Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-Veolia – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Szakértőnk szerint ez most nem lesz pontszegény meccs…

Pécsi VSK-Veolia - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Felsőházi középszakasz, 2. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Földházi T., Cziffra Cs., Pozsonyi L. (dr. Gincsai J.)

PVSK: Pongó - Taylor - Csirics - Budimir - Horti.

Falco: Govens - Váradi - Balmazovics - Bruinsma - Reddic.

Szombaton este a Pécs és a Falco találkozójával folytatódik a felsőházi középszakasz. A baranyaiak szolnoki vereséggel, a vasiak a Jászberény legyőzésével hangoltak a találkozóra. Csirke Ferenc együttesének már csak a sárga-feketék skalpja hiányzik a mezőnyből (az alapszakaszban 68-53-as és 65-57-es szombathelyi siker született).

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Az első hazai meccsünk jön a felsőházban, várhatóan nagyon sok szurkoló kilátogat, tudják a fiúk is, hogy milyen fontos a holnapi mérkőzés, már csak a drukkereink miatt is. Hasonló szituációban vagyunk, mint a három héttel ezelőtti, Paks-meccs előtt, sok minden függ a szívünktől és a szurkolók támogatásától. Elkezdődött a háromnapos széria, nyilván a Falco is fárad, de a szombathelyieknek sokkal bővebb a kerete. Fontos lenne, hogy a koncentrációnk ne essen szét, várhatóan a fáradtság miatt így is kicsivel több hiba lesz mindkét oldalon. Megpróbáltuk a múltkori Falco-meccsből levonni a tanulságokat. Úgy érzem, az eddigi két találkozásunkkor mindkét csapat mutatott egy négyes-ötös osztályzatú védekezést, és egy kettes-hármas osztályzatú támadást. A két meccsünk adta idén a negatív pontcsúcsot, de gyorsan hozzá kell tennem azt is, hogy mindkét meccsen jól védekeztek a csapatok. Szerintem ránk is jellemző, illetve a Falco edzője is olyan beállítottságú, mentalitású, aki szereti, ha jól védekeznek a csapatai. Ami a baj volt, hogy nekünk sokkal jobban szétesett a támadójátékunk, ezért most igyekszünk azon egy kicsit változtatni. A védekezés valószínűleg úgyis mindkét oldalon ugyanaz lesz. Egyébként azért is nehéz a szombathelyiek ellen a védekezés, mert egyéni képességekben nagyon erősek, talán a legerősebbek. Az más kérdés, hogy holnap ezt mennyire tudják csapattá összegyúrni, bár az utóbbi időben ez szépen sikerült nekik. A Falcóból akkor Váradi hiányzott, nálunk Budimir nem edzett előtte a héten, Pongó pedig a huszonhatodik percben megsérült. Most azért is szurkolok, hogy teljes keretekkel tudjanak játszani egy jó meccset a csapatok. Kemény csata lesz.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Márciusi meccsünk óta a pécsiek feljövőben vannak. Jól zárták az alapszakaszt, nagyszerű munkát végeztek azzal, hogy bejutottak a felsőházba, ezúton is gratulálok nekik ehhez. Most már egy kicsit megnyugodhatnak, nincsen rajtuk nagy nyomás, készülhetnek a negyeddöntőkre. Holnap otthon játszanak, ahol nagyon veszélyesek. Tapasztalt, rutinos és okos csapatuk van, Pongó, Budimir és Csirics mellett Taylor a kulcsemberük, utóbbi kíméletlen ítéletvégrehajtó. Számomra Horti az egyik legnagyobb pozitív meglepetése a szezonnak, rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt ötös poszton. Jól ismerjük egymást, hiszen nemrég találkoztunk, kielemeztük a legutóbbi meccsünket, találtunk egy csomó olyan dolgot, amin most változtatni akarunk. Továbbra is hangsúlyozom, lépésről lépésre haladunk, remélem, holnap is jó teljesítményt nyújtunk. Jelen állás szerint mindenkire számíthatok.

[totalpoll id=”13801″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Bódi Ferenc, magyar bajnok és kupagyőztes, korábban Szolnokon, Dombóváron, Nyíregyházán, Fehérváron és az MTK Törökbálintnál is megfordult válogatott bedobó, jelenleg utóbbiakat vezetőedzőként irányító szakember elemezte:

– A középszakasz első meccsén a Falco magabiztos, nagyarányú győzelmet aratott, talán némi meglepetésre, mert az idei Jászberény már nem azt a pozíciót foglalja el, mint korábban. Szerintem komolyabb csatára számított mindenki, hát nem így lett. Ahogy láttam, voltak kisebb balhék is, kiállították Pantelicset, elég frusztrált volt a JKSE, ezt mutatja a hatvan dobott pontja, a kiállítással pedig csak tetézték a bajokat. A Szombathely mindenesetre nagyon magabiztos és határozott volt.

A Pécs viszont kikapott a Tiszaligetben, pedig ez a Szolnok jelen pillanatban nem az, aki a bajnokság elején-közepén volt: Rowsey távozott, sok a sérült, már Vojvoda sem játszott, szóval több sebből véreznej. A fiatalok viszont tették a dolgukat, úgy is mondhatnám, hogy vidéki tökös gyerekek voltak, akik megmutatták a szolnoki közönségnek, hogy lehet rájuk számítani. Frank, Rudner és Csák is egész jól játszott, le a kalappal előttük.

Ettől függetlenül gratulálok a Pécsnek és Csirke Ferinek, hogy bejutottak a felsőházba, nagy bravúrt kellett véghezvinniük a hajrában, még az utolsó fordulóban is, amikor Zalaegerszegen kellett nyerniük, amit végül simán abszolváltak is.

Olvastam, hogy a PVSK már csak a Falcót nem győzte le ebben a szezonban. A presztízs dolgokat különösen szereti Feri, aki játékosként is jó versenyző volt, és most edzőként is nagyon pozitív a hozzáállása, munkája. Ennek azért is örülök, mert ezt a csapatának is át tudja adni, kellően tud motiválni. Márpedig a Falco legyőzésére a legnagyobb esély hazai pályán van.

Ami a két csapat alapszakasz-meccseit illeti: mindkétszer nagyon pontszegény találkozón nyert a Falco, pedig főleg a vasiakra nem jellemző, hogy hatvan pontokat dobjanak. Nagyon elismerésre méltó, hogy amikor ilyen gyenge a támadójáték, a védekezést meg tudták fogni. Ha a támadó oldalon nem megy, még mindig lehet a védekező oldalon szorítani, amivel be lehet húzni a mérkőzést. Ez persze nem minden napra igaz, de általában bejön. Attól még nem kell kikapni, ha nem megy a támadójáték, ezt a Falco tökéletesen meg is mutatta.

A Jászberény legyőzése – és leszakítása – után nagyon fontos lenne egy újabb győzelem a Falcónak, hogy stabilan megtartsa a harmadik helyét a középszakaszban. Szerintem az első két helyezettnek már akkora az előnye, hogy a Körmend-Szolnok külön versenyébe már nem fog más beleszólni. Persze láttunk már olyat, néhány évvel ezelőtt az Alba esetében, amikor egy meggyőző alapszakasz után majdnem leadta a tetemes előnyét a középszakaszra. Akár itt is előfordulhat, de szerintem az első két helyért a piros-feketék mennek, a harmadik-negyedik hely pedig a Falco és a Jászberény között fog eldőlni, mert a Pécs lemaradása is elég tetemes tőlük.

A Falco nagyon masszív csapattal rendelkezik, öt igen komoly légiós mellett három magyar válogatott kap szerepet, erős nyolcas rotációval dolgoznak. A Pécsnek kicsit szerényebb a kerete, eleve eggyel kevesebb a légiósa, a magyar posztokon pedig nincsenek annyira rutinos és tapasztalt játékosaik, mint a másik oldalon.

Elő szokott fordulni olyan is, amikor az edzők, stábok játszadoznak, hogy kivel kerülhetnek össze a play offra. Szoktak sakkozni azzal, hogy melyik pozíció lenne a legkedvezőbb, most még ezzel is lehet játszogatni, ezt nyilván ők tudják, ők fogják eldönteni, hogy kinek melyik a kedvezőbb ellenfél és ág.

Én viszont ezt nem szeretem, mert aki bajnokságot akar nyerni, komoly ambíciói vannak, annak mindenkit meg kell vernie, aki az útjába kerül. Az az egyenes és tiszta út, ha komolyan veszünk minden meccset.

Biztos vagyok benne, hogy mindkét gárda kellőképpen felkészül a találkozóra. Láttunk már arra is példát, hogy nagyon komoly skalpokat szerzett a Pécs, például megverte a Szolnokot is, de szerintem hiába élvezik a hazai pálya előnyét, ezt a meccset a Falco meg fogja nyerni, már csak azért is, hogy a harmadik hely stabilan meglegyen nekik.

Lehet, hogy most ez nem lesz egy pontszegény meccs, de ne is legyen, az a közönségszórakoztató, ha sok pont születik.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
gswoakland2lee14 Recent comment authors
gswoakland
Olvasó

Hajrá Falco sárga-feketék!

2lee14
Olvasó

Hajrá Falco!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés