Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-VEOLIA – Szolnoki Olaj KK

Vojvoda Dávid ismét megsérült, nem számíthat rá Dragan Alekszics.

Pécsi VSK-VEOLIA - Szolnoki Olaj KK

Felsőházi középszakasz, 6. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, csütörtök, 18:00
V.: Benczur T., Farkas G., Balogh Gy. (Valovics I. Dr.)

PVSK: Pongó - Taylor - Budimir - Csirics - Horti.

Szolnok: Airington - Rudner - Malesevics - N. Milosevics - Andric.

Nagyobb téttel a Szolnok számára bír a találkozó, hiszen versenyben van még az első hely megszerzéséért, de nem árt a Falcóra sem figyelnie, mely két győzelemnyi távolságra van mögötte. Az már egyértelműbbnek tűnik, hogy a Pécs valószínűleg a Jászberény ellen, az ötödik helyről kezdheti meg a rájátszást. Ettől függetlenül a baranyaiak szeretnék elkapni a bajnoki címvédőt.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Játszottunk már idén négy meccset a Szolnok ellen. Az utolsó három volt ebben a naptári évben, ezekből csak csipegetni lehet némi információt azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatunk, mert míg nálunk állandóan ugyanaz a két ember a sérült, addig a szolnokiaknál ez gyakran változik. Nem tudom, hogy kire számíthatnak a túloldalon, de sikerült már legyőznünk őket, amikor a csapat rendelkezésére állt még Benke Szilárd és Rowsey is. Ha ezúttal Vojvoda Dávid és Kovács Péter tud játszani, az mindenképpen nagyon erősítés számukra. Nehéz mérkőzésre számítok, mint minden alkalommal a felsőházban. Vigyáznunk kell Vojvodára, ha játszik, mert a hétvégén extra teljesítményt nyújtott sérülését követően. Próbáltunk felkészülni abból, hogy milyen játékot játszik a Szolnok vele és nélküle. A felsőházi meccseken csak akkor van esélyünk nyerni, ha jó dobóformával rukkolunk elő. Fontos, hogy sok gyors indításunk legyen, mert felállt védelem ellen alaposan megszenvednénk az Olaj ellen, mert fizikálisan magasak és erősek. A védekezésre is nagyon kell koncentrálnunk, hogy a kulcsemberek ne kapják el a fonalat. A két állandó sérültünk mellett Budimir hagyott ki edzéseket betegség miatt, de az elmúlt két napban már rendesen tudott dolgozni. Bíró Leventének volt még gondja az U20-as döntő után, de ő is a rendelkezésemre fog állni.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: A Pécs mindig nagyon erős hazai pályán, jobb teljesítményre képesek a saját közönségük előtt. Teljes kerettel sem egyszerű a csarnokukban nyerni, pláne a jelenlegi helyzetünkben. Továbbra is sok sérülés nehezíti a munkánkat. Vojvoda Dávid újra megsérült, emiatt az ő játékára nem számíthatok. A fiatalok közül többen is az U20-as döntőn szerepeltek. Közülük sem tudom még, hogy valaki bevethető lesz-e a találkozón. Fáradtak voltak, emiatt nem tudtak velünk edzeni, plusz kisebb sérülés is hátráltatja őket. Kovács Péter viszont visszatérhet. Még nem áll teljesen készen, de muszáj a keretben lennie. Felkészültünk a PVSK játékából, amennyire az csak lehetséges. Biztos vagyok abban, hogy teljes motivációval fognak pályára lépni ellenünk. Szeretnénk nyerni, ehhez viszont a mi játékunknak kell nagyon jól működnie holnap.

[totalpoll id=”15802″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

– Ez a mérkőzés a Pécs számára már nem számít sokat, inkább a Szolnok számára a fontosabb, mert ha tudna nyerni Pécsen, akkor biztosan legalább a második helyről várná a rájátszást. Érdekes lesz olyan szempontból is, hogy visszatér Kovács Péter az Olajba. Szerintem védekezésben nagy szükség van rá. Nem a pontok hiányoznak a szolnokiak játékából, hanem inkább védekezésben a stabilitás. Majdnem mindig felállt védelem ellen kell támadnia mostanában a Szolnoknak, pedig korábban jellemző volt rájuk, hogy gyors, könnyű kosarakat szereznek. Ebben nyilván nagy jelentősége van annak, hogy Benke és Kovács is kiesett sérülés miatt, valamint Rowsey sincsen már a csapattal. Ami stabilitást jelenthet számukra a PVSK ellen, hogy a palánk alatt masszívabbak és magasabbak.

A pécsiekre viszont jellemző, hogy minden egyes meccsre jó taktikát dolgoznak ki, vagy valamilyen új dolgot gyakorolnak. Hazai pályán ezek a próbálkozásaik jobban szoktak sikerülni, mint idegenben. Nagyon kellemetlen ellenfél a Pécs. Az utóbbi időben Pongó jól mozgatja a csapatot, benne vannak a távoli dobások is a játékában, ami az eddigiek során hiányzott. Sok kinti dobója van rajta kívül is a pécsi csapatnak. Abban mindenképpen erősebbnek érzem őket, hogy szerintem jobban dobják a triplákat az utóbbi időszakban, mint a szolnokiak. Náluk egyedül Vojvoda Dávid az, aki stabil tripladobó. A többiek jóval gyengébb százalékkal céloznak. További kulcsfaktor lehet, hogy Vojvodát hogyan sikerült kivenniük a játékból. Ha őt sikerül jól védeni, akkor a PVSK megnyerheti a meccset. Erre vannak nekik játékosaik a Taylor és Demeter személyében.

Noha a Szolnoknak nagyon kellene a mérkőzés, én párpontos pécsi győzelemre tippelnék. Ehhez persze az is kell, hogy ne legyenek faultproblémáik. Ha viszont fegyelmezetlenek lesznek, és nem hajtják végre azt, amit Csirke Feri kér, akkor nyerhet a Szolnok.

20 hozzászólás

20
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
JózsipapaGecse J. MárióCsapajevKendeffy BotondGézuka Recent comment authors
Józsipapa
Olvasó

Tóth Ádám sincs a keretben…….

Kendeffy Botond
Olvasó

Mivel sérült Vojvoda?

Olajheart
Olvasó

Azt mi is szeretnénk tudni.. És hogy mikor tud újra játszani.. Hajrá olajka

Csapajev
Vendég
Csapajev

Csapágyasra járatták…
Gyanítom, hogy még egy Vojvodának is sok ez már, ami idén volt. Nemzetközi kupa, válogatott, a bajnokságban, magyar kupában is legtöbbször neki kellett főszerepet vállalnia. Egyszerűen ez sok és ilyenkor már jönnek a sérülések, húzódások és a fáradtság.

Gézuka
Olvasó

Nekem csak annyi a fura, hogy mióta Nyerges átadta a staféta botot, Vojvoda folyamatosan sérült, ahhoz képest folyamatosan, hogy előtte nem volt ilyen gyakran. Ezen kívül nincs más érdekesség. Visszajön az MTE ellen, dob egy harmincast majd megint sérült. Nem csodálkoznék ha jövőre új csapatot kellene építeni. Érdeklődve várom a playoff-ot.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Nálam Voja nélkül nem nyer az Olaj 2.20-ért még megcsiptem a Pécset de megint rohamosan esik az odds.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Már 1.90.

Gecse J. Márió
Olvasó

2.5 volt a Pécs nyitója.

MrB1G
Vendég
MrB1G

Csak a Szolnok

Olajheart
Olvasó

Valahogy azt reméltem hogy lezárul ez a sérülés hullám.. Visszajön Peti Szili és mindent bele.. Úgy tűnik nem így van..

Csapajev
Vendég
Csapajev

Most azok dőlnek ki, akiket kizsigerelt a sok meccs a többiek sérülése miatt. Egyfajta láncreakció mindez, hiszen a többieknek sokkal több játékidőt kellett tolni és ilyenkor könnyebben becsúszik egy-egy további sérülés.

Aramis
Vendég
Aramis

Ha László a Falco irányítójaként és nem BB1 szakértőként szerepelne akkor felesleges lenne minden találgatás most… 😀

benett
Olvasó

Ha még mindig ő lenne a naffalkó irányítója, tényleg nem kellene találgatnunk.

Aramis
Vendég
Aramis

A gólpasszátlaga az egész karrierjét nézve is lehet, hogy magasabb, mint a falu teljes csapatának jelenleg… 😀

benett
Olvasó

Igazad van.Könyöklés és a köpködéses átlaga is jóval nagyobb volt mindenkinél. Mondhatnánk hogy a legnagyobb volt. Jó példakép.Megértem hogy felnéztek rá.

Aramis
Vendég
Aramis

Profi kosárlabdázó volt, minden hibájával együtt…
Ti az összes profi szemléletű játékost, edzőt (Kiscsicsa, Fodorgeri, Patonay, és igen, Kálmánlaci) kiutáltátok a faluból! 😀
Egyik sem él már ott, vissza se néznek oda….
Ezek vagytok ti!
Másról lettetek híresek…

mte7
Olvasó

Falufóbiás ezüstrókák…

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Fóbiás benettke! Ti meg minden legendátokat elüldözitek… ?

moldi56
Olvasó

Ezt már nem hiszem el.Mikor sérült meg Voja ? Délelőtt még a kisfiával kint volt a Tiszaligeben,semmi nem utalt erre.Esküszöm el vagyunk átkozva.

Olajheart
Olvasó

És mennyit hagy ki.? Mi történt? Ez már tényleg hihetetlen… Hajrá olajka

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés