Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagyon megverte a Jászberényt a Pécs

Magabiztos volt a PVSK az igen szűk kerettel érkezett vendégek ellen.

Pécsi VSK-VEOLIA – Jászberényi KSE 124-83 (29-18, 31-24, 35-16, 29-25)

Play-out, 8. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Tőzsér D., Söjtöry T., Nyilas I. (Schäffer B.)

PVSK: Ruják A. 5/3, Carev 8/6, Funderburk 17/3, Budimir 13/9, Brkics 15. Csere: Demeter 20/3, Dragasevic 18/12, Lewis 14/6, Krivacevic 14, Hőgye -.

JKSE: Ruják B. 4, Füzi 19/9, Filipovic 15/6, Czirbus 14/6, Primorac 20/15. Csere: Katona 11/9.

A Pécsi VSK-VEOLIA és a Jászberényi KSE egymással találkozott a play-out nyolcadik fordulójában. A vendégeknél Williams és Coleman sem volt nevezve a meccsre, és Garrett és Brbaklics is csak a cserék között kapott helyet, de nem léptek pályára.

Budimir triplájára Füzitől érkezett válasz, szintén a vonalon túlról, majd Funderburk vette vissza a vezetést a hazaiaknak egy közelivel. A Pécs gyorsan élt a Jászberény foghíjas kerete adta lehetőséggel: hat perc elteltével már húsz pontnál járt, míg a vendégeknél Füzi és Czirbus szállított összesen nyolc egységet. Primorac kapcsolt rá, de Funderburk is jól célzott a vonalon túlról. Mindkét oldalról érkeztek a pontok a folytatásban, pontok tekintetében kiegyenlítettebb lett a játék. 29-18.

Hét pécsi egység nyitotta a második negyedet, Primorac triplája zárta le a hazai sorozatot, de Brkics rögtön a fordulásból zsákolt egyet (40-24). Dragasevic a negyedbeli második hármasát is helyre tette, csak úgy, mint Primorac. Brkics zsákolt egymás után kettőt, meglett a közte húsz (47-27), de Katona egy triplával gyorsan kozmetikázott. Tartotta előnyét a Pécs, de növelni nem tudta, hatékonyabb támadásokat mutatott be a JKSE is. Főleg Filipovic volt elemében, hét pontot is jegyzett ebben a periódusban – a félidőt záró hármasával jött vissza húsz alá a Jászberény. 60-42.

Primorac a 18. pontját szerezte, ötödik hármasát is értékesítette, de ez is csak arra volt elég, hogy húsz alatt maradjon a különbség. Funderburk és Krivacevic viszont tett róla, hogy ezt a határt is átlépjék (69-48). Brkics újabb zsákolásával a 25 is meglett közte, Demeter révén pedig 79-51-re módosult az állás. Katona hármasát kilenc pécsi pont követte (88-54). Többször is támadhatott a 90-ért a PVSK, végül Budimir kettesével lett meg az. Dragasevic büntetőzött hibátlanul, Lewis triplája pedig lezárta a harmadik tíz percet. 95-58.

Czirbus után Dragasevic is dobott egy hármast, ezzel lépte át a százat a Pécs, amely kicsivel később már a negyven pontos előnyért támadhatott – Demeteré lett ez a mérföldkő (105-64). A meccs már eldőlt, a különbség maradt csak a kérdés a végére. 124-83.

Becsülettel küzdött a Jászberény, melyben a hat pályára lépő játékos közül öten is tíz pont felett zártak, míg a négypontos Ruják Bence gólpasszból jegyzett kétszámjegyűt (11) – de a PVSK maximálisan élt a lehetőségével.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LuffanatMarko_tropojábólZsé Recent comment authors
Luffanat
Olvasó

Az ilyen edzői felfogás miatt kell a fiatal szabály. Kikap a csapat negyven ponttal, és hat ember játszik? Ha a kadettből betesz még pár embert, akkor is ennyi az eredmény… Annyira nem lehet rossz az utánpótlás Jászberényben, hogy egy ilyen meccsen ne kaphasson öt-tíz percet a két legjobb játékos… A ZTE meccsein olyan nevek jelennek meg, akiket egész évben nem láttam. Nyilván ők is az utánpótlásból jönnek – nagyon helyesen. Hadd lássák, hogy milyen a hazai legjobbak ellen játszani, aztán ha akarnak, akkor fejlődjenek fel erre a szintre…

Marko_tropojából
Olvasó

Na tessék! Itt a bizonyíték a károgóknak! Méghogy nem tudunk védekezni!? Simán 125 pont alatt tartottunk egy alsóházban szereplő, tét nélkül játszó csapatot is! Jó,jó tudom, hogy ha lett volna tétje, akkor 160-at vernek be nekünk, de ne legyetek ünneprontók!
Mindössze heten tudtak 10 pont fölé kerülni az ellenfélnél. Ez nem tűnik rossz aránynak. Lassan beérik a mesteredzőnk munkája. Összekovácsolja a gárdát.
Reméljük, hogy jövőre is maradni fog, hiszen ilyen kvalitású szakemberek tudják a sportág fejlődését biztosítani kicsiny városunkban.
Szép volt fiúk!

Zsé
Olvasó

Patai főmester! A kosárlabda atyja! A játék alfája és omegája! Ez mi a fa.zom volt? ? Szerintem olyan nagyon nem lövök mellé, ha azt mondom, hogy ezt a szűkös vereséget velem vagy akár edző nélkül is hozták volna aranykezű srácaink.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés