Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Pécsi VSK-Veolia – Szolnoki Olaj KK

A baranyaiaknak ez már felér egy döntővel. Sok faulttal tördelnék meg a címvédő ritmusát.

Pécsi VSK-Veolia - Szolnoki Olaj KK

Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa, negyeddöntő
Győr, Audi Aréna, csütörtök, 18:00
V.: Cziffra Cs., Benczur T., dr. Mészáros B. (Demei G.)

PVSK: Pongó - Taylor - Csirics - Budimir - Horti.

Szolnok: Vojvoda - Kovács P. - Sz. Milosevics - N. Milosevic - Tóth Á.

A harmadik negyeddöntőt a Pécs és a Szolnok játssza egymással Győrben. A baranyaiak két vereség után érkeznek Győrbe, míg a címvédő zsinórban aratott négy győzelmet a bajnokságban. Dragan Alekszics együttesének továbbjutás esetén – Jaylin Airington sérülése miatt – négy légióssal kell végigjátszania a hétvégét.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Nekünk ez majdnem felér egy döntővel, hiszen elmondhatjuk, ha túljutnánk a Szolnokon, akkor – nem megbántva a többieket – csak gyengébb ellenféllel találkoznánk, ha a kereteket nézem, akkor a legerősebb csapatot kaptuk. Kupáról beszélünk, de egész héten úgy készültünk, mintha bajnoki lenne, nem is gondolkodunk tovább, majd ráérünk arra esetleg a meccs után, ha sikerülne nyerni. Nincs igazán gyenge láncszeme a Szolnoknak, inkább a mi játékunkat próbáltuk összerendezni, a legfontosabb, hogy a támadásaink és a védekezésünk is agresszívebb legyen. Ha azt hozzuk védekezésben, amit az elmúlt két meccsen, akkor egy fikarcnyi esélyünk sem lesz. Mivel nincs annyi atléta játékosunk, így nagyon fontos a csapatvédekezés, mert egy-egyben sokszor gyenge a védekezésünk. Végig koncentrálnunk kell, és beszélnünk kell védekezésben, mert ez a legnagyobb bajunk, hogy nem kommunikálunk, pedig így többet segíthetnénk egymásnak.

Okosabban kéne használni a taktikai faultokat is, ez is egy kulcsa lehet a meccsnek, a Zete például ezt nagyon jól megcsinálta, igaz, hogy hamar bónuszba került minden negyedben, de nem is volt ritmusa a Szolnoknak. Kíváncsian várom, hogy beleállunk-e a cipőbe, az sem baj, ha sok faultunk lesz, de meg kell állítani a Szolnok gyors játékát.

Emellett szeretnénk mi is gyorsan kosárlabdázni a lepattanók után és a szerzett labdákból, az pedig természetes, hogy jól kell dobnunk. Lehet, hogy furcsán hangzik egy közel harminc pontos szolnoki vereség után, de azon a meccsen volt a legjobb a támadójátékunk. Huszonnégy asszisztunk volt a Tiszaligetben, erre a játékra szükségünk lesz most is. Akkor száz fölött kaptunk, a védekezésünkkel volt a nagyobb baj, főleg az utolsó negyedben kaptunk sokat. Mondhatnám, hogy Vojvoda és Milosevics a két kulcsjátékosuk, de rajtuk kívül is van két-három olyan emberük, aki bármikor képes húsz pontra. A játékaik is úgy épülnek fel, ami az erősségük, és amit jól tudnak használni, ezért is a legnagyobb esélyese az Olaj bármelyik kiírásnak Magyarországon. Hihetetlenül tudatosan, jó arányban használják a benti és a kinti játékaikat, tudják, hogy mikor kell a pozíciós játékot erőltetni, és mikor a pick and rollokat használni. Megteszik könnyen, mert megvan ehhez az alkalmas keretük, ez is a többi csapat fölé emeli őket. Simonon kívül mindenkire számíthatok.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: A Pécs egy nagyszerű csapat, a szezont remekül kezdte, igaz, hogy most kisebb problémái vannak. Az utóbbi időben nem úgy jöttek az eredmények, ahogy eltervezték, helyenként a játék is döcögött, de ez nem jelent semmit, nem ebből indulunk ki. Nagyon tiszteljük őket, van öt-hat tapasztalt játékosuk. A három kulcsemberük Taylor, Csirics és Budimir, rájuk nagyon oda kell figyelni, de nem szabad megfeledkezni Pongóról, Hortiról és Wrightról sem, akik szintén sokat lendítenek a csapat szekerén. Kemény meccset várok, hiszen a kupa egy külön formáció, semleges pályán játszunk, teljesen más a hangulat, más a környezet, szerintem egyik párharcban sincs igazi favorit. Száz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy nyerjünk, és továbbjussunk. Természetesen ez a célunk. Gyorsak és sokat futnak, meg kell állítanunk a tranzíciós játékaikat, emellett jól is dobnak távolról, szóval masszív védekezésre lesz szükségünk.

Egyelőre nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy melyik ellenfél lenne nekünk jobb az elődöntőben, mert először tovább kell jutni, ráadásul itt már nincsenek is könnyű riválisok. Csak az első meccsre koncentrálunk, tavaly is így álltunk hozzá.

Nincs hibázási lehetőség, bárki megverhet bárkit egy meccsen, sok minden változhat egyik napról a másikra is. Airingtonon kívül mindenkire számíthatok.

[totalpoll id=”6720″]

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
J.R.BenitezMásikVégétFújdMeglajadellLightbringer Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ezt behúzzátok ma, kedveskéim, nagyon agyonvágjátok a Vasútat. Idén viszont – nagyon is szerény véleményem szerint – nem lesz címvédés, Airington hiányában. Az én tippem a végső győztesre idén a Falkó. Bocs mindenkitől! 🙁 SZERETLEK benneteket.

dell
Olvasó

Báder Marci! Meddig vártok még Airingtonra? Egy normális vezetőség már régen elzavarta volna és mást hozott volna a helyére. Nem egy meghatározó sztárjátékos. Persze Szolnokon minden másképp működik….

Rouge
Vendég
Rouge

“…Nem egy meghatározó sztárjátékos…”

Szerintem pedig
egy meghatározó nem-sztárjátékos.

Magyarul olcsó,
de ugyanakkor jól védekező és a legjobban dobó jatékosunkról van szó,
aki 52 %-kal dobálja a triplát,
amellett pedig a középtávolikat is
biztos kézzel dobja.

Amikor elakad a gépezet, nem ülnek a dobások,
akkor borzasztóan fontos, hogy legyen valaki,
aki bedobálja a középtávolikat.

Ő az.

dell
Olvasó

Igazad van de mióta nem dobálja be ezeket a helyzeteket? Kb.3 hónapja, és mikor fogja újra bedobálni? Abban a formában ahogy majd valamikor visszatér? Sehol nem vártak volna ennyi ideig rá.

laja
Olvasó

Ezt írtam én is kb. már 3hete.Teljesen igazad van.Már régen le kellett volna cserélni és akkor Alekszics sem sírna itt állandóan.hogy kicsi a rotáció.

Rouge
Vendég
Rouge

Nincs pénz,
és Airingtonnak csak egy bevérzés van a combjában, ami bármikor felszívódhat,
átlag két hét alatt gyógyul,
ezért vártak/várnak rá.

A PO-ra legalább lesz egy
pihent és nem lestrapált Airingtonunk..

Nincs pénz új játékosra.

J.R.Benitez
Olvasó

Fontosabb mint Benke vagy Kovács

purple
Vendég
purple

Nekik kell szaladni az első negyedben mint Kálmán Laci az Ezüst tó kincsének, aztán végig pihenni a meccset.

Rouge
Vendég
Rouge

Az ezüst tó kincse gyerekkorom egyik kedvenc regénye volt, nagyon bízom benne,
hogy a hétvégén a másik nagy kedvenc
Karl May regény is aktuális lesz….:

comment image?1395363828

red-black01
Olvasó

Kontra… 😉 :
comment image?1452530312

Lightbringer
Olvasó

Az Olajkirály egy unalmas regény volt az Ezüst-tó kincse után… :)))

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés