Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Piros-csoport: Indul a fővárosi párharc a 13. helyért

A Kaszások-Budafok párosítás vesztese biztosan búcsúzik a B-csoport felsőházától.:

:

Az utolsó szalmaszál megragadásáért száll harcba az Óbudai Kaszások és a Budafok: a 13. helyért megrendezendő helyosztó vesztese kiesik a Piros-csoportból, míg a győztes kuparendszerű osztályozót játszhat a Zöld-csoport ezüstérmesével – a B-csoport alsóházában Dávid Kornél KA – Tiszaújvárosi Phoenix KK döntőt rendeznek. A III. kerületiek a Salgótarjántól kaptak ki végletekig kiélezett párharcban, a 3. meccs utolsó percében Karanfilovszki hárompontosával fordítottak a nógrádiak, a sárga-kékeknek még volt egy dobásuk a bennmaradást érő győzelemért, de az kimaradt. A piros-feketék is behúzták a hazai összecsapásukat a DEAC U23 ellen, de a Cívisvárosban nem volt reális esélyük a sikerre. Az alapszakaszban az Óbuda 8-18-cal a 13., a Budafok 4-22-vel a 14. helyen zárt, Dél-Budán 93-72-es, Észak-Budán 103-73-as hazai diadallal ért véget a felek mérkőzése – egyik gárda sem remekelt idegenben, a promontoriak még nem nyertek tétmeccset otthonuktól távol a szezonban, az aquincumiaknak ez kétszer sikerült idáig.

NB I. B, Piros-csoport, alsóházi rájátszás, párharc a 13. helyért

Óbudai Kaszások – Budafok

Gedei Tibor (Kaszások): Tudjuk, hogy mekkora a párharc tétje, ennek fényében is készültünk. Végre felépültek a sérült játékosaink is, az utóbbi napokban már teljes kerettel tudtunk edzeni, amire régóta nem volt példa. Ismerjük a Budafokot, az alapszakaszban mindkét egymás elleni meccsen nagyobb különbséggel nyert az aktuális házigazda. Úgy gondolom, hogy ebben a szakaszban már nehéz sok újdonságot mutatni, természetesen próbáljuk elvenni az ellenfél erősségeit és támadni a gyenge pontjait.

Károly Máté (Budafok): Szeretnénk győztesen kikerülni a párharcból, ehhez idegenben is nyernünk kell legalább egy mérkőzést! Megpróbálunk mindent, az biztos, hogy nagy energiával kell játszanunk minden mérkőzésen! Nem mi vagyunk az esélyesek, de ezt is szeretnénk a javunkra fordítani!

A párharc menetrendje:

  • május 1., szerda 16:45, Budapest, Óbudai Kaszások Kosárlabda Csarnok
  • május 4., szombat 17:00, Budapest, BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok

Ha szükséges:

  • május 8., szerda 16:45, Budapest, Óbudai Kaszások Kosárlabda Csarnok

A budafoki mérkőzést a SPORT MÉDIA YouTube-csatorna közvetíti.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés