Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Piros-csoport: a MAFC Nyíregyházán, a Fót otthon egyenlített

Elődöntőbe jutott a PVSK és a Cegléd.:

:

Két párharc véget ért, kettőben a 3. meccsre maradt a döntés a második vonalban.

A Nyíregyháza már 13 ponttal is vezetett a MAFC ellen a 3. negyedben, ám Bus Iván kiállítása megzavarta a Kék Cápákat, az újbudaiak a 8 kísérletből 7 hárompontost dobó Archibald vezérletével visszavették a pályaelőnyt. Cegléden viszont le tudta zárni a párharcot a csütörtökön idegenbeli bravúrt bemutató csapat, a CKE végig vezetve győzte le a Vasast, így története során először bejutott a legjobb négy közé a Piros-csoportban. A Megyeri Tigrisek az első percekben állva hagyták a BKG-t, a folytatásban a Kosok felzárkóztak, de nem tudták utolérni a Juhos vezette fótiakat, így szerdára maradt a döntés a továbbjutást illetően. A TF a sima pécsi vereség után hazai környezetben jól tartotta magát a PVSK ellen, a 39. percben Anda zsákolásával két pontra csökkentették hátrányukat a Tehetséges Fiatalok, de a végjátékot a Párducok bírták jobban, így készülhetnek az elődöntőre.

NB I. B, Piros-csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzések

Hübner Nyíregyháza BS – Újbuda MAFC 76-88 (28-22, 22-18, 16-24, 10-24)

Nyíregyháza: Bus 13/3, Végső 3/3, Ervin 23/6, Bonifert 12/3, Tarján 16/3. Cs: Glatz 5/3, Geiger 2, Völgyi 2, Nagy S. -, Szobi -.

MAFC: Polgárdy 23/6, Pintér 5/3, Archibald 32/21 (+10 lepattanó), Bordács 8 (+15 lepattanó), Pápai 5/3. Cs: Biber 5, Kovács 4, Komma 4, Katona 2, Buzás .

Brugós Olivér: Jól kezdtük a meccset, próbáltuk játszani a játékainkat, és megbüntetni a MAFC védekezését, ahogy gyakoroltuk az elmúlt napokban. Ez többé-kevésbé működött is. A második félidőben kicsit megakadt a gépezet, nem mentek úgy a támadások, nem folyta a labda, ahogyan szerettük volna. Statikussá vált a játékunk, emiatt a tíz pontos előnyt mínusz nyolcra váltottuk. Nem volt jó hatással a játékra, amikor Bus Ivánt kiállították, elveszítettük a rutinos irányítónkat, ez rányomta a bélyegét a végjátékra. Abban kell javulnunk, hogy csapatjátékkal játszva megkeressük mindig a legjobb opciót. Mentálisan fel tudunk készülni a szerdai meccsre, bízom benne, hogy újra meglepetést szerzünk idegenben.

Lakits András: Nagyot küzdöttünk, hogy kiharcoljuk a harmadik meccset. A sokadik védekezésváltásunk bejött, és megtaláltuk azt, amit szerettünk volna, a csapat elkezdett hinni benne, hogy ez működhet. Nagyon mélyről jött vissza a csapat és vette át a mérkőzés irányítását. Ez nem jelent semmit, csak annyit, hogy visszavisszük a párharcot Budapestre, ahol szeretnénk már magunk javára fordítani. Nem lesz egyszerű, az elmúlt két meccs is iszonyatos hullámvasút volt. Megpróbálunk felkészülni és a lehető legjobban szerepelni a harmadik mérkőzésen.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Ceglédi KE – Vasas Akadémia 84-64 (22-25, 18-11, 26-18, 18-20)

CKE: Herendic 4 (+13 gólpassz), Dragasevics 11/6, Kertész 2, Csaba 23/6, Csorvási 6. Cs: Horváth M. 18/12, Velkey J. 9/6, Zsók 8, Berkics 3, Horváth Ád. -, Fodor -.

Vasas: Takács 3/3, Cseh 22/6, Fekete 14/9, Pleesz G. -, Olasz -. Cs: Farkas 9/3, Kelemen 8, Pleesz Á. 6, Andrássy 2, Rosta -, Bagó -.

Sértő Ádám: Gratulálok a srácoknak a győzelemhez, nagyon büszke vagyok rájuk! Nem csak a győzelmek, hanem a mutatott játék és dominancia miatt. Úgy gondolom, hogy bárkivel is kerülünk össze az elődöntőben, nem lehet a csapatomat félvállról venni. Most egy kicsit szusszanunk, aztán készülünk, hogy tovább írjuk a klub történelmét!

Stephen Arigbabu: Gratulálok a Ceglédnek a párharc megnyeréséhez és a továbbjutáshoz. Megérdemelték a győzelmet. Természetesen most nagyon csalódottak vagyunk, hiszen szeptembertől áprilisig kifejezetten jó szezonunk volt, huszonhat meccsből húszat megnyertünk, és a harmadik helyen zártuk az alapszakaszt. Ilyen előzmények után természetesen az volt a célunk, hogy a legjobb négy között végezzünk. Most hetvenkét óra leforgása alatt két meccset veszítettünk és az ötödik-nyolcadik helyért kell játszanunk. Ez rossz érzés. Ennek ellenére tartom magam ahhoz, hogy nagyszerű szezon van mögöttünk, amihez gratulálok a csapatomnak. Sportolóként nagyon komolyan fogjuk venni a hátralévő meccseket, és a lehető legszebben igyekszünk befejezni a bajnokságot.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-0 a CKE javára.

Phoenix-MT Fót – BKG PRIMA Akadémia 77-72 (23-9, 15-19, 17-23, 22-21)

Fót: Kinney 16 (+12 gólpassz), Tóth Z. 8/6, Udemezue 4, Markovics 8, Juhos 29/3 (+12 lepattanó). Cs: Tichov 5/3, Szabó N. 4, Richter 3/3.

BKG: Nagy Bo. 36/18 (+10 kiharcolt fault), Büki 21/15, Edelényi -, Newman 2 (+11 lepattanó), Nshimba 8. Cs: Nagy Be. 3, Halász 2, Szeleczki -, Galambos -.

Surmann Péter: Nagyon jól sült el a játékosokkal az elbeszélés az első meccset követően, ma egy egészen más arcát mutatta a csapat. Köszönet ezért a csapat vezetőjének, de az érdem a mai győzelmet illetően főleg a játékosoké. Gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattunk, végig kézben sikerült tartani a találkozót. A BKG együttesén látszódott a felszabadultság az 1-0-ás előnyüknek köszönhetően. De ez a harmadik mérkőzésre már benne van, hogy másképp lesz, hiszen a nyomás visszaszállt rájuk. Köszönöm a játékosoknak a mai munkát és gratulálok nekik. Véleményem szerint kiváló atmoszférát teremtettek szurkolóink, köszönjük szépen nekik. És ezúton is szeretném kérni őket, aki teheti, kísérje el a csapatot szerdán Szigetszentmiklósra a mindent elődöntő harmadik mérkőzésre.

Dr. Nagy Ágoston: Bíztunk a sikerben de az első negyednek köszönhetően előnybe került a fóti csapat. Szerdán mindent elkövetünk, hogy fordított legyen a végeredmény.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

TF-Budapest – Pécsi VSK-Veolia 83-90 (25-21, 21-28, 21-23, 16-18)

TF: Szántó D. 10, Dancsecs 18/6, Gémes 2, Karosi 12/6, Anda 14. Cs: Simon 11/9, Kelenföldi 9/6, Szanyi 7/3.

PVSK: Igrutinovics 20, Frank -, Németh A. 3/3, Antóni 13/3, Horti 17/9. Cs: Plézer 17/9, Mokánszki 11/3, Bíró 4, Halász 3/3, Molnár M. 2, Radó -.

Nagy Bálint: Hamarabb fogyott el a Cola, mint szerettem volna. Azt gondolom, hogy nagyon megnehezítettük a Pécs dolgát. Nem véletlenül cseréltek légióst, mert érezték, hogy itt bajba kerülhetnek. Érződött is a különbség a 2 légiós között. Azt gondolom, hogy a hangulat magával ragadó volt, ilyen szurkolást TF-meccsen ritkán hallottam. Ilyen jó érzés lehet játszani egy ilyen csarnokban, a srácoknak ezt meg kell tanulni. Ha ilyen playoff módba mentünk volna bele minden meccsbe, akkor lehet, hogy nem a PVSK-t kapjuk nyolcadik helyről. Szerintem nagyon szépen helytálltunk, várjuk, hogy kivel kell játszanunk.

Szrecsko Szekulovics: Az első mérkőzést favoritként nyertük, ez volt a papírforma. Nagyon gratulálok a TF-nek ehhez a két meccshez. Nem volt jó ritmusunk, de utána visszajöttünk. Persze, itt nyomás van, de muszáj nyerni. Gratulálok a saját csapatomnak is, hogy tudtunk idegenben is nyerni, és 2-0 után van időnk felkészülni az elődöntőre. Köszönjük a közönségnek, és sok sikert a TF-nek.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-0 a PVSK javára.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés