Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-VEOLIA – KTE-Duna Aszfalt

Forray kiemelte az elnyűhetetlen Csiricset, akiről példát vehetne minden fiatal, ilyen hozzáállással, ilyen energiával kellene, hogy játsszanak.

Pécsi VSK-VEOLIA - KTE-Duna Aszfalt

Bajnokság, 17. forduló
Lauber Dezső Sportcsarnok, szombat, 18:30
V.: Földházi T., Minár L. B., Györfy R. (Bernáth A.)

PVSK: Pongó - Taylor - Budimir - Csirics - Wright.

KTE: Dimics - Wittmann - Green - Dramicsanin - Karahodzsics.

A férfi kosárlabda bajnokság 17. fordulójában Pécsen két közvetlen rivális találkozik szombaton este. A PVSK és a Kecskemét egyaránt 8-8 győzelmet gyűjtött az eddigiek során, ráadásul októberben is nagyon kiegyenlített meccset játszottak a felek. Akkor 84-82-re a kecskemétiek nyertek. Könnyen lehet, hogy ezúttal is csak pár pont fog dönteni.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Az egyik legnehezebb hazai mérkőzésre számítok, hiszen a Kecskemét a legstabilabban játszó csapat idegenben. Remélem, hogy sok szurkoló kilátogat a mérkőzésre. Simon Kristófon kívül nem lesz más hiányzónk.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: A Péccsel a mérlegünk azonos, így mondhatom, hogy egy rivális otthonába utazunk. Évek óta jellemző, hogy a pécsiekkel akár idegenben, akár hazai pályán, de még edzőmérkőzéseken is nagyon szoros meccseket játszunk. Meggyőződésem, hogy ezúttal is egy szoros találkozóra van kilátás. A PVSK a múlt héten változtatott. Eddig Kesar személyében inkább egy 4-es típusú játékosa volt, aki elsősorban kintről volt veszélyes, néha dolgozott a leválásokból befelé. Úgy gondolom, hogy számunkra ez kellemetlenebb volt. Talán jobban fekszik nekünk az, hogy olyan mozgással találkozunk az ellenfélnél, amit mi is edzéseken szoktunk gyakorolni. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy Wrightot ismerjük, ő egy jó játékos, mindenképpen erősödött vele a Pécs. A belső mozgásuk biztosan stabilizálódni fog az érkezésével, ezáltal pedig több helyet teremthet a kinti játékosoknak. Ez pedig azért fontos számukra, mert egytől-egyig jó kinti dobóik vannak.

Ki szeretném emelni Csiricset, minden tiszteletem az övé. Példát vehetne róla minden fiatal játékos, hogy ilyen hozzáállással, ilyen energiával kellene, hogy játsszon, mint ahogy ő teszi. Egyszerűen elnyűhetetlen és ezt folyamatosan bizonyítja.

A PVSK mellett szól az a tény, hogy hazai pályán játszik. Jellemző, hogy idegenben nem szokott túl sok győzelem születni, ezért is lenne nagy szó, ha nyerni tudnánk. Azzal viszont egy nagy lépést tehetnénk afelé, hogy aktuális ellenfelünket megelőzzük. A realitás nem ezt mondja, de szeretnénk meglepetést okozni. A héten jól sikerült a munkánk, nincsen sérültünk.

[totalpoll id=”4115″]

A szakértő: 

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte: 

– Nem kell mondanom, hogy valamelyest visszaesett a Pécs játéka a szezonkezdethez képest, különösen igaz ez az idegenbeli találkozókra. Ha nem találják a dobóformájukat, akkor idegenben nehezen nyernek, viszont otthon mindenkire veszélyes csapat. Sőt, talán nincs a bajnokságban olyan csapat, akivel szemben ne lépnének fel hazai pályán esélyesként. Úgy gondolom, hogy ez a Kecskemét ellen is igaz lesz.

Ha teljes csapattal tud kiállni a PVSK és Budimir nem azt a játékot hozza, mint legutóbb Körmenden, akkor egy hajszállal esélyesebbnek látom őket a Kecskemétnél.

Ehhez kell a társaktól is a jó teljesítmény, valamint a tőlük megszokott agresszív védekezés. A hullámzó játékuk ellenére a kecskemétieket sem szabad leírni. Képesek hazai pályán és idegenben is jól játszani. Jó formájuk van az utóbbi fordulókban. Ennek ellenére, ha a Pécs képes lesz kontrollálni a mérkőzést, akkor hazai győzelmet várok. Kiegyensúlyozott lesz ez a meccs,

nem várok 180-200 pontot. Százalékban kifejezve 55-45-re várom a baranyaiak győzelmét.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés