Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-VEOLIA – JP Auto – JKSE

Szakértőnk szerint most már a Pécs az esélyesebb.

Pécsi VSK-VEOLIA - JP Auto - JKSE

Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, szombat 18:00
V.: Papp P., Győrffy P. A., Fodor A. (Bernáth A.)

PVSK: Pongó - Taylor - Budimir - Csirics - Horti.

Jászberény: Pitts - Rakics - Brbaklics - Czirbus - Pantelics.

A negyeddöntők legkiegyenlítettebb párharcának a Pécsi VSK-VEOLIA és a JP Auto – JKSE párharca ígérkezik. A középszakaszt egymás ellen záró csapatok ütközetében a pécsiek képesek voltak idegenben is legyőzni a jászságiakat, ám akkor nem játszott a hazaiak egyik kulcsembere, Alekszandrov. Az ő játéka ezúttal is kérdéses, míg az előző találkozón két technikai hiba miatt kiállított Nikola Lazics vezetőedző biztosan nem lesz ott a kispadon. Helyette a csapat másodedzője, Lo Elhadji Malick meccselhet.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Először is szeretném kifejezni az őszinte részvétemet a Szabó családnak, úgy érzem egy ikonikus, meghatározó alakját veszítette el a magyar kosárlabda társadalom Szabó György személyében. A mérkőzéssel kapcsolatban örülünk neki, hogy hazai pályán játszhatjuk az első mérkőzést. Nagyon fontos minden párharcban az első találkozó. Úgy érzem, hogy az idegenbeli csapatnak akkor van a legnagyobb esélye arra, hogy el tudjon hozni egy idegenbeli győzelmet. Ahogy a szerdai mérkőzés esetében is nehéz volt arról beszélni, hogy ki az esélyesebb, így ez most sincs másképp. Továbbra is nyitott ez a párharc. A Jászberényből hiányzott Alekszandrov legutóbb, így az ő visszatérésével erősödhetnének a jászságiak. Azt, hogy ki jut az elődöntőbe én még mindig 50-50 százalékra teszem. A hétközi meccs is egylabdás volt. Csak a holnapi meccsre koncentráltunk, próbáltuk a mai edzésen kijavítani a szerdai hibáinkat, átbeszélni egy-két dolgot. Újdonságot már most nem valószínű, hogy tudunk egymásnak mutatni, ellentétben azokkal a csapatokkal, ahol az egyik fél a felsőházból, a másik pedig a középházból érkezik. Sokat fog számítani a hazai pálya. Remélem, hogy sok szurkoló kijön, sokat köszönhetünk nekik ebben a szezonban. Ugyanazzal a kerettel vágunk neki a meccsnek, mint szerdán.

Nikola Lazics, a JP Auto – JKSE vezetőedzője: A két csapat jól ismeri egymást, ez nem is lehet kérdés. Szerdán a Pécs jobb volt, mint mi, ezért tudott nyerni Jászberényben. Emiatt nála van a pályaelőny. Minden mérkőzés más, pláne most a play-offban. Fontos lesz, hogy kijavítsuk azokat a hibákat, amiket hét közben elkövettünk, és szeretnénk egy jobb mérkőzést játszani. A PVSK-ról elmondható, hogy nagyon jó ritmusban játszik. Egy rutinos csapatról van szó, amibe jól illeszkednek a fiatalok is. A legnagyobb problémát továbbra is a sérülések jelentik. Nem tudom még megmondani, hogy ki, mennyit fog tudni vállalni a szombati meccsen, de most érkeztünk a bajnokságnak abba a szakaszába, amikor minden problémát félre kell tenni. Három győzelemig tart a párharc, jelenleg a pécsieknél van a pályaelőny. Ha ezt nézzük, és azt, hogy náluk kevesebb probléma van, akkor ők tűnnek az esélyesebbnek, de mi nem fogjuk feladni, hajtani fogunk. Alekszandrov játéka továbbra is kérdéses. Ha vállalná a játékot, akkor sem tudom, hogy mennyit bírna játszani, mivel régóta nem edzett.

[totalpoll id=”17347″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– Én a győzelmet a Pécsnek adnám az első mérkőzésen. A középszakasz során a jászberényi győzelmüket megelőzően sikerült a PVSK-nak a Körmendet is elkapnia, amikor eléggé meggyőző teljesítményt nyújtott. Ha azt a szintű játékot tudják hozni a baranyaiak, akkor mindenképpen jó esélyük van a győzelemre. Mindkét csapat képes arra, hogy szervezett kosárlabdát játsszon, de talán a jelenlegi állapotban a pécsieké a jobbik csapat. A Pécsnél szerintem sokat számít Andrija Csirics jelenléte, aki nemcsak játékosként van fenn a pályán, hanem össze is tartja a csapatot. Ezzel természetesen nem szeretnék elvenni Csirke Ferenc vezetőedző teljesítményéből bármit is, de minden edzőnek szüksége van egy ilyen típusú játékosra.

A Jászberény esetében nagyon sokat számítanak a sérülések. Nem szeretném azt mondani, hogy az alapszakasz során ötemberes csapatuk volt, de mégis csak a kezdőjátékosokra épített elsősorban Nikola Lazics. Ezek a játékosok egytől-egyig extra képességűek, és ebből a kezdőből esett már ki fixen Coleman, valamint legutóbb Alekszandrovra sem számíthattak. Képesek lennének jó játékra, de nehéz őket pótolni. Utóbbi játékára nagy szüksége lenne a jászságiakra. Ő egy rendkívül hasznos játékos, hiába nem róla szóltak általában a híradások. Egy sokoldalú erőcsatár, akinek alsó posztos játéka is van, és a kifelé leválásokból külső dobásokból is meg tudja szurkálni az ellenfelet.

Ahogy az elején is mondtam, én az első meccsen a Pécset látom az esélyesebbnek. Nem szeretnék túlzottan előreszaladni, de nálam a párharc esélyesének is inkább a baranyaiak számítanak.

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MrB1GKoopsMásikVégétFújdMegCsapajevjaszberenyikse Recent comment authors
MrB1G
Vendég
MrB1G

A kicsi rotáció egész éves terhelése mostanra érik szívássá!

MrB1G
Vendég
MrB1G

Hozott nemi pénzt ….
A kaparós

Koops
Olvasó

Gyerünk srácok nyernetek kell!
Remélem nagyon, hogy mind2 csapat megfogja úszni sérülés mentesen a meccset, hogy a további következő párbajok is jó és hangulatos találkozok legyenek! 🙂
Hajrá Pvsk!

Csapajev
Vendég
Csapajev

A Pécs behúzza ezt a párharcot, de szerintem utána kipukkad majd az öreg légiósai, meg a kevésbé ütős cseresora miatt. Taylor egyedül nem bírja majd…

MrB1G
Vendég
MrB1G

Csirisor
Na itt erőn felül teljesítés volt!
Szép munka…

jaszberenyikse
Olvasó

Ha a TF-nek sikerült nekünk miért ne sikerülhetne?! ?
Hajrá JKSE !!!

Pvsk Fanatic
Olvasó

Remélem sikerül holnap még valakinek felnőni teljesítményben Taylor és Pongó mellé, és sikerül ugyanolyan koncentrációval/lelkesedéssel játszanunk, mint a Körmend ellen, ez esetben szerintem be tudjuk gyűjteni a győzelmet. A szurkoláson nem fog múlni!

Hajrá Vasút!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ja, ez igaz,múltkor is jól nyomtátok! (mind a tizenketten) 😉

Pvsk Fanatic
Olvasó

Kár, hogy érdemi hozzászólásra nem futja ?

Koops
Olvasó

Menjél foglalkozzál a saját csapatoddal 😉
Vedd be a cumit estére és örüljél neki nyertetek! ?
Nagyon remélem ti fogtok fel jutni és nem a Veszprém! Legalább a többi oroszlányi néző normálisak veled ellentétben ?
Azért Szeretlek!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés