Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pethő Ákos szerint a magyar mag alapján alkalmas a csapat a bennmaradásra

A Nyíregyháza újonnan kinevezett vezetőedzője négy légióssal tervez a következő idényre.:

:

Mint ismert, a Fehérvárról távozó Pethő Ákos lesz az élvonalba frissen feljutó HÜBNER-Nyíregyháza BS vezetőedzője. A szakember a BB1.hu-nak adott interjút, melyben elmondta, hogy hány légióssal terveznek a szezonra, de kitért arra is, hogy mi a csapat célkitűzése.

Nyilván nyíregyházi születésűként nem kell különösebben megmagyarázni, de mi döntött a váltás mellett? 

– Egyértelmű, hogy mivel Nyíregyháza a szülővárosom, ezért az érzelmi rész is sokat nyomott a latban. Másfelől pedig, amikor elkezdtem edzősködni, akkor nekem az volt az álmom, hogy az A-csoportban legyek vezetőedző. Az, hogy ez pont a szülővárosomban jöhet össze, duplán befolyásolta a döntésemet.

A keret kialakítása már javában zajlik, a csapat magja egyben maradt. Mohácsi Máté ügyvezető egy fiatal érkezőről és négy külföldiről beszélt a sajtótájékoztatón. Milyen posztokra jönnek majd az új játékosok?

– Valóban négy légióssal tervezünk, irányító posztra és center posztra fixen szeretnénk egy külföldit és ha ők már megvannak, akkor hozzájuk mérten próbáljuk majd belőni a maradék két légióst, hogy milyen típusú játékosok legyenek. Nyilván ezt akkor fogjuk majd látni, hogy ha együtt van a keret, de próbálunk már most is úgy gondolkozni, hogy passzoljanak egymáshoz – legalábbis papíron – a játékosok.

Nehéz így előre megmondani, de a magyar mag – ahogy több helyen, úgy Nyíregyházán is – adott. Hova érhet oda a csapat? A célkitűzés a biztos bennmaradás, de egy esetleges merészebb álmot/vágyat meg tudna fogalmazni? 

– Igazából én is a biztos bennmaradást tűztem ki célként, amire a magyar mag alapján alkalmas is a csapat. Ami fontos lesz és nem szabad elfelejteni, nagyon jó játékosok akik kivívták a feljutást, de az elmúlt szezonokat a B-csoportban töltötték. Remélem, hogy minél hamarabb fel tudják majd venni azt az iramot, ami az A-csoporthoz szükséges. Ha ez bekövetkezik, akkor biztató szezonunk lehet.

Mik a teendők nyáron? 

– A játékosokkal már felvettem a kapcsolatot, tudom, hogy nagyon nehéz másfél év áll mögöttük a pandémia miatt, most tényleg nagyon fontos, hogy feltöltődjenek, mert ez az időszak sokat kivett belőlük pszichésen. Mindenkinek mondtam, akivel beszéltem, hogy a felkészülésre mindenki lehetőségeihez mérten 100%-os állapotban érkezzen, hogy el tudjuk kezdeni a munkát. Ilyenkor mindenki az egyéni vérmérsékletének megfelelően áldoz. Profi játékosokról van szó, tudják ők, hogy nem szabad nagyon sokáig tétlennek lenni. Többekkel beszéltem, van, aki kondicionálisan dolgozik, van aki már a teremben is megfordul néha. Ami az edzői részt illeti; egyértelműen a légiós keresés tölti ki a mindennapjaimat, rengeteg videót nézek, levelezek, ez az első most. Jelenleg még Fehérváron vagyok, mert több utánpótlás válogatottnak is adunk játékost és nekik is tartok edzéseket még. Júliustól pedig az U18-as fiú válogatottal kezdjük meg a felkészülést az idei Fiba Challenger tornára, melyet a korosztályos Eb helyettesítésére hozott létre a FIBA.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RedbidNagy AndrásBezseCsakAzImitNe Recent comment authors
Bezse
Olvasó

Bírom az Ákost, ismeretlenül is jót beszélgettünk, de ez a magyar mag habkönnyű, nem “A” szint. Láttam őket párszor …

Nagy András
Olvasó

A magyar mag elég gyenge igazad van, de a szegedi magyar magból kiindulva, 4 jó légióssal szinte bármi megtörténhet

Redbid
Olvasó

“4 jó légióssal szinte bármi megtörténhet”
Ebben teljesen igazad van ahogy az egyébként inkább ritkábbnak nevezhető szegedi példa is mutatja, de sajna arra is rengeteg példát látunk, hogy ez más megvilágításból is igaz lehet, vagyis ez azért egy nagyon kétélű dolog!

CsakAzImitNe
Olvasó

Szurkolok neki hogy sikerüljön !

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés