Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-Veolia – JP Auto-Jászberényi KSE

Pitts, Cseh és Coleman is hiányzik a vendégektől.

Pécsi VSK-Veolia - JP Auto-Jászberényi KSE

Felsőházi középszakasz, 5. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, szerda, 18:00
V.: Papp P., Török R., Nyilas I. (Fekete L.)

PVSK: Pongó - Taylor - Csirics - Budimir - Horti.

JKSE: Rakics - Kerpel-Fronius - Brbaklics - Alekszandrov - Pantelics.

Bár még sok van hátra a középszakaszból, de könnyen lehet, hogy a rájátszást egymás ellen kezdi meg a JP Auto-Jászberényi KSE és a Pécsi VSK-Veolia csapata. Holnap este a negyedik helyezett kék-fehérek az ötödik baranyaiakhoz utaznak. Csirke Ferenc együttese története első felsőházi győzelmére készül.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Szeretnénk megszerezni az első győzelmünket a felsőházban. Senki sem mondhatja ránk, hogy az eddigiek során taktikáztunk, vagy pihentettünk volna, úgy érzem, hogy ebből a három meccsből kihoztuk a maximumot, talán a szolnoki első félidő miatt lehet egy kis hiányérzetünk, de azért mégiscsak a Szolnokról beszélünk. A holnapi meccs sem lesz egyszerű. Év elején még lehetett mondani a Jászberényre, hogy hozzánk hasonlóan kiscsapat, de azért azóta szépen bebizonyították, hogy nem véletlenül állnak ott, ahol. Ehhez az kellett, hogy találjanak egy iszonyatosan jól működő kezdő ötöst és olyan cseréket, akik egyrészt megfelelően vannak használva,másrészt elfogadják a szerepüket. Sem ők, sem mi nem tehetjük meg, hogy nyolc-kilenc azonos képességű, válogatott játékosokat alkalmazzunk. Tökéletesen működik náluk az egység, a cserék ugyanolyan fontos szereplők, mint Pitts és Pantelics, még ha nem is dobnak harminc pontot és nem szednek le tizenöt lepattanót, de így együtt alkotnak egy kiválóan működő csapatot. Figyelni kell Pitts megállítására, ami nem egyszerű, most, hogy nincs Coleman sokkal több labdát használ el, fontos lesz, hogy lelassítsuk. Kulcskérdés lesz az is, hogy azt a fajta védekezést, amit Pantelics irányít bentről – ebben nyugodtan mondhatjuk, hogy tanár a bajnokságunkban –, hogy tudjuk áttörni. Ez a jászberényi meccsen sikerült, próbáltunk abból is táplálkozni. Nagyon szeretnénk nyerni, a közönségünk miatt is, illetve saját magunk miatt is. A napi forma dönthet, a két idősebb játékosunk regenerációja is nagyon fontos lesz. Horti Bálint és Demeter Attila is edzett hétfőtől, Simon Kristófra és Antóni Csanádra nem számíthatok.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: A Pécs egy komoly, stabil csapat, amit ebben a szezonban is megmutatott, hiszen a legjobb öt magyar klub között szerepel. Rutinos és fiatal játékosok remek egyvelege, csapatszinten jól játszanak. Nagyon úgy tűnik, hogy a play offban is egymás ellen fogunk játszani. A pécsiek most nem játszottak a hétvégén, ez számukra előny, több idejük volt felkészülni ránk. Mi egy kemény és jó mérkőzést játszottunk a Szolnok ellen, amit nagyon örülök, hogy meg is nyertük, de megint rengeteg problémával küszködünk. Őszintén, ahogy most áll a dolog, Pitts, Cseh ás Coleman sem fog játszani holnap. Nem akarok sírni, vagy panaszkodni, ilyen a sport, ilyen helyzetben vagyunk, a Magyar Kupa óta egyszer sem tudtunk kompletten felállni. Természetesen így is megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból. A Pécs az esélyesebb csapat, főleg hazai pályán, mindig nehéz náluk játszani.

[totalpoll id=”15068″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– A Pécs legutóbb Körmenden játszott, a meccs nagy részében szépen tartotta magát, csak a végén jött ki a hazaiak nagyobb tudása. A Jászberény szombat este játszott egy óriási meccset a Szolnokkal. Coleman hiányzott, holnap is hiányozni fog, ráadásul még utazniuk is kell Baranyába. Csirke Ferenc együttese hazai pályán, kipihenten várja a találkozót, többet tudott regenerálódni és pihenni, ez döntő különbség.

A JKSE egyértelműen a kezdőötösében bízik, és arra alapoz, Nikola Lazics mindig is a kezdőcsapatához ragaszkodó edző volt. Nagyon szépen megtalálja a cserejátékosok szerepét, akik korábban epizódszereplők voltak, amíg mindenki játszott. Négy győzelemmel többje van, mint ellenfelének, matematikailag még utolérheti őket a PVSK, de gyakorlatilag erre kevés esélyt látok. A sorsolást nézve ez a két csapat egymás ellen fogja – berényi pályaelőnnyel – játszani a play offot.

Rakicsék kétszer is legyőzték a Szolnokot, még ha a bajnok tartalékos is volt, ezt akkor is óriási fegyverténynek tartom, ezért minden tiszteletem az övék.

A Pécs kerete is hiányos, hiszen az Antóni-Simon páros már nagyon régóta hiányzik, ráadásul nekik csak négy légiósuk van. Bízom benne, hogy Horti már vissza fog állni, akkor egy nagyon komoly meccs kerekedhet belőle. Bálint nagyon hiányzott a körmendi meccsről a Pécs amúgy is szűk rotációjából.

Szezon közben voltak fent és lent is, de végül elérték az alapcéljukat, a felsőházba jutást. Eddig mindhárom meccsükön helytálltak, le a kalappal előttük azért, amit hoztak a középszakaszban. Akár meccset is nyerhettek volna, hiszen egy tartalékos Szolnokkal találkoztak a Tiszaligetben, illetve a Falco ellen a hosszabbítást is kiharcolták. Most egy olyan derbijük jön, amit hozniuk kell. Szép a három helytállás, de ezt meg kell nyerni, már csak becsületből is, hogy igazolják, jogosan vannak ott, ahol. Azt érzem, meg is fogják nyerni a mérkőzést.

A minap egyik kollégámmal beszélgettünk az irányítókérdésről. Két csapat van, amelyik magyar irányítóval vágott neki a szezonnak. A Paks Kovács Ákossal, aki parádésan teljesít, illetve a Pécs, amely a felsőházba jutott Pongó Mátéval.

Őszintén mondom, én szkeptikus voltam, mert amellett vagyok, hogy az irányító posztot mindenáron be kell biztosítani, de mivel Pongó tavaly felsőházba jutott a Kecskeméttel, ahol első számú irányító volt, és most a Péccsel is, ahol szintén az, szeretnék gratulálni neki és megkövetni a részemről, mert én a lelkem mélyén nem bíztam benne, hogy ez sikerül. Most már másodszor is megcsinálta.

Kovács Ákosnak is gratulálok, mert valószínűleg play offba jut a Pakssal. Holnap Pongóra betyáros feladat vár, mert most talán Pitts a legjobb irányító-légiós, bár az is igaz, hogy teljes szabadkezet kapott, és nincs mellette Coleman, így iszonyatos mennyiségű labdát használ el, amit nem tudna megcsinálni egy igazi nagycsapatban, például a Szolnokban, a Körmendben vagy a Falcóban, ahol rengeteg befejező ember lenne mellette. Ezt a kegyelmi helyzetet, amit ad neki Lazics mester, parádésan kihasználja.

Már csak emiatt az irányító-csata miatt is biztosan megnézném ezt a meccset élőben is, ha tehetném.

Végül még annyit szeretnék elmondani, hogy az utóbbi időben sokan kérdezték tőlem is – illetve olvastam, hogy a BB1-en is téma volt a hozzászólások között -, hogy mi a véleményem Pantelics szerepéről, a játékvezetőkkel kapcsolatos viselkedéséről. Először is, csakis a legnagyobb tisztelettel szeretnék beszélni Pantelicsről, amit Csirke Ferenc elmondott róla, az tökéletesen megállja a helyét, ha nem Pantelics lenne a Jászberény centere, most nem ott tartanának, ahol. Egy igazi vezér, aki tényleg irányítja az öt-öt védekezését a Jászberénynek. Vérprofi, aki elmegy a határokig. A határokat pedig a játékvezetőknek kell megszabniuk. Nekem idén is és tavaly is nagyon tetszik, ahogy a játékvezetők dolgoznak. Évről évre fejlődnek, egyre profibbak lettek. Én abszolút alkalmasnak tartom őket arra, hogy rendet tudjanak tartani a pályán.

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
jb17MásikVégétFújdMegdonnarummaderrylKalok Kevin Recent comment authors
Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Csirke majd a bb1ről tudja meg ,hogy nincs Pitts…

gulyasszabolcs00
Olvasó

Pitts-nek jár a pihi, hétvégén nincs meccs, így összességében majdnem 2 hétig nem lép pályára, kicsit kifújhatja magát. Remélem Rakic nem fog 40 percet játszani, én őt is offolnám holnap, seggén veszi a levegőt sokszor. Nemanja is hetek óta nem edz, úgy szintén pihentetném! Pantelic papa abban a pár méter sétában nem fog elfáradni, így ha rajtam múlna egész biztos 1 légióssal állnék fel. Így legalább Fekete és Ruják is bizonyíthatna egy teljes meccsen! A Pécs nagyon szimpatikus társaság, kezdve az edzővel, a csapaton át, egészen a szurkolókig! Várom már ellenük a Play-offot! Jó szórakozást mindenkinek aki a helyszínen tekinti… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Nagy szakember vagy….

gulyasszabolcs00
Olvasó

Lentebb jobbat írtál??

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Mi van veled, kisbarátom?! 🙁 Aggódom érted.
ne idegeskedj már mindenen, EZ CSAK EGY JÁTÉK !!!!
És én téged SZERETLEK. 😉

gulyasszabolcs00
Olvasó

Én is szeretlek, ezért lájkoltalak??remélem barátok maradunk!

laja
Olvasó

Pittsnek jár a pihenés? Elég mocskos dolog,hogy most jár neki.Miért nem egy fordulóval ezelőtt járt neki?.Remélem megelőz a Pécs bennetek és majd Szolnokon is megkapjátok Pantelicsestől mindenestől ami meg nektek jár.

jaszberenyikse
Olvasó

Köszönjük a jókívánságokat. Szép napot neked is!

derryl
Olvasó

Mit vártál?

jaszberenyikse
Olvasó

A szombati produkciótok óta már nem várok semmi mást tőletek. A neves Szolnoki Olajt nehogy már elverje egymásután kétszer a kis Jászberény…

donnarumma
Olvasó

igy mulik el a nagy jaszi baratsag:D

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ejnye-ejnye, te kis miniMephistó! 😉

jb17
Olvasó

Nem volt itt semmi ilyen..?

SárgaPárna
Olvasó

Pantelics a legnagyobb KIRÁLY!

Koops
Olvasó

Készüljön a pécsi aréna Pantelics hisztijével és pofázásával, mert amit mostanában megenged magának az már kész röhej és szépen fogalmaztam róla most…
Rigók oda szólnak neki akkor jön a hiszti roham.. Nagyon remélem nem fogják engedni neki és egy jó kosárlabda meccset láthatunk holnap!
Hajrá Pvsk!

jaszberenyikse
Olvasó

Hanyagoljuk már ezt a Pantelics témát. Eddig is ugyanennyit reklamált,miért most kezdett ez el zavarni mindenkit? Ahogy Déri Úr is remekül megfogalmazta elmegy a határokig és nyilván a határokat a sporik szabják meg. Ennyi. Hajrá JKSE !!!

Koops
Olvasó

Ezt már több hónapja mondom én, de most kezdték el a többi hozzászóló is irkálni, mert mostanában a ló túl oldalára esik… Vissza vessz arcából nem fogják ennyien utálni és nem fogja kapni az osztást a szurkolóktól ennyire egyszerű…

gulyasszabolcs00
Olvasó

Szerintem ő már nem nagyon akar megfelelni 40-hez közeledve senkinek ?és megváltozni se fog.
Sunyi, alattomos, csúnya, pofátlan, de -ahogy Csirke Feri is mondta- egy tanár.

Koops
Olvasó

Teljesen igazad van abba, amit mondtál! Sunyi, pofátlan stb 😀
Legalább tisztelné az ellenfélt minimálisan is… Ezt is ritkán láttni tőle…
Maga csapattal és az edzővel nincs próbléma, csak vele (nekem) és nem tudom elképzelni mit tudnak sokan szeretni ebbe a nagy állatban…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés