Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-Veolia – Szolnoki Olaj KK

Újabb légiós esett ki a kupagyőztestől?

Pécsi VSK-Veolia - Szolnoki Olaj KK

Bajnokság, 22. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Cziffra Cs., Frányó P., Vida J. (Faidt M.)

PVSK: Pongó - Taylor - Csirics - Budimir - Horti.

Szolnok: Rowsey - Vojvoda - Benke - Milosevic - Tóth Á.

A Falco elleni vereséget követően ismét hazai pályán bizonyíthat a Pécs. Nem lesz azonban könnyű dolga, ugyanis a másik döntős, a Szolnok lesz Csirke Ferenc együttesének ellenfele. Érdekesség, hogy a listavezető 7-3-as idegenbeli mérleggel rendelkezik, ami megegyezik a baranyaiak hazai mutatójával. A két csapat legutóbb Győrben, a Magyar Kupa negyeddöntőjében találkozott egymással.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: A friss kupagyőztes és listavezető érkezik hozzánk. Kőkemény mérkőzésre van kilátás, nehéz dolgunk lesz. Meg kellene tartani a múlt heti védekezésünket, és kellene hozni egy olyan támadójátékot, mint a Magyar Kupán, akkor lehet esélyünk. Antóni és Simon nem játszik, a többiek rendben vannak.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Jó csapat a Pécs, az utóbbi időben voltak kisebb problémái, a sérülések miatt elveszítették az egyensúlyt és a korábbi ritmusukat. Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy nagyon jó csapatuk van, egy jó edzővel az élen, otthon bárkire veszélyesek lehetnek. Pécsen mindig tele a csarnok, amikor pedig a bajnok és kupagyőztes Szolnok az ellenfél, mindenki extrán motivált, legyen az játékos, vagy néző. Három kulcsjátékosuk Taylor, Csirics és Budimir, nehéz megállítani őket, de szükség lesz rá ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Vannak problémáink, Kovács és Airington még biztosan nem játszhat, de kérdéses Andric szereplése is. Ő a hátával bajlódik, megpróbáljuk megoldani, de csak a holnapi mérkőzés előtt derül ki, hogy vállalja-e a szereplést.

[totalpoll id=”10337″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Mielőtt még belevágnánk, két nagyon szubjektív dologról szeretnék beszélni. Nagyon örülök, hogy az Alba bejutott a FIBA-kupa legjobb nyolc csapata közé, illetve annak is, hogy a Körmend talán a legnehezebb ellenfél ellen bejutott az Alpok Adria Kupa döntőjébe. Az Albáé a hatalmas siker, de a Körmendé is óriási. Mindkét csapatnak kívánom, hogy minél tovább jussanak. Különös szívfájdalmam, hogy még a saját környezetünkben, Körmenden sem kaptuk meg azt az elismerést azért, amiért kétszer is eljutottunk az Europe Cup legjobb 16 csapata közé, ami járt volna. Rengeteg ember relativizálni akarja a nemzetközi sikereket. Én óvva intenék ettől mindenkit. A válogatott sikereinek alapja is a kluboknál való munka és a nemzetközi szereplés, ezért dicséret illet minden olyan klubot, amely a magyar bajnokság mellett vállalja a nemzetközi szereplést is.

Rátérve a mérkőzésre: a Pécs fogadja hazai pályán a regnáló kupagyőztest és bajnokot, ezt mindenképpen kétesélyes meccsnek gondolom, de 60-40 %-ban a Szolnok győzelmére tennék.

A Szolnok az utóbbi tíz évben a magyar kosárlabda zászlóshajója, kirakatcsapata volt. Én nagyon örülök annak, hogy elindultak az Adria Ligában, hogy Final Fourig jutottak az EuroChallange-ben, nemzetközi törekvéseiket most már egy több csapat követi. Megemelem a kalapomat Nyerges Zsolt előtt, illetve azelőtt, amit a magyar kosárlabda irányában tett. Remélem, hogy csak átmenetileg adta át a klubot, minden sportágnak sok Nyerges Zsoltra lenne szüksége.

A Szolnok anyaga lényegesen jobb, minden tekintetben, fizikálisan, játéktudásban, súlyban és atlétikában is, mint a Pécsé. Még úgy is, hogy óriási vérveszteségek érték őket. Milosevics az elsőszámú, ő egy univerzális játékos, akit ezen a szinten borzasztóan nehéz pótolni. Murphyt Nemanja Milosevic tökéletesen pótolja, sőt még talán jobb is nála, Malasevics egy jó játékos, más típusú, mint Sztrahinja Milosevics, de kellemetlen, hálátlan helyzetbe került, mert őt szinte lehetetlen pótolni, csak maximum csapatszinten lehet, mint ahogy a Magyar Kupa döntőben is megoldották. A legjobb védőjátékosuk, Kovács Péter kiesése is óriási veszteség, akárcsak a nagyon jó alapképességű Airingtoné. Így is maradt négy légiós, plusz Benke, Tóth Ádám és Vojvoda. Utóbbival kapcsolatban minden évben előjön a találgatás, hogy vajon elmegy-e külföldre, vagy marad itthon.

Tőlem is rengetegen kérdezik Vojvoda kaliberét. Annyit tudok mondani, hogy a teremtő jóisten elleni vétek, aki megadta neki ezt a tehetséget, hogy ezt ő nem használja ki, és ebben a magyar bajnokságban játszik, nem pedig az Euroligában. Én őt Hangával minimum egyenértékű játékosnak tartom, bárhol Európában megállná a helyét.

Nagyon örülök neki, hogy Magyarországon játszik, ez az olyan kirakatcsapatoknak, mint a Szolnok, és Nyerges Zsoltnak is köszönhető, de szerintem maximálisan eljött az ideje annak, hogy igazolja azt, amit mondtam.

Rendkívül tisztelem a PVSK-t és Csirke Ferenc kollégám munkáját. Hazai pályán, ha minden játékosuk 100 %-ot hoz, a Szolnok pedig csak utazósebességgel, takaréklángon játszik, akkor képesek lehetnek egál mecset játszani, és akár nyerni is. El tudok képzelni ilyen forgatókönyvet is.

Taylort Csirke Ferenc legjobb igazolásának tartok. Őt mindenképpen le kell lassítania a Szolnoknak, mert akár egymaga is képes lehet meccset nyerni. A Budimir-Csirics duó vélhetően hozza a szokásosat, melléjük csatlakozik Pongó és Horti,

Wrightot viszont valahogy játékba kell tudni hozni, mert amit egyelőre hoz, azzal nem üti meg még Kesar szintjét sem.

Év elején igazoltak egy nagyon komoly amerikai centert, de sérülés miatt kénytelenek voltak lecserélni. Kesar pick and pop player volt elsősorban, kevés volt a gyűrű alatti játéka, leválása, ezért indokolt volt a cseréje, de Wright nem hozza azt, amiért leigazolták. Jó alapképességű játékos, nem rónám fel hibának, de egyelőre talán az igazság félúton van. Sem ő nem hozza azt, amit kellene, illetve a PVSK sem használja úgy ki, ahogy kellene.

A baranyaiaknak jellemzően van egy behúzódó emberfogásuk, ahol a pick and rollokat lapos segítéssel védik, illetve az erős oldalon támadják a labdát és automatikusan alsó posztokra, gyenge oldalon segítenek. Sokszor túlsegítenek. A Szolnok nagyon jól játszik az ilyen típusú védekezés ellen. A Pécsnek, ha jól láttam, mostanában van egy 3-2-es zónája, amit alkalomszerűen alkalmaz. Ez ellen is készülni kell. Ha nem mozgatják jól a Pécs ellen a labdát, akkor labdaszerzésekből, aktív lepattanókból sok gyorsindítást alkalmaznak. Hasonló a filozófiájuk, taktikai repertoárjuk a Dzunics-féle csapatokéra. Nem érzem viszont felállt, 5-5 elleni játékban annyira erősnek a Pécset. Ha a Szolnok limitálja Taylorék lehetőségeit, ha nincs meg a gyorsindításuk, akkor már nehezebben játszanak.

A Pécsnek, amely nagy biztonsággal be akar kerülni a tízbe, nem szabad hibáznia, mert nagyon nehéz sorsolása van. A középház a reális az idei PVSK-nak, de ezt azért még ki is kell harcolni. A Szolnok pedig hosszú középszakasz elé néz, neki sem szabad már hibáznia, meg kell tartania az első helyét. Én vendég győzelmet várok.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
donnarummadellOlajheartszolnokbasketRouge Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Taylor a kulcs..ellenunk is 12 perc-18 pont..Aztán jött Curry és maradt neki 4 büntető..egyik legjobb légiós a magyar bajnokságban,de egyedül kevés lesz ezen a mérkőzésen.nyerni fog az olaj

Rouge
Vendég
Rouge

Jelen állás szerint jövőre VOJA és Szili is külföld.

szolnokbasket
Olvasó

Az “szuper”!
Két hete még azt írtad, hogy nem megy Voja külföldre!

Rouge
Vendég
Rouge

Itthon nem tudják megfizetni.
Persze mi sem.

Olajheart
Olvasó

Voja megy.. Az nem jó… De hogy Szili is.. Na ez így nagyon rossz hír..

dell
Olvasó

Én azt kétlem ,hogy Szili külföldre menjen.Persze ha úgy akar járni mint Perl akkor hajrá. Neki még kell 1-2 év itthon jó csapatban és utána mehet. Azt viszont nem értem,hogy Airingtonra miért várnak már november óta? Nem egy sztárjátékos már mindenhol rég lecserélték volna. Inkább egy gyengébb aki játszik mint ő aki csak a fizetést veszi fel már lassan fél éve.

moldi56
Olvasó

Ne küldd már el Gumi tőlünk Voját,megy ő ha menni akar.Remélem marad még,így is szem előtt van.Amúgy meg a nemlétező hócipőm már tele van a rengeteg sérüléssel,ami nálunk folyik.Én például nem tudom mikor játszhat már Airington is,de így teljesen használhatatlan,mi értelme hogy itt van?Jó lenne már,ha hadrafogható lenne,de minél előbb.Andric hátfájása új,hol fájdult meg,edzésen?CSAK AZÉRT IS OLAJ!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés