Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-VEOLIA – JP Auto – JKSE

Csirke Ferenc két szót nem akar meghallani az öltözőben: elődöntő és Körmend.

Pécsi VSK-VEOLIA - JP Auto-Jászberényi KSE

Negyeddöntő, 3. mérkőzés
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Földházi T., Benczur T., Ádám J. (Hartyáni Zs.)

PVSK: Pongó - Taylor - Csirics - Budimir - Horti.

JKSE: Pitts - Rakics - Brbaklics - Alekszandrov - Pantelics.

Ha a felsőházi középszakaszt is beleszámoljuk, akkor a háromból háromnál tart a Pécs a Jászberény ellen. Ha a negyeddöntő harmadik felvonását is megnyeri Csirke Ferenc együttese, akkor söpréssel jut az elődöntőbe. Persze vélhetően ehhez azért a sérülésekkel tarkított JKSE-nek is lesz egy-két szava…

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Nehéz közhelyek nélkül beszélni egy ilyen szituációban, de tényleg csak azt tudom mondani, hogy nincs még vége a párharcnak, az állás még „csak” 2-0. Egyszerűen annyira szorosak voltak a mérkőzések, mind a három, hogy ha mi tudtunk nyerni háromszor, akkor most miért ne sikerülhetne a Jászberénynek is? Persze tudjuk, mi leszünk otthon, minket fognak segíteni a szurkolók, mindenáron szeretnénk nyerni. Elmondtam a játékosoknak, hogy két dolgot nem akarok meghallani az öltözőben: elődöntő, és hogy mi lesz a Körmend elleni párharcban. Ugyanolyan koncentrációra lesz szükségünk, mint az elmúlt három mérkőzésünkön, ami talán jó lenne, ha egy kicsit jobb játékkal párosulna. Nem könnyű azonban szépen játszani a Jászberény ellen, mert olyan speciális védekezése van, főleg pick and rollokban, ami az igazi csapatjátékot meg tudja ölni. Ez persze ellenfelünket dicséri, Pantelics vezérletével ugyanis ezt nagyon jól csinálják, és emiatt a mérkőzéseink inkább arról szólnak, hogy ki tudja jobban érvényesíteni az egyéni képességeit, illetve ki tud több gyorsindítást csinálni. A harmadik találkozónkon már közeledtünk afelé, amit szerettem volna az elsőn is: gyorsan elkezdeni a támadásokat, folyamatos futásra késztetve a Jászberényt. Emellett figyelni kell az eladott labdákra is, mert a legutóbb például az első félidőben összesen volt három eladott labdánk, utána viszont négy perc alatt lett újabb három. Ilyen hullámvölgyek nem férnek bele, mert azt könyörtelenül megbosszulják. Bízom a szurkolóinkban is, akik egész évben mellettünk voltak, nagy lehetőség előtt állunk, ezt átérzi mindenki, de nem szabad, hogy bárki is elhiggye, hogy ez a párharc lefutott. A JKSE most még felszabadultabban tud jönni, ahhoz pedig elég jó csapat, hogy lazán vegyük őket.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Tudjuk, hogy a Pécs vezet 2-0-ra, zsinórban háromszor kikaptunk tőlük, de most is azért megyünk hozzájuk, hogy megpróbáljunk jobbak lenni, és nyerni. Jobb volt Pécs utolsó két mérkőzésen, mi most nyomás nélkül utazunk, múltkor is elmondtam, hogy szeretnénk javítani néhány dolgon, ez akkor nem sikerült, remélem, holnap másként lesz. Nehéz helyzetben vagyunk, nem véletlenül mondtam a párharc előtt, hogy a Pécs esélyesebb, mindenki tudja, hogy mennyi problémával küszködünk. Jelenleg én sem tudom, hogy Alekszandrov játszik-e holnap, vagy sem, mert gyakorlatilag „egy lába van”. Persze nem csak neki nem könnyű, de ismerem annyira a saját csapatomat, hogy akárcsak az egész szezon során, most is addig fogunk küzdeni, amíg csak bírunk. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A Pécs stabil csapat, ezt nem csak ezen a két mérkőzésen mutatta meg, sok jó játékosa van, Taylor remek ritmusban játszik, de mellette mindig volt valaki, vagy Budimir, vagy Horti, vagy Pongó, aki felnőtt a feladathoz.

[totalpoll id=”18035″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a Falco KC legendája, magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

– A Pécs nagyon szépen dolgozik az utóbbi időben. Az alapszakasz során és a középszakaszban is megcsillogtatta azt az erényét, ami megmutatja, hogy miért verekedte be magát a legjobb négybe. Volt olyan időszak, amikor úgy nézett ki, hogy még a legjobb nyolc közé sem tud bejutni Csirke Ferenc csapata. Azt gondolom, hogy most érett össze ez a keret, és most értette meg mindenki, hogy kinek a lepattanószerzés, kinek a pontdobás, kinek a jó elzárás a feladata. Ehhez időre van szükség. Úgy néz ki, hogy a rutin és a tapasztalat elég ahhoz, hogy a legjobb négyig jusson egy csapat. Ez pedig őket igazolja.

Hozzá kell tennem, hogy Horti Bálint mind a két mérkőzésen nagyszerűen játszott. Ő volt az, aki eldöntötte mind a két meccset a Pécs javára. Lehet, hogy nem látványos és szép a játéka, de nagyon hasznos.

Szerintem minden irányító vele szeretne játszani, mert nagyon kemény elzárásokat ad, majd jól válik le. Emellett kintről is veszélyes, ha kell. Nekem ő egy pozitív meglepetés a párharcban.

Abból a szempontból persze nem az, hogy ő eddig is képes volt erre, csak valamiért Körmenden nem jött ki belőle. Mellette még Pongó az, aki szépen és ponterősen játszik. Ez fontos a PVSK játékában, hogy Pongóra nemcsak a védekezés és asszisztok terén számíthatnak, hanem a pontszerzésből is kiveszi a részét. Jó betörései vannak, valamint nagyszerűen dobja az utóbbi időszakban a triplákat. Jó kiosztásai vannak és jó ritmust tud adni a csapatnak. Ez pedig azért is nagy szó, mert igazából nincsen cseréje, hiszen a váltótársa sérült. Néha Bíró próbálja tehermentesíteni, aki egyébként hasznosan, jól teljesít, de még rutintalan játékos. Ők ketten azok a tényezők, akik szerintem eldöntik ezt a párharcot, mert a Jászberény nem rendelkezik hasonló, kiemelkedő magyar játékosokkal.

A Jászberény jól kezdte a szezont, de rengeteg sérülés nehezítette a dolgukat. Ha kompletten tudnának játszani, akkor lehet, hogy nem így állna a párharc. Elképzelhető, hogy náluk lenne az előny 2-0-ra, de ez már nem számít, csak találgatás. Ilyen a sport, egyszer fenn, egyszer lenn. Nagyon szimpatikus, jó beállítottságú társaság a JKSE. Szerintem követendő, hogy kis költségvetésből sikerült egy ilyen csapatot összerakni. Megvolt az esélyük reálisan a legjobb négyre, de pont a végén nem tudták a szezon eleji formájukat hozni. A végére már sok volt a három naponkénti mérkőzés számukra, mert kevesen vannak. Viszont pozitív, hogy a magyarok közül Ruják, Czirbus és Brbaklics is élt a kapott sok játéklehetőséggel.

A holnapi összecsapáson nem hiszem, hogy a Jászberény tud szépíteni. Persze, a hazaiak kifoghatnak egy rossz napot, és összejöhet ez a bravúr, de nem sok esélyt látok rá. Szerintem hazai pályán, szurkolóik előtt a pécsiek élni fognak a nagy lehetőségükkel, ami megkoronázhatja Csirke Ferenc eddigi edzői pályafutását. Szerintem ez össze is fog jönni.

25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
PvskpanthersIronikusKoopsS.PippenLaposvár Recent comment authors
Koops
Olvasó

Hajrá Pvsk!

S.Pippen
Olvasó

Kerpi, kérlek, kapd már össze valahogy a srácokat, és már csak emiatt a szerencsétlen laposvár miatt is húzzátok be holnap!

jászberényi_seprű
Olvasó

Várjuk a jászberényi díszpolgárokat…

Jkse
Olvasó

3 meccs alatt kb 5 pécsi jött le….. Mi egy meccs alatt legalább 30-an. Helyedbe csöndbe maradnék, a neved meg minősít!!!!

Laposvár
Olvasó

És otthon mi a helyzet? Egy bajnoki negyeddöntőre azt a kis istállót sem töltöttétek meg. Olyan foghíjas volt az a párszáz ülőhelyes terem, hogy rossz volt nézni. Ráadásul abban a pillanatban, hogy nem vezettek, síri csend van, csak a cipőnyikorgás hallatszik. A palánk mögött habzó szájjal játékvezetőt és/vagy ellenfél játékost egész meccsen szapuló cigány gyerekek meg külön kabaré…

Jkse
Olvasó

Kérdeztem már tőled mi bajod a Berénnyel azt mondtad semmi……………..
Azóta minden cikkhez írsz valami provokációt. A rasszista megnyilványulásod meg téged is minősít!!!

Koops
Olvasó

Még mindig mondjuk, hogy nagy valószínűséggel nem ide tartozik közénk a Laposvári barátunk! Nem kéne minősíteni minket köszönjük szépen 1-2 kedves barátaink miatt…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ez most azért eléggé gusztustalanra sikeredett… Ráadásul egy olyan területre tévedtél, amely számodra, számotokra nem igazán hazai pálya: a SZURKOLÁS. Azon a területen a Jászberény nálatok jobb, lelkesebb, nincs mit ezen szépíteni. A csapatotok viszont most már – ne felejtsük: ez messze nem a teljes JKSE – jóval erősebb, egységesebb, szervezettebb és esélyesebb, mint az ellenfél, nagyon nagy valószínűséggel ti fogtok a 4-be jutni, nem ők. Én úgy vélem, hogy ez pökhendiségre, nagyképűségre, gúnyolódásra semmiképpen sem adhat okot, rasszizmusra meg mégúgy sem! Jó lenne, ha ezt nem tennétek/nem tennéd, mert az ilyesfajta stílus mostanában csak és kizárólag a falkósokra volt… Olvass tovább »

Koops
Olvasó

Olvasd vissza az írásunkat a többi cikkeknél a többség tiszteli mindig az ellenfelet, azt hogy 1-2 ember van nem kell egy kalap alá venni az egész bagázst! Azt, hogy téged mennyire szeretnek a fórumon ne is beszéljünk inkább róla… De tudod Szeretünk Nagyon azért téged!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Azt hittem, kedves, hogy már leesett neked az a -számodra- roppant szomorú TÉNY, miszerint magaschról teszek arra, szeretnek-e itt a fórumon vagy sem. Ha azt venném figyelembe, és az motiválna, akkor ugyanolyan megfelelési kényszerrel küzdő, véleményét nem vállaló, nulla csibészséggel és humorérzékkel “megáldott”, lájkvadász “fórumtag” lennék, mint te magad. 😉
Viszont én téged valóban SZERETLEK ! 😉 🙂

Ironikus
Olvasó

Egészen biztos, hogy te pszichésen beteg vagy 🙂 Hogy önértékelési zavarod van-e, vagy kisebbségi komplexusod, ahhoz több hozzászólásodat kellene elolvasni, de annyira azért nem érdekel, hogy pontosan miben is szenvedsz. 🙂 Lehet azért alakult ki, mert kiskorodban beléd nevelték, lehet valami testi tulajdonság amit hátrányként élsz, vagy valami rossz élmény, ami miatt nem tartod magad egyenértékűnek a többiekkel. Itt kompenzálod magad a fórumon többek között. Ennek fényében, engem különösebben nem zavarnak a hozzászólásaid sem,mert nincs tartalmuk, mondanivalójuk különösebben, maximum némi részvéttel vagyok irántuk. A többieknek is csak ajánlani tudom, hogy több megértéssel és türelemmel legyenek, irányodba. 🙂

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Bocs, nem akarlak elkeseríteni, de ez annyira unalmaschra sikeredett, hogy kétszer fejeltem le elbóbiskolva a monitort, mire végigértem rajta.
Mit is akartál te tulajdonképpen írni? 😀
SZERETLEK. 😉

Laposvár
Olvasó

Monitort?! Hát mi van a méregdrága vadiúj ájfonnal meg a bőrkanapéval? Vagy az egy másik tudatod? Netán munkaidőben mással foglalkozol? 🙂

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Most a munkahelyről írok, inkább nem fejteném ki, milyen multiczégnek drogozom, és mennyi fizetésért ! Hadd ne tudd meg, milyen projektekben veszünk részt, meg milyen piaczok tartoznak hozzánk!
Este viszont megyek EMŐhöz, és átbeszéljük a mai meccseket, valamint kipletykáljuk a pécsi kosárcsapat helyes fiúit, meg mind a tizenkettő szurkolóját is!
Akkor már elérhető leszek a vadiúj, méregdrága Iphone-omon (de nem neked). 😉
SZERETLEK. 🙂

Ironikus
Olvasó

Megértem, hogy nehéz feldolgozni, nyilván mindenkinek más a befogadókészsége/képessége 🙂 Semmi baj , vigasztal, hogy igy is szeretsz 😉

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jujj, ez másodszorra is NBII, igaz, legalább most rövid voltál! 😉
Igen, nagyon SZERETLEK! 🙂

Pvskpanthers
Olvasó

Életetekbe egyszer elmentek valahova idegenbe és erre veritek a faszotokat

Muszka7909
Olvasó

Büszke lehetsz a nevedre te szerencsétlen, de ne izgulj az elődöntőbe titeket is sepernek! ?

Laposvár
Olvasó

-ben 🙂

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Gála lesz, készülhet a Berény! 😉
(a pihenésre) 🙁

jb17
Olvasó

Rájuk is fér már ?

jaszberenyikse
Olvasó

Sajnos megjósoltad március legvégén,hogy “dádázások” következnek a számunkra kedves Fújdmeg. SZERETÜNK te kis Nostradamus!
Jó lenne szépen búcsúzni ettől az összességében remek szezontól. Most még nagy a csalódás a tudat miatt,hogy ebben több is lett volna de az idő majd megszépíti a dolgokat.
Hajrá Berény !!!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Megjósoltam, igen. 🙁 Ha így emlékszel, akkor azt is megjegyezhetted volna, hogy egyáltalán NEM ÖRÜLÖK ennek. 🙁 🙁 Szerettelek volna titeket legalább az elődöntőben látni, de erre – az események alakulása következtében – hangyányi esélyetek sem volt, és ezt nektek is be kellett volna látnotok, már korábban. Jó csapattal, jászberényi szívvel, lelkesedéssel és Pitts-szel a döntőig lehetett volna masírozni, de ilyen szűk kerettel, ennyi sérülés mellett ez mission impossible volt. Nelson kiesése már előre sejttette a későbbi problémákat, az elátkozott szezont. Pantelics, Alaxandrov a középszakaszra meg a rájátszásra már többet voltak sérültek, mint egészségesek, kiesett cseh gy. is. A legnagyobb… Olvass tovább »

piros710321
Olvasó

Csirke Ferinek már Körmend fóbiája van. Em(l)őke biztosan szereti 🙂

Koops
Olvasó

Csak úgy mellesleg én véleményem szerint pécsi nézők és szurkolók bennetek tisztelnek az egyik legjobban a mezőnyben és várják, hogy a négy között ki-ki meccseket játszunk! (Gondolom abból, hogy még hétköznap is mentek le Körmendre pécsi szurkolók)! Plus sokan várják már úgy alakuljon 4be legyünk! Csak van még legalább 1-1 meccs mind2 csapatnak! Nem biztos így semmi még!
Hajrá Pécs!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés