Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-VEOLIA – Naturtex-SZTE-Szedeák

Csirke szerint ilyenkor a legkönnyebb az idegenbeli csapatnak.

Pécsi VSK-VEOLIA - Naturtex-SZTE-Szedeák

Bajnokság, 1. forduló
Lauber Dezső Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Papp Péter, Farkas Gábor, Hervay Tibor (Gorka Szabolcs)

Pécs: Pongó - Smith - Diggs - Budimir - Aiken

Szeged: Miliszavljevics - Wirth - Balmazovics - Krapic - Asbury

A tavalyi bronzérmes Pécs a play-outot játszó Szegeddel mérkőzik meg a szezon első mérkőzésén a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Mindkét csapat vezetőedzője egyetértett abban, hogy az idény elején még senki sincs csúcsformában, így a találkozó kimenetelét sem egyszerű megtippelni.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Viccesen mondhatnám, hogy ha lenne egy két-három hónap felkészülési idő, az jó lenne, de ennyi van mindenkinek. Ha nem ugyanazzal a csapattal vágsz neki a szezonnak, akkor nem sok, ezert valószínű, hogy fokozatosan építgeti mindenki a csapatát, így mi is ezt tesszük. Inkább úgy fogalmaznék, hogy senkinek nem elég az idő. Arra biztos nem, hogy olyan formában legyünk a szezon kezdetekor, mint amilyen formában majd leszünk márciusban. De megpróbáltunk a maximumot kihozni a felkészülésből. Úgy érzem, hogy az edzőmeccsek alatt azokat a dolgokat, amiket hatványozottabban, többet gyakoroltuk, azokat már vissza kaptam a játékosoktól és szépen fokozatosan majd megyünk bele a bajnokságba. Az első meccs mindig a legnehezebb, illetve a legkönnyebb ilyenkor az idegenbeli csapatnak elkapni az első fordulóban a hazait. Ezt mindig így is éreztem, nem csak akkor, amikor mi játszunk itthon. Nehéz találkozóra számítok, viszont meg kell nyernünk. Idén is vannak céljaink, szeretnénk újra a felsőház közelébe kerülni, ahhoz pedig elengedhetetlen, hogy a hazai mérkőzéseinket megnyerjük és ez nem csak a Szeged, hanem bármelyik másik együttes ellen így van. Ruják Andráson kívül feltehetőleg nem lesz hiányzónk, mindenki 100%-os állapotban várja az összecsapást. Azt még nem tudom, hogy ő esetleg be fog-e melegíteni, vagy fog-e játszani, de elsődlegesen nem biztos, hogy megkockáztatjuk a szerepeltetését. 

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Nem lenne rossz, ha még egy kis időnk lenne a bajnokság kezdetéig, de szerintem így is elég jó munkát végeztünk ebben a felkészülési periódusban. Gyakorlatilag új csapatot építettünk, majd a bajnoki nyitányon meglátjuk, hogy hol tartunk. Az, hogy milyen formában vagyunk, majd kiderül. Az biztos, hogy nem ez a csúcsformánk, de ezt ugyanígy el lehet mondani a többi együttesről is az első néhány forduló előtt. Bár játszottunk a Péccsel a felkészülés során, az régen is volt, ráadásul azóta sok minden változott, így főleg az elején nagyon nehéz felkészülni egy-egy csapat játékából. Az első ellenfelünk egy olyan csapat lesz, amely a biztos felsőházba pályázik, szerintem jobb az idei keretük, mint a tavalyi, ráadásul öt légiósuk is van. Vannak kisebb-nagyobb problémáink, Olasz Ádámnak a játéka nagy kérdés, tegnap kiment a bokája. A többiek rendelkezésre állnak, illetve Ádám sincs még kizárva, hogy pályára lép. 

[totalpoll id=”28652″]

A szakértő: 

A találkozó végkimenetelét Zsoldos András, négyszeres magyar bajnok, kupagyőztes edző, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elemezte:

– Ilyenkor a legelső bajnoki rajt előtt inkább tippel az ember, minthogy biztosat mond. Mindkét csapatban vannak új érkezők, ami tovább bonyolítja a helyzetet. Csak a felkészülési találkozókra hagyatkozni kockázatos lenne. Így a véleményem közelebb áll a tippeléshez, mint a szakértői véleményhez, de szerintem a Pécs abból kiindulva, hogy tavaly bronzérmesek lettek és idén nemzetközi kupában is indulnak biztos, hogy erre megfelelően alakította ki a keretét, feltehetőleg nagyobb költségvetésből, mint a Szeged. Amennyit én láttam az edzőmeccsek eredményeiből, a hazai csapat be fogja húzni ezt az összecsapást. Az, hogy Ruják András megsérült egy kicsit csökkenti a rotációt, de ezzel együtt is elég mély a keretük. A két csapatnál sem a célok, sem a háttér nem azonos. Az első bajnokik ettől függetlenül tudnak nehezek lenni, de ez akkor lenne teljesen igaz, ha egy rangadóval kezdene a baranyai alakulat. A Szeged tavaly egy nagyon jó TF-et vert a play-outban, de nekik szerintem az lehet a céljuk, hogy stabilizálják a helyüket az élvonalban. Ha nem is simán, mert a vendégek biztos, hogy maximális intenzitással fognak kifutni a pályára, de a Pécs be fogja húzni ezt a találkozót. 

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
DennisKoopslddTom67Laposvár Recent comment authors
Koops
Olvasó

Hajrá Pvsk!

ldd
Olvasó

Mindenki szépen “bevédte” magát és tolják a semmit …

ldd
Olvasó

A – jelet nyomó kedves honfitársamtól kérdezem?
Figyellek ! Mindenkihez nyomod … ilyenkor vered ki a farkad ?

ldd
Olvasó

CSAK ÚGY … NAPONTA HÁNYSZOR VERED KI ?

Tom67
Olvasó

Sima 20 pontos hazai győzelem! A Pécs a tavalyihoz képest erősödött, a Szeged pedig gyengült.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

“A Szeged tavaly egy nagyon jó TF-et vert a play-outban” – wtf?

Laposvár
Olvasó

Mi ezzel a baj? A későbbi bronzérmes otthonában is nyertek… 😀

Dennis
Olvasó

Az igaz, hogy a végére elég jól összeálltak, de ha annyira jók lettek volna akkor nem kapnak ki oda-vissza a Szegedtől a PO-ban!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés