Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Esélyt sem adott a Pécsnek a Szedeák

Idegenben jutott 110 pont fölé a Szeged.

Pécsi VSK-VEOLIA – Naturtex-SZTE-Szedeák 93-115 (18-31, 25-32, 21-31, 29-21)

Bajnokság, 12. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Tözsér D. K., Minár L. B., Horváth Cs. B. (Balogh L. Gy.)

PVSK: Illés M. 8/6, Bryson 15/6, Goldring G. -, Ivosev 7, Brkics 25. Csere: Haynes-Jones 19/9, Gordon 10/3, Bíró O. 9/3, Hőgye P. -, Meleg G. -.

Szedeák: Persons 26/12, Cook 34/24, Szatmári 6, Hunt -, Alston 26. Csere: Bognár K. 17/6, Keller I. 4, Filipovics 2, Kerpel-Fronius B. -.

A Pécsi VSK-VEOLIA és a Naturtex-SZTE-Szedeák is vereséget szenvedett az előző fordulóban – a 12. körben egymással csaptak össze a felek.

A Pécs egy 5-0-s kezdést hozott össze, de ugyanilyen gyorsan dobott ötöt a Szeged is. Szatmári kettesére Bryson triplája érkezett, 10-10 után viszont Cook keze sült el, majd Alston 10-15-re módosította az állást. Kapaszkodott volna a Pécs, de Bryson három értékesített büntetőjére Bognár hármast dobott, majd Cook sem hibázott a vonalról (13-20). A Szedeák elkapta a fonalat, Cook újabb hármasa 25-15-ös vezetést ért a vendégeknek. Megnyomta az első negyedet a Szeged: Cook 13 ponttal zárt, csapata 31-18-ra vezetett.

Cook folytatta a pontgyártást, 19-37-re módosította az állást egy újabb kintivel. Bognár és Alston egy-egy duplát tett a közösbe, majd utóbbi még egy büntetőt is – a teljesen beragadt Pécset már 23-mal előzte a Szedeák. Haynes-Jones triplája szépségtapasznak bizonyult, pláne, hogy Alston újabb négy ponttal válaszolt rá (22-46). Négy pécsi pont érkezett, vendég időkérés lett a vége, majd Alston egy zsákolással szintén átlépte a tízet. A félidő hátralevő részében igyekezett húszon belülre jönni a PVSK, de a Szegednek szinte mindenre volt válasza – 43-63 az első félidő.

Az előző két negyedhez képest hatékonyabb támadással rukkolt elő a Pécs a második félidő első perceiben, de ez a harmadik negyed felénél csak arra volt elég, hogy ne távolodjon a jelentős előnnyel bíró ellenfél. Szép számban estek a pontok, hat perc elteltével már 17-17 volt a negyed „állása”. Zsinórban öt szegedi ponttal viszont tovább nőtt a különbség, két és fél percig nem talált a gyűrűbe a házigazda. A negyed második felében már ismét az első két tízperces etapban látottak köszöntek vissza a pályán: Cook kettese után már csak egy pont hiányzott a harminchoz, Ivosev vett vissza kicsit a vendég fórból, de Persons triplájával a harminc közte is meglett – 64-94-ről jöhetett a záró tíz perc.

Ugyan a Pécs kezdte jobban a negyedik negyedet, de ez csak arra volt elég, hogy előbb érte el a hetven pontot, mint ellenfele a százat (78-101). Nem forgott veszélyben a Szedeák-győzelem: 115-93-ra nyertek a vendégek.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KoopsPapp Bence GáborPojacaGolo BatioCsíkosnapernyő Recent comment authors
Koops
Olvasó

Szégyen ez már!!!!!

Papp Bence Gábor
Olvasó

Azt se tudom, mit mondjak. Nem tudom, honnan jött ez a forma, de ma valahogy több kosár perdült be (jóval), mint ki a Szegednek. A Pécs oldaláról is megvoltak az elején a helyzetek, de azok rendre kimaradtak. Ez szerintem rá is nyomta a bélyegét a továbbiakra, nem mentek már úgy. Minden elismerésem a szegedi fiúké, de szerintem ez ma egy kifejezetten gyenge Pécs volt. Még Alston is tudott kosarakat szerezni…

Pojaca
Olvasó

Azért durva hogy 4 játékos 103 pontot dob.

Golo Batio
Olvasó

Idén se lehet leírni minket. Rapszodikus a csapat, de a bajnokság is az. Alston most jött meg végre!

Csíkosnapernyő
Olvasó

Szép volt fiúk!!!! Három külföldivel meg pláne🙂Hunt hiányzott a védelemből,de a mai dobóforma….Így tovább!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés