Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Piros-csoport: A Cegléd és a Fót is egyenlített

A MAFC és a PVSK sem tudta lezárni idegenben az elődöntős párharcát.:

:

Mindkét piros-csoportos elődöntőben a szombati harmadik meccsre maradt a döntés.

A Cegléd szinte végig vezetett a MAFC ellen, a 3. negyedben már tíz pont is volt a különbség, ám az újbudaiak mindig vissza tudtak kapaszkodni, egálról indult az utolsó negyed. A 37. percben Kertész Dávid saroktriplájával 88-80-ra meglépett a CKE, ám a következő hét pontot a fővárosiak szerezték, Polgárdy Ádám büntetője után Amorie Archibald dobott három duplát. Fél perccel a vége előtt lejött Velkey János távolija, így támadhattak a győzelemért a piros-feketék, de nem tudtak élni az eséllyel, egypontos sikerével egyenlített a párharcban a CKE (88-87).

A Megyeri Tigrisek James Kinney vezérletével állva hagyták a PVSK-t az első negyedben, egy kivételével minden kétpontos kísérletüket értékesítették ebben a játékrészben, így a 8. percben már 34-14re vezettek. A két középső szakasz viszont a Párducoké volt, a 30. percre három pontra olvadt a különbség Luka Igrutinovics büntetőjével. A záró felvonásban Juhos Levente hamar kipontozódott, Luka Markovics két fontos kosarat szerzett, majd a kiállítás sorsára jutott, ám Promise Udemezue fóti szempontból a legjobbkor lépett elő vezérré: a hajrában két hármassal és egy közelivel bebiztosította a Phoenix-MT Fót sikerét (99-88).

NB I. B, Piros-csoport, elődöntő, 2. mérkőzések

Ceglédi KE – Újbuda MAFC 88-87 (28-23, 25-27, 20-23, 15-14)

CKE: Herendic 20/3, Dragasevics 17/15, Kertész 3/3, Csaba 15/3, Csorvási 19 (+12 lepattanó). Cs: Velkey J. 11/3, Berkics 3/3, Horváth M. -, Fodor -.

MAFC: Polgárdy 20/9, Pintér 5/3, Archibald 26/9, Bordács 12 (+11 lepattanó), Komma 2. Cs: Buzás 10/3, Biber 10, Katona 2, Misek -.

A mérkőzés visszanézhető a Ceglédi Kosárlabda Egyesület YouTube-csatornán.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Phoenix-MT Fót – Pécsi VSK-Veolia 99-88 (39-20, 18-25, 19-26, 23-17)

Fót: Kinney 37 (+11 gólpassz), Tichov 6, Richter 2, Markovics 16/6, Juhos 15. Cs: Udemezue 8/6 (+10 lepattanó), Tóth Z. 8/3, Szabó N. 7/3, Varga B. -, Ipacs -.

PVSK: Igrutinovics 24/3, Frank 7/3, Németh A. 4/3, Plézer -, Bíró 14. Cs: Horti 16/6, Mokánszki 8/3, Antóni 8/3, Halász 7/3, Molnár M. -, Radó -.

A mérkőzés visszanézhető a 24eskörzetTV YouTube-csatornán.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
bakibaKendeffy BotondCogito ergo sum Recent comment authors
bakiba
Olvasó

Eldöntött tény, hogy a PVSK-nak döntőt kell játszania. Markovics nem játszhat, kiállították. A MAFC verte meg idén 2x a PVSK-t, így inkább a CKE kívánatos a döntőbe ott fent. A sporik ennek megfelelőn fújtak. A végén befújtak egy faultot a Cegléd ellen, majd jött az első számú bíró és visszavonatta. Beszélünk egy 1 pontos meccsről. Függetlenül ezektől: a szövinek el kell gondolkodnia és lépnie kell, mert a játékvezetés színvonala romokban.Nem csak a szakmai nívóval van baj, azzal is. De ez a kisebbik gond. A nagyobbik a helyzettel visszaélő kisember attitűddel. Felfoghatatlan dolgok zajlanak. Nem hittem, hogy Szalay éra alulmúlható, de… Olvass tovább »

Kendeffy Botond
Olvasó

Szerintem a MAFC behúzza szombaton. Jó lenne, ha tudna játszani Pápai Máté, mert súlyban/magasságban még ő van legközelebb Csorvásihoz. És az ő fárasztása kulcs. A végén szerintem Mafc-PVSK döntő lesz, ami megfelel a bajnokság képének. Ott meg bármi lehet.

Cogito ergo sum
Olvasó

Abszolút egyetértek veled, első mondatodhoz visszatérve, visszanézve a fóti mérkőzést a parádés hazai első negyed után erőteljesen felborult a pálya a második negyedtől kezdve. Horváth játékvezető úr akárhányszor arra jár mérkőzésen, nem találja meg sajnos az egyensúlyt a rendszerben. Reméljük mindkét döntő párharcra megfelelő játékvezetői hármas érkezik és a PÁLYÁN a CSAPATOK között fog eldőlni a döntő sorsa. Erős bajnokság idén ez a piros csoport csupa meglepetéssel, úgy gondolom, megérdemelnék az ütközetek a független és objektív játékvezetést. Győzzön a jobb!

Kendeffy Botond
Olvasó

Markovics játszhat a döntő meccsen?

Cogito ergo sum
Olvasó

Visszanézve mindkét mérkőzést sajnos egyre többször fordulnak elő inkonzisztens játékvezetői teljesítmények ilyen éles helyzetekben, ezen mindenképp javítania kellene a szövetségnek. 1-1, senkinek nem dőlt el semmi, azonban mindkét párharc esetében komoly nyomás és teher van az esélyesebbnek mondott csapatokon. Most már tényleg győzzön a jobb! Jó mérkőzést és szurkolást az érintetteknek!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés