Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-VEOLIA – Szolnoki Olaj KK

Szakértőnk nagyon nagy különbségű pécsi győzelemre számít.

Pécsi VSK-VEOLIA - Szolnoki Olaj KK

Bronzmérkőzés, 2. találkozó
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, szerda, 18:00
V.: Cziffra Cs., dr. Mészáros B., Minár L. B. (Fekete L.)

PVSK: Pongó - Taylor - Budimir - Csirics - Horti.

Szolnok: Airington - Pallai - Vojvoda - Malasevics - N. Milosevic.

Szolnokon simán nyert a Pécsi VSK-VEOLIA, így szerdán este egy hazai győzelemmel megszerezheti a bajnokság harmadik helyét. Ehhez persze a nagyon tartalékos Szolnoki Olaj KK-nak is lesz néhány szava. A Tisza-partiak szeretnének harmadik meccset játszani.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Győzelemre számítok, nyerni szeretnénk. Nem tudom, hogy ki fog játszani a Szolnokban, hogy esetleg Tóth Ádám visszatér-e vagy sem. Úgy készültünk, hogy nem foglalkoztunk semmivel. Ugyanazt a koncentrált támadást és védekezést kell nyújtanunk, mint amit Szolnokon a mérkőzés elején sikerült hoznunk. Ez esetben szerintem meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Egy percig sem szabad, hogy elhiggyék a játékosok, hogy a múltkori meccs után megvan a hazai győzelem is. A földön kell maradnunk, negyven percen keresztül a feladatra kell fókuszálnunk, és akkor majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. Nem láttam a játékosaimon, hogy ne koncentrálnának, de a labda gömbölyű. Ezt a második meccset még le kell játszanunk, hiába lett 38 pont a különbség az első találkozón. Holnap 0-0-ról kezdünk. Remélem, hogy sok szurkoló kijön és biztatni fog minket. Ugyanazzal a kerettel vágunk neki a meccsnek.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében holnap, hogy megnyerjük a meccset, és visszajöhessünk Szolnokra még egyszer játszani. Mind a két csapat számára fontos lesz ez a találkozó, mert a Pécs és mi is szeretnénk megszerezni a harmadik helyet. Jó ritmusban van a PVSK, ezt bebizonyította a szolnoki mérkőzésen is. Nem lesz egyszerű legyőzni a baranyaiakat. Nálunk továbbra is akad probléma. Tóth Ádámra valószínűleg nem számíthatok a szerdai meccsen sem, így ugyanazzal a kerettel fogunk játszani, mint szombaton. Nehéz lesz, de mindent megteszünk a bravúr érdekében.

[totalpoll id=”20262″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Ha valaki év elején azt mondta volna, hogy a Szolnok a Péccsel fog játszani a harmadik helyért, és az első meccsen a PVSK ilyen nagy különbséggel fog nyerni a Tiszaligetben, senki nem hitte volna el…

Persze mostanra már mindenki ismeri az eseményeket. A Pécs hektikusan játszott februárig, azóta azonban gyönyörű szép szezont produkál. Előbb felsőházba jutott, majd nagyon nagy magabiztossággal kiejtette a tartalékos Jászberényt, aztán ötödik meccsre kényszerítette a Körmendet az elődöntőben.

A Szolnok ellentétes utat járt be. Kupagyőztes, bajnokcsapatként vágott neki a szezonnak, a kupát idén is megnyerte, egészen addig szépen is teljesített, mindenki azt gondolta, hogy egyértelmű esélyesei a bajnoki címnek. Kiesett a legkomplettebb játékosuk Sztrahinja Milosevics személyében, ez hatalmas érvágás volt. Aztán sajnos kiderült, hogy Nemanja Milosevic nem tudja azt a szintet hozni, amit öt-hat évvel ezelőtt még igen. Luksa Andric félig sérült, félig nem, úgy mozog, mint egy kérdőjel szegényem, látszik rajta, hogy szenvedés, amit csinál. Rowsey hazament, Airington jó játékos, de sokáig volt sérült, Malesevics pedig egyszerűen nem való a magyar mezőnybe.

Tavaly talán Szolnokon volt az utóbbi évek legjobb légiós-állománya, idén viszont ezek a külföldiek nem funkcionálnak, ráadásul mostanra már Benke és Kovács sincs, nincs olyan csapat, amelyik ezt elbírná.

Az Olajnál játszanak a fiatalok, de iszonyatos mértékben túl vannak értékelve. Én Rudnerben látok potenciált, lehet belőle komoly, A-csoportos játékos, akár még Szolnok szinten is, egy bizonyos roll player, illetve talán még Pallaiban van vér, ő tetszik, jó érzésem van vele kapcsolatban, de a többiekről ezt nagyon nehéz elképzelnem. Sajnos a kaliberükről sok mindent elárul, hogy a negyedik ligás, amatőr, munka mellett dolgozó Cegléd ellen nem tudtak dominálni. Azért ez elgondolkodtató a jövővel kapcsolatban. Mindezt persze jó szándékkal mondom, nehogy valaki félreértse, vagy megsértődjön. Ők már nem fiatalok, 20-22 évesek. A fantázia és tehetség szót tartogassuk nemesebb célokra.

Azzal vigasztalnám a szolnokiakat, hogy ilyen pechsorozat tíz-húsz évente fordul elő, azt kívánom, hogy legyenek védettek mostantól legalább ennyi időre. Olyan ez az egész, mint egy védőoltás, most egy jó darabig biztosan nem fog előfordulni ilyen többször.

A Pécsnél voltak nehézségek év közben, de Csirke Ferenc edzőt, stábját, a vezetőséget és a játékosokat dicséri, hogy idáig jutottak. Én odaadnám a holnapi mérkőzésen a győzelmet, és ezzel együtt a bronzérmet nekik.

Volt már kupagyőzelem, bajnoki döntő a PVSK történelmében, de ez a harmadik hely a mai viszonyok között felérne legalább egy akkora bravúrral. Amihez még egyszer gratulálok.

Meg kell dicsérnem a három légióst – sajnos Wrightot nem tudom –, Csiricset, Taylort és Budimirt, illetve a két magyart, Hortit és Pongót. Nagyon stabil alapokon lévő csapatuk van, amely sokszor telt ház közeli élménnyel játszott. Pedig Antóni és Simon is nagyon sokáig sérült volt, és az eredeti centerük, akit a szezon előtt kinéztek, nekem nagyon tetszett, de aztán le kellett cserélniük, mert eltörött a lába. Én is nézegettem, scoutingoltam, ő olyan fogás lett volna, mint Taylor. Helyette hozták Kesart, akit nem tudtak igazán jól használni, aztán a végére jó szándékkal igazolták le Wrightot, de ez a húzás nem jött be. Még ezt is elbírta a Pécs…

A Szolnokból Vojvodát, Tóth Ádámot érzem ütőképes embernek holnap estére, illetve Airington és Milosevic tud még hozzátenni. Elvileg ki tudnának állítani egy olyan csapatot, amivel tudnának nyerni, de szerintem nem ez lesz, nagyon nagy különbségű pécsi győzelmet várok.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
2lee14BolyongóBossesydonnarummabp Recent comment authors
2lee14
Olvasó

Hajrá Pécs!!!

Bolyongó
Olvasó

A fiatal játékos szabálynál félt Csaba a 23 év alatti, első félidős játékától. Most meg 20,22 éves korról ír, amivel egyetértek. Ha addig nem lesz valakiből játékos, akkor késöbb sem.

Bossesy
Olvasó

Nyilván sokkal jobban ért a kosárlabdához Déri Csaba, mint én, de azért az utolsó, Olajjal kapcsolatos mondatával zárójelbe tette az összes előtte elhangzott szavát a monológjában: “Elvileg ki tudnának állítani egy olyan csapatot, amivel tudnának nyerni” Mégis kikre gondolhat? Elsorolja, hogy az Olajban mennyi a sérült, Dávid kivételével komplett kezdőcsapat hiányzik, a hadra foghatók közül is az egyik játékosunk nem való a magyar bajnokságba, hogy a fiataljaink szarok, majd odabiggyeszti, hogy amúgy tudnánk verni a teljes kerettel kiálló, hazai pályán játszó, önbizalomtól duzzadó Pécsett ha akarnánk. Ekkora hülyeséget! Sajnos ezt a bajnokságot már Milo és Peti sérülésekor el kellett engedni… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Gyerünk Cirooo

bp
Olvasó

Sajnos a fiatalokkal kapcsolatban igaza van. Az igazi tehetségek már 19-20 évesen helyet követelnek a teljesítményükkel az első csapatban. És itt nem csak az Olajról van szó. Nem igazán látni Vojvodához és Hangához hasonló ifjú tehetségeket.
Pénz már évek óta van a rendszerben, mostmár ideje lenne valami eredményt is látni..

Koops
Olvasó

Gyerünk srácok holnap nyernetek kell!
Sok-sok pécsi néző és szurkoló jöjjön, hogy a gyözelmet szurkoljuk ki a csapatunknak!
Hajrá Pvsk!

Modus operandi
Olvasó

HAJRÁ OLAJ!!!

viccmester
Olvasó

Gumi realista, és érezni rajta az alázatot, a tiszteletet a kosárlabda iránt.
Szeretem olvasni az írásait!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés