Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Piros-csoport: Pécsi derbit rendeznek a feljutásért

Az NKA a Vasas, a PVSK a MAFC ellen abszolválta 3-0-lal az elődöntőt.:

:

Nem született meglepetés a piros-csoportos elődöntő harmadik játéknapján, mindkét baranyai együttes behúzta a döntőbe jutást érő hazai győzelmet – városi rangadón fog eldőlni a bajnoki cím és a bronzérem sorsa is.

NB I. B, Piros-csoport, elődöntő, 3. mérkőzések

Pécsi VSK-Veolia – MAFC 101-80 (26-13, 29-18, 27-24, 19-25)

PVSK: Halász 9/6, Molnár 11/6, Harler 22/6, Bíró O. 16/3, Horti 14 (+12 lepattanó). Cs: Bíró L. 8/3, Németh 8, Tóth N. 6, Takács 4, Kalmár 3, Radó -, Antóni -.

MAFC: Tóth P. 18/6, Polgárdy 23/6, Maly 10, Buzás 7/3, Komma 6. Cs: Bordács 6, Biber 6, Matejovics 4, Pintér -, Misek -, Herló -.

A párharc végeredménye: 3-0 a PVSK javára.

Nem adott esélyt a szépítésre a MAFC-nak a Vasút. 10-0-lal kezdtek a házigazda fehér-feketék, a második negyedben pedig húsz pont fölé kúszott a különbség. A második félidőben mindkét oldalon több lehetőséget kaptak a fiatalok, valamelyest kozmetikáztak az eredményen a foghíjas újbudaiak, de a Szekulovics-tanítványok továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben. A kiesését követő szezon végén döntőt játszhat a PVSK, a piros-feketéknek ez öt idény alatt sem jött össze, ők ez idő alatt harmadik bronzcsatájukat játszhatják.

A mérkőzés visszanézhető itt.

NKA Pécs – Vasas Akadémia 93-79 (25-10, 19-28, 27-18, 22-23)

NKA: Kerpel-Fronius 21/6, Benke 4, Kollár 17/3, Meleg G. 10, Djordjevics 17. Cs: Meszlényi 16/6, Scherer 5, Lados 1, Rátvay 2, Meszlényi, Rátgéber -, Herger -, Kármán -.
Vasas: Moravcsik 3, Cseh 11, Fekete 5/3, Radics 6, Andrássy 10. Cs: Medve 8/6, Farkas 14/9, Bagó 12, Marcikics 8/6, Pleesz 2, Kelemen -, Dormán -.

A párharc végeredménye: 3-0 az NKA Pécs javára.

Két jó negyed elég volt az alapszakaszgyőztesnek a párharc lezárásához. A 21-6-os pécsi kezdés után úgy tűnt, gyorsan eldőlnek a lényegi kérdések, de az Arigbabu-legénység nagyon megnyomta a második negyed végét, és felzárkózott a nagyszünetig. A harmadik etapban eleinte tartották a szoros eredményt a vendégek, de aztán ismét elléptek a narancs-feketék, erre pedig már nem tudtak válaszolni a budaiak. Három évvel a Piros-csoportba kerülés – egy 8. hely, majd egy bronzérem – után a feljutás kapujába értek, az utolsó lépést a városi rivális ellen tehetik meg az élvonalba vezető úton. A Vasas zsinórban harmadjára érdekelt a “kisdöntőben”, az előző két idény végén nem került bajnoki érem a piros-kékek nyakába.

A mérkőzés visszanézhető: itt.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntőt tehát az első kiemelt NKA Pécs és az alapszakasz-második PVSK játssza, a két győzelemre menő bronzcsatában pedig a reguláris szezonban 3. MAFC és a bajnokság első szakaszát negyedikként záró Vasas találkozik majd.

Fotó: hunbasket.hu

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
lddbakibaBorbély LajosLaposvárPécsidrukker99 Recent comment authors
ldd
Olvasó

Szakmai elemzés helyett…
Az új TAO évben a támogatásokat az 1/3-ára vágta vissza az MKOSZ, mert Ő is csak annyit gyűjthet…
A magyar sport “lufi” a kipukkadás előtti állapotban van.
Ezért lesz lesz minden döntőnek, minden helyezésnek óriási jelentősége…
Az NKA is mindent erre a szezonra tett fel… soha nem látott (B csoportos) pénzzel tolta meg mindkét csapat ezt a szezont… a Kaposvár 20 éve ennyiből lett magyar bajnok…
Valakinek nagyon fájni fog…

Laposvár
Olvasó

Amúgy már a cikk címét sem sikerült normálisan leírni (megint)…

bakiba
Olvasó

Nem érdemtelenül jutott ez a két csapat a döntőbe. Nehéz kérdés, hogy miért nincs összefogás a pécsi kosárlabdában. Az biztos, hogy a PVSK bázisa, szurkolói támogatása, lényegesen nagyobb. AZ NKA gyakorlatilag egy szűk kör. Nem látom, hogy mivel szolgálja az NKA a magyar kosárlabda érdekeit és, hogy számolna el (ha kéne) az évi 1,2-1,5 milliárddal. AZ NKA célja nem az kéne legyen, hogy A csoportban 4-5 délszláv + pár idősebb magyarral szerepeljen. Jó lenne a sok pr cikk és önmaguk fényezése helyett valós eredményeket látni. Olyat, aki nem egy túlkoros afrikai srác. Sajnos nehéz szimpatizálni az NKA-val. Tesznek érte, hogy… Olvass tovább »

Center
Olvasó

A B csoport két legerősebb csapata jutott a döntőbe, valóban győzzön a jobbik! Az már inkább vet fel kérdéseket, ha bármelyik feljut, mennyire állja meg a helyét az A csoportban. A PVSK anyagi lehetőségei- az utóbbi években láthattuk- behatároltak, míg az akadémiai rendszer lényege (és finanszírozása) szintén nem arról szól, hogy fizetünk 4-5 légióst.. .
Halkan kérdezem: lehet, hogy végre Pécsen is összefogásnak kellene inkább lennie, és a két csapatnak nem erőből egymás elől elvenni a térség szponzorait, támogatóit? Egy ekkora város soha nem fog elbírni két A-s élcsapatot….

Pécsidrukker99
Olvasó

Volt kezdeményezés a szezon előtt a Pvsk részéről, hogy egy pécsi csapatként jussanak fel, a Rátgéber nem ment bele. Persze az érem másik oldala, hogy elég szépen összerúgták a port előtte. Női vonalon volt már pécsi döntő,(mondjuk az első osztályban) annak se lett jó vége.

Borbély Lajos
Olvasó

Igy van.
Erősen elgondolkodtató, hogy Pécsett sem női, sem férfi vonalon nincsen összefogás. Az Akadémiának nevezett gittegyleteknek pedig játékosokat illene nevelni, nem az első osztályra pályázni. Teljesen értelmetlen és felesleges a 4-5 légióssal felálló összevásárolt csapatok ellen pályára küldeni a “nevelteket”. Ha pedig egy akadémia légióst alkalmaz, akkor mi a búbánatért akadémia?
Ezt mikor fogják Mo.-on vajon a sportág vezetői (nemcsak kosárlabdában) megérteni? No, Báder Marci – mi a véleményed?

CsakAVasut
Olvasó

Kulcs lesz, hogy Kovács Peti sérülése mikor jön rendbe, pályára tud-e lepni és ha igen, milyen állapotban. Most megtudhatjuk mire képes a hiper-szuper új rehab központ.
Szrecsko tapasztaltabb, de az NKA stábja is nagyon erős, a Mavrenszki-Sértő-Berkics trió remekül végzi munkáját.
Az biztos, hogy a “nem-feljutó” nagyon csalódott lesz, és kérdéses merre indul el majd a zakó után.
Remek meccsek lesznek, győzzön a jobbik!

Laposvár
Olvasó

Szerintem itt igazán vesztenivalója a PVSK-nak van. Ha az NKA nem jut fel, nem kell a kardjukba dőlni, majd nekifutnak újra jövőre.
Viszont a Vasútnàl úgy érzem hogy dupla vagy semmi a szezon. A kevés megmaradt szponzor elvárja a feljutás, valószínűleg csak azért támogatják még őket mert meg van ígérve az A csoport. Szerintem ha nekik nem sikerül a feljutás, akkor még sem állnak a zöld csoportig.
Az igazán érdekes az lesz ha visszajutnak, mert akkor jövőre jön az NKA is… Na, akkor kell megosztani a régió erőforrásait, mert akkor A-s lesz mindkét Pécs.
Szerintem nem tenne jót egyébként az NB1-nek.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés