben is megütközünk, addig mindent a célnak rendelünk alá, készülünk a ki-ki meccsekre.

A párharc menetrendje:

  • május 6., szombat 18:00, Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola
  • május 10., szerda 18:00, Veszprém, Vetési Albert Gimnázium

Ha szükséges:

  • május 13., szombat 18:00, Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola
Fotó: hunbasket.hu
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés