Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pénteken kezdetét veszi a Sitku Ernő Emléktorna

Először láthatják újraformálódó csapatukat a nyíregyházi szurkolók.:

:

A Hübner Nyíregyháza BS szurkolói pénteken láthatják először a nyáron újjáformálódott csapatukat, ráadásul a “cápák” igen rangos tornán méretik meg magukat. Az együttest érintő változásokról folyamatosan beszámoltak az elmúlt hetekben – és újabb beharangozóval jelenkeznek később. Idén csupa olyan csapat vesz részt a Sitku Ernő Emléktornán, amely egyesületben, vagy amelynek városában kosárlabdázott a két éve elhunyt kosárlabdaikon, a klub legendája, Sitku Ernő – írja a bluesharksbasket.hu.

Budapesti Honvéd SE

A 149-szeres válogatott egykori kosárlabdázó a nyíregyháziak pénteki ellenfelének, a Budapesti Honvédnak is fontos személye volt, hiszen 1994 és 2000 között a BHSE-ben játszott, 1995-ben és 1997-ben bajnok lett a fővárosiakkal, utóbbi évben ő volt az év férfi kosárlabdázója hazánkban.

A 33-szoros bajnok budapesti egyesületnél Báder Márton szakmai igazgatóval az élen azon dolgoznak, hogy újra a régi fényében tündököljön a klub. Májusban 21 év után jutottak vissza az élvonalba. A B csoportos bajnokságot nyert gárda nagy része egyben maradt, így Völgyi Marcellre, Simon Kristófra és Takács Dánielre, valamint a fiatal Tanoh András, Tarján Izsák, Hajdu Péter, Kopácsi Ákos négyesre is számíthat Baksa Szabolcs vezetőedző. Új igazolásként érkezett Peringer Balázs és Demeter Attila. Egyelőre a csapatnál maradt szerb hátvéd, Sztefan Mijovics az egyetlen légiósuk.

Idáig két felkészülési mérkőzést játszottak: a Szolnoki Olajbányásztól kikaptak, a szlovákiai BC Komarnót megverték.

DEAC

Sitku Ernő a Vadkakasok játékosa volt a 2003–2004-es idényben, az utóbbi években viszont már a DEAC képviseli a legmagasabb szintű kosárlabdázást Debrecenben. Az „egyetemisták” csalódásként élhették meg a mögöttünk hagyott szezont, hiszen nem jutottak rájátszásba – alighanem kiköszörülnék a csorbát…

A nyáron érkezett David Dedek vezetőedző csapatának tagja a legutóbbi keretből Tóth Ádám, a nyíregyházi Polyák László, valamint Djordje Drenovac, illetve a fiatal Kovács Ákos és Neuwirth Bence. Szerződtették a Nyíregyházáról is ismert Garamvölgyi Ákost, a súlyos sérülésből felépült Mócsán Bálintot, valamint több, fiatalként bevethető kosarast. Drenovac mellett két amerikai és egy szerb játékos alkotja a légiós kontingenst.

A cívisvárosiak idáig megverték a Kecskemétet és a MAFC-ot, szerda este pedig még a Szegeddel játszanak felkészülési meccset.

Érdekesség, hogy a DEAC-cal a bajnokság második fordulójában találkozik a Nyíregyháza, majd négy nappal később a Szolnoki Olajbányásszal játssza az első hazai meccsét.

Szolnoki Olajbányász

A Tisza-partiak is sűrű programból érkeznek, hiszen játszottak már a Honvéddal, az Oroszlánnyal, a szlovén Skofja Lokával, valamint kedden a Nagyváraddal – mindegyik összecsapást megnyerték.

Az Olajbányász előző idénye felemásra sikerült, hiszen kisebb meglepetésre megnyerte a Magyar Kupát, majd váratlan volt, hogy ezek után a bajnokságban nem tudott négybe kerülni. Nyáron aztán náluk is voltak változások bőven, ám Pongó Máté, Rudner Gábor, Pallai Tamás és Bojan Subotic továbbra is Gasper Potocnik keze alatt dolgozik. Érkezett Révész Ádám és a már felnőttválogatottban is számításba vett Lukács Norbert, valamint négy amerikai kosaras, akik közül Jabril Durham öt évvel ezelőtt a PVSK játékosaként szerepelt már a magyar bajnokságban.

SITKU ERNŐ EMLÉKTORNA

Szeptember 9.
16.00: DEAC–Szolnoki Olajbányász
17.45: megnyitó
18.30: Hübner Nyíregyháza BS–Budapesti Honvéd

Szeptember 10.
16.00: mérkőzés a 3. helyért
18.30: döntő
20.15: ünnepélyes eredményhirdetés

Fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország KM

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés