Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-Veolia – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Három magyar és egy légiós nem játszik?

Pécsi VSK-Veolia - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bajnokság, 21. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Győrffy P.A., Minár L., Kovács N. (Gorka Sz.)

PVSK: Pongó - Taylor - Demeter - Csirics - Horti.

Falco: Govens - Curry - Perl - Bruinsma - Reddic.

A 21. forduló egyik nyitó meccsét a Pécs és a Falco játssza egymással. A hazaiak hetedikek, a vendégek negyedikek a tabellán, két győzelemnyi a különbség. Novemberben 68-53-ra a vasiak nyertek az Aréna Savariában.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: A Szolnok mellett a másik legerősebb állományú csapat érkezik hozzánk. Minden poszton van két hasonló képességű játékosa a Falcónak. Nagyon nehéz dolgunk lesz, főleg úgy, hogy a bokaszalag-szakadást szenvedő Simon és az Achillesével bajlódó Antóni biztosan nem játszik, Budimir pedig nem edzett egész héten, úgyhogy 99 %, hogy ő sem fog játszani.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Egy biztos, megpróbálunk nyerni. Eddig is mindig így álltunk hozzá minden meccshez. A közvélemény most is minket tart esélyesnek, elvárja tőlünk, hogy nyerjünk, igyekszünk a legjobbunkat nyújtani. A Pécs elég jó ritmusban van jelenleg, volt egy kisebb hullámvölgye 1-2 hónapja, de én úgy látom, hogy most már kilábaltak belőle. Újra a saját játékukat játsszák, nincs nagy rotációjuk, öt-hat emberük van, akik viszont tudják a szabályokat, okos, rutinos és tapasztalt kosárlabdázók, élükön Budimirrel és Csiriccsel, akiknek a lábában már rengeteg meccs van. Nagyon veszélyes csapatról van szó, főleg hazai pályán.

Ősszel Szombathelyen remek védekezést produkáltunk, megpróbálunk most is hasonlót, vagy legalább közel lenni ahhoz.

Kemény meccset várok, olyat, mint amilyen volt az Alba elleni is. A hátralévő fordulókban mindegyik az lesz, mert erős ellenfelekkel játszunk. Váradi továbbra sem edzett, hétfőn meglátjuk, mi lesz vele, Balmazovics a hét elején kisebb térdsérülést szenvedett, de ma már rendben volt, így ugyanazzal a kerettel állunk ki, mint legutóbb Fehérváron.

[totalpoll id=”9261″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– Nem könnyű mérkőzést kaptam, mindkét csapatnak a dolgai alapvetően szimpatikusak számomra, ez egy picit megnehezíti a dolgomat.

Csirke Ferenc nagyon szépen dolgozik Pécsen, már évek óta. Most is jól kezdték a szezont, de aztán kisebb hullámvölgybe kerültek. Legutóbb győztek Szegeden, ez mindenképpen adott nekik egy pozitív töltetet. Jól összeszokott csapatuk van, Csirics egész szépen összefogja a társaságot, hazai pályán nagyon erősek, bárkire veszélyesek lehetnek.

Én mégis a Falcót tartom az esélyesebbnek, és szombathelyi győzelmet is várok, mert úgy gondolom, hogy azokkal az igazolásokkal, amik év elején történtek, egyre jobban kezdenek összeállni, formálódik a csapatjátékuk, még akkor is, ha legutóbb Székesfehérváron kikaptak néhány ponttal.

Úgy érzem, a Falco van olyan erős csapat, hogy tud győzni Pécsen.

A PVSK erőssége a szervezettségében rejlik, a vasiaknak a győzelemhez gyors játékot kell játszaniuk, de ez meg is van bennük, pillanatok alatt le tudják indítani az ellenfelet, emellett kellenek a külső dobások is, hogy szépen süljenek, ezt persze csak akkor tudják megtenni, ha csapatjátékot játszanak, és nem egyénieskednek.

Az, hogy időnként még döcög a Falco szekere, betudható akár annak is, hogy Váradi és Perl még keresi az igazi formáját. Mindkét játékosnak nagy szerepének kell lennie abban, hogy a Falco minél hamarabb visszakerüljön arra a szintre, amit valójában tud képviselni. Többször is elmondtam már, hogy nagyon örülök annak, hogy Szombathelyen magyar játékosok vannak a pályán, méghozzá meghatározó szerepben. Sajnálom, hogy Zolinak nem igazán jött össze a spanyolországi kaland, neki még meg kell találnia a helyét, mert idén már egy kialakított csapatba jött vissza, ez még talán kicsit zavarja is, de biztos vagyok benne, hogy meg fogja találni a saját formáját.

Szurkolok neki, mert egy rendkívül jó képességű játékosról van szó. A horvátok elleni válogatott meccs tökéletes példája volt annak, hogy mennyit jelent, hogy valaki folyamatosan játszik-e vagy sem, formában van-e vagy sem. Perl tavaly jóformán mindenféle dobást értékesített, most viszont olyan ziccereket hagyott ki, amiket nem szokott.

Várom, hogy visszanyerje a formáját, mert erre nagy szüksége lenne a magyar kosárlabdának, minden szempontból. Váradi Beni már évekkel ezelőtt is korát meghazudtoló érettséggel játszott, biztosan hátráltatja a nyári talpcsonttörése, de fontos láncszeme ő is a Falcónak. Alapvetően egy nagyon jól dobó játékos, a külső dobások értékesítésében nagy szerepet tudna játszani, a betöréseket ugyanis megcsinálja Perl és Govens, ő pedig termelheti hozzá a kinti dobásokat. A nyári sérülése komoly szerepet játszik abban, hogy még nincs tökéletes formában, nem kérdés, hogy szükség lenne mindkét saját nevelés jó játékára Szombathelyen.

Fotó: Nyugat.hu

20 hozzászólás

20
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
810509Master1Vince.Carter.15HajráKörmendHajráVasKendeffy Botond Recent comment authors
Kendeffy Botond
Olvasó

Lesz a meccsről valahol onlány közvetítés?

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Gondolom a “szuper” mindigo!

pbask
Vendég
pbask

ugy tudom m4 adja

pbask
Vendég
pbask

mégsem pedig azt hittem

Master1
Olvasó

Mindigo-n nem található meg a meccs a műsorújságban,szóval ott se lesz közvetítés. Nevetséges lenne,ha sehol sem lehetne nyomon követni a meccset élő képpel…

Kendeffy Botond
Olvasó

Az létezik, hogy nem lesz sehol élőkép?!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ma este Pongóék nagyon csúnyán belefutnak a késbe. 🙁
Puszi és jó hétvégét valamennyi sportbarátnak! 😉

SárgaPárna
Olvasó

Ezen a meccsen már vagy a Szrecskónak, vagy a Patonaynak kéne ülni a kispadon, és nem ennek a furulyának…

810509
Olvasó

Szrecsinek , ez nem kérdés .

pbask
Vendég
pbask

Hajrá Pécs
idei falcobol elegem van mindenki huzzon arra amerre lát

J.R.Benitez
Olvasó

Szoros meccset várok, remélhetőleg győzelemmel. Bár a mi helyzetünkben a javuló mutatott játék sokkal fontosabb lenne, de erre reálisan minimálisan az esély! Mindkét csapat sérültjeinek jobbulást! FALCO!

2lee14
Olvasó

Fiúk könyörgöm húzzuk be!!
Hajrá Falco!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Szerintem ez normális hsz. Miért kell szétdislájkolni, csak a csapatát biztatja.

russelalba
Olvasó

“Szurkolók neki” ráadásul kiemelve 🙂 Nem nagy hiba, de szemet szúrt.

donnarumma
Olvasó

Ha valamit is komolyan akarunk még ettől a szezontól(mondjuk egy ezüstöt) akkor most nyerni kell!Valami azt súgja,most meglesz az idegenbeli győzelem. Hajrá Falco

falco2008
Vendég
falco2008

Tovább tart a gödör, behúzza a Pécs.
Hajrá Falco!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hihihi meg hahaha! Pongótól, Hortitól vagy Demetertől kell tartania a sárguszoknak ? 😀 😀 😀

falco2008
Vendég
falco2008

Saját magunktól barátom! 🙂

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hihihi, meg hahaha. Ha Reddic saját maga helyett csak az árnyékát küldi le, az is ver 15 pont különbséget Hortira, tesó! Govens szted mit fog művelni Pongóékkal ? 😀 😀
SZERETLEK. 🙂

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

A három sérült miatt eldőlt már előre ez a meccs, nyernek a sárgenyák. Valahogy úgy érzem, hogy a Spanyolhonban valogba rugdalt Per Zozó ezen a meccsen fog bizonyítani. Mármnt azt fogja bizonyítani, hogy itthon, magyar szinten azért ő még jó kis játékosch.
Tippgyem: Pöcs-Fálkó 89-102
Szeretlek titeket! 😉

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés