Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-VEOLIA – Egis Körmend

Szakértőnk szerint, ha nehezen is, de ki fog egyenlíteni a pécsi csapat. Csirke Ferenc nyilatkozatával frissítve.

Pécsi VSK-VEOLIA - Egis Körmend

Rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, kedd, 18:00
V.: Cziffra Cs., Tőzsér D. K., Goda L. (Faidt M.)

PVSK: Pongó - Taylor - Budimir - Csirics - Horti.

Körmend: Bradford - Price - Ferencz - Hammonds - Csorvási.

A papírformának megfelelően az első mérkőzést ugyan hullámzó teljesítménnyel, de hozta hazai pályán az Egis Körmend a Pécsi VSK-VEOLIA ellen (88-75). 1-0-ra vezetnek tehát a vasiak, ami azonban aggasztó lehet számukra, hogy csapatuk kezdőcenterét, Mario Delast elveszítették az első meccsen sérülés miatt. Ráadásul sem az alapszakaszban, sem a középszakaszban nem tudták idegenben legyőzni az otthon kiváló pécsieket.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője (frissítve): Valószínű, hogy az életben maradásunk a tét. A második félidei játékunkat kell hozni, főleg azt a dobóformát. Számítunk a szurkolóinkra, nagyon sokat segítenek nekünk. Budimir játéka bizonytalan, holnap derül ki, hogy játszhat-e.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Mint bármilyen play-off sorozatban, megtettük azt az első minimális lépést, amit lehetett: legyőztük otthon a Pécset. Jó játékkal kell folytatnunk idegenben is. A jó része a rájátszásnak, hogy mindig tudod, mire számíthatsz a következő meccsen, nagy meglepetéseket ilyenkor már nem tudnak okozni egymásnak a felek. Kemény mérkőzésre számítunk Pécsen, hiszen az utolsó két alkalommal, amikor ott játszottunk, nem néztünk ki valami jól. Úgy gondolom, hogy azóta jobban mutat a csapat. Természetesen Mario Delas kiesése miatt van most egy nagy problémánk. Ő nemcsak a játéka miatt fog nagyon hiányozni a pályáról, hanem a személyisége miatt is. Összességében elmondható, hogy mindig nehezebb idegenben játszani, mint otthon. De úgy gondolom, hogy a PVSK hazai pályán különösen jól dob távolról. Ezt kielemeztük, és erre nagyon oda is kell figyelnünk a meccs során. Visszanéztük a szombati találkozót is, ahol végül közel 43 százalékkal dobtak a triplákat. Mindenképpen a védekezés lesz a kulcs, ha Pécsen is 75 pont környékén sikerülne tartanunk őket, akkor megnyerhetjük a mérkőzést.

[totalpoll id=”18978″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a Falco KC legendája, magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

– Az első mérkőzésen egy nagyon magabiztos első félidőt követően a Körmend egy kicsit lazábbra vette a meccset, és a Pécs nagyon jó százalékú távoli dobásaival visszajött a mérkőzésbe.

A PVSK támadójátéka a Taylor betöréseire épül elsősorban. Őt nagyon nehéz fogni. Próbálnak rá besegíteni, de olyan atletikus képességekkel rendelkezik, hogy egy-egyben szinte lehetetlen védeni. Ha ő jól magára tudja húzni a védelmet, akkor nagyon jó, extra passzokat tud adni.

Ezekből pedig Budimirnek, Csiricsnek, Pongónak, vagy Antóninak üres hárompontos dobásai vannak. Ez a másik fontos eleme a játékuknak, a jó távoli dobások. Ha pedig ezek jól mennek, akkor nehéz a pécsieket megfogni. Az utóbbi időben nagyon jól játszanak, és jól dobják ezeket a távoli helyzeteket. Ez eléggé demoralizáló tud lenni, mert az ellenfélnek mindig be kell segíteni, majd továbbpasszolják a labdákat. Mind a négy játékos, sőt még Horti Bálint is be tudja dobni kintről. Nehéz ez ellen védekezni. A védekezésük viszont annyira nem jó.

2-2 elleni játékokban a körmendiek jól megoldják a helyzeteket, hiszen van három jól egy-egyező játékosuk. Ilyen Bradford, Thames és Price is. Olyan indulósebességük van, hogy nehéz őket megállítani, és jól játsszák meg a 2-2-ket. Szépen megbontják az ellenfél védekezését. Az első meccsen is, amikor feljött a Pécs, mindig tudtak új színt vinni a csapatuk játékába. Nem ijedtek meg, ugyanúgy végigdarálták a mérkőzést, és a végén ki is jött az, hogy a vasiaknak jobb befejező játékosaik vannak. A Pécs a végén már nem tudta velük tartani a lépést, mert a Körmend gyorsindításokból jobban megszervezte a játékát.

Történt egy sajnálatos sérülés is a meccsen, ami némileg visszavetette a hazaiak lendületét. A holnapi találkozó elsülhet úgy is, hogy Delasért küzdve a Körmend behúzza a meccset.

Erre megvan az esélye, de azt látni kell, ha Pécs tud pontosan, türelmesen játszani, megtalálva a kinti üres embereket, akkor nagyon nehéz dolga lesz. A teher a baranyaiak vállát nyomja kevésbé, hiszen számukra már az is egy óriási dolog, hogy bejutottak a legjobb négy közé, a döntő elérése még ennél is nagyobb siker lenne. Nem mondom, hogy lehetetlen küldetés, de szerintem a Körmend ki fogja őket ütni.

Nagyban függ a vasiak játéka Hammonds és Csorvási támadójátékától is. Előbbi az első meccsen extrán játszott, és nagyon jó százalékkal értékesítette a helyzeteit. Régebben voltak olyan meccsei, amikor hajlamos volt túlvállalni magát. Ezen a meccsen átérezte annak a súlyát, hogy kiesett egy alapember a rotációból, és többet vállalt magára, amiket jól oldott meg. A másik fontos láncszem Csorvási Milán lehet, aki alsó poszton ugyanúgy tud birkózni Hortival vagy Wrighttal. Az ő szerepe is fontos lesz.

Ferencz Csaba jelenthet még extrát, akinek az utóbbi időben kevésbé sült el a keze. Ha ez összejön, akkor sokkal könnyebb dolga van a Körmendnek.

Az utóbbi meccseken nem volt annyi tiszta helyzete. Ez nem tudom, hogy azért van-e, mert más játékokat játszanak vagy csak szimplán kevesebbet passzolnak neki. Pedig, ha neki mennek ki a labdák, akkor Magyarországon ő a legjobb százalékú tripladobó. Ebben látok még a vasiaknál potenciált. Az ő erősségét tudnák jobban kihasználni. Ennek ellenére én arra tippelek, hogy holnap a Pécs ki fog egyenlíteni. Vérrel-verejtékkel, de valahogy meg fogja nyerni ezt a mérkőzést. Ha véletlenül nem talál be a PVSK, akkor a Körmendnek lehet esélye, de ahhoz sokkal jobban kell védekeznie, mint legutóbb.

47 hozzászólás

47
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
33 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Böcskey AttilaOutlawGecse J. Márióderryljászberényi_seprű Recent comment authors
Böcskey Attila
Olvasó

Culaci megint “eltalálta” a semmit.

Gecse J. Márió
Olvasó

Eddig azt hittem, ezek az Emőke meg Fújdmeg és társai fizetett trollok, akik az állandó okádásukkal és feszültségkeltésükkel több kattintást, látogatottságot generálnak a honlapnak. De nem, ezek maguktól és ingyé’ kretének ennyire…

pbask
Vendég
pbask

Itt egy emberről van szó Márió. Emőke meg Fujd esetében

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Tehát játszik Budimir… Nem meglepő.

jászberényi_seprű
Olvasó

Hajrá Bálint, ne foglalkozz a körmendiekkel! Őrizetlenül hagyják ma a falut csak azért, hogy eljöjjenek szitkozódni a kultúra fővárosába… Hazafelé talán már kicsit kulturáltabban mennek…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ti viszont nem mentetek el a kultúra fidesz által csődbe kergetett fővárosából a faluba “kulturáltan” szurkolni, vagy akárhogyan is szurkolni. Pedig az ember úgy hinné, hogy egy napfényes szombati (munkaszüneti) napon abból a hatalmas, kulturált (bányász)városból legalább az a 10 “szurkoló” megtiszteli azt a szegény kis falut, és megmutatják, hogyan kell kulturáltan, de hangosan curkolni, szitkozódás nélkül Bálintéknak. Sajnálom, hogy a pécsi rengeteg KULTURÁLIS program nem engedte a helyi fiataloknak az utazást, így Bálinték le voltak magasról… pardon, bocsánat, nem kaptak semmiféle curkolói támogatást a magaskultúra megapoliszából… 🙁 🙁

S.Pippen
Olvasó

Horti Bálintka gondolom holnap is valami Shakespeare drámában érzi majd magát – vagy eljátsza a nagy halált, vagy kivégez valakit. Ehhez Csibe bácsi boldogan gratulál, de azért szidja is fiait, majd megkéri az ellenfél tinédzser szrkolóját, ezt ne árulja már el senkinek. Mindeközben a játékvezetők 100-as zsepit osztogatnak a háborgó piros-fekete szurkolóknak. Jó lenne látni élőben, de ha már a pécsiek nem utaztak el sem Jászberénybe, sem Körmendre, hát én is inkább maradok az Olaj-Filkó derbinél.

Falcokc99
Olvasó

Szerintem próbáld megemészteni végre, hogy a kis csapatod màr nyaral és pihenj te is 😀

Koops
Olvasó

Foglalkozzál már magaddal inkább plus a csapatoddal, hogy a jövőben mi lesz velük… Nehogy playout sorsára jussatok… 😀
Vergődsz össze vissza, mint hal a szatyorban…
Unalmas vagy már nagyon!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Ha Price alá is becsúszik Horti a 21+-nak is simán kell jönni…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Háháhá, kackac-kukac !!! 😀 😀 😀

mte7
Olvasó

Hajrá…
Tudnunk kell Pécsen is nyerni…szivassuk most mi a ferit…
Mindent bele…
Hajrá Körmend!!!

pbask
Vendég
pbask

Hajrá 🙂

pbask
Vendég
pbask

Nos kommentek után hirtelen egész napos elérhetetlenség után Csirke Feri telefonja elérhető lett. Szeretnék ehhez gratulálni,hosszú lehetett a sor a mobilszolgáltatónál,lehet csak adategyeztetésre várt,megmaradjon a sim kártyája.

Emőkevagyok
Olvasó

Valaki nem tudja, PIsta megy?
Ha igen, akkor anya barátnői kimennek, mert nagyon sokat meséltünk nekik róla. És szeretnének látni egy tökéletes embert, aki nem csak egy metropoliszt tart össze, hanem akkor is bajnokot avat, ha nyolcba se jut a csapata, és ezt a kis közönsége zabálja!

pbask
Vendég
pbask

Bátor vagy azok után hogy simán be lehet azonositani téged, és csak egy kis utánajárás kell hogy feljelenthessenek.
Elismerésem

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Szombathelyi lakos aki 25ezerért árul egy garást a facen ahonnan állandóan bannojjják Zoli Zoli Hadnagy Zoli..

pbask
Vendég
pbask

Már szombathelyi,de nem itt született szerencsére, csak idefujta a passzátszél a szemetet.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

EMŐKE nagy sportrajongó, és az édesanyja is. Nem kell őket bántani !!! Édesanyja estin érettségizett. A garázst már sikerült kiadni, le lehet róla szállni!
Kedvesek legyetek vele!
SZERETLEK. 🙂

pbask
Vendég
pbask

Zoli apaként,felnőtt emberként ebben neked mi a jó?
Nem tudom Emőke alteregód vagy ez a gázabb..

Outlaw
Olvasó

Ez irtó gáz..:D

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

EMŐKE, tarts ki, már csak másfél hét a suliból! Sportnapon otthon ne hagyd a tesicuccodat, múltkor is anya vitte utánad, te meg égtél a többiek előtt, mint a Reichstag! 🙁
Figyelj már kicsit oda magadra, este úgyis átmegyek, aztán játszhatunk a Monopoly Juniorral!
Ugye, nem lesz bukás év végén ????!!! Anya nem fog elengedni többet téged Pistával, a gondnokod meg visszatartja a pénzedet! Hívj egyből, ha apád megküldte végre azt a vicc összegű gyermektartásdíjat!
Ne haragudj rám, hogy egy kicsit szigorúbb vagyok mostanában veled, de nem szeretném, ha miattad nem tudnánk menni Balatonboglárra szüretkor, mert megint pótvizsgázol! 🙁 🙁
SZERETLEK !!! 😉

ipasop
Olvasó

Csirke mondja Budimír játéka bizonytalan. Ez Ferinél azt jelenti minimum 32-35 percet fog játszani.

derryl
Olvasó

A Jászberény ellen is elég bizonytalan volt a pályán. Lehet erre gondolt, csak rosszul fejezte ki magát.

Koops
Olvasó

Hajrá Pécs!
Sérülés mentes mérkőzés legyen már, mert ami idén van a csapatoknál az már felfoghatatlan…
Azért egy rövid nyilatkozatot csinálhatál volna Feri….

Csapajev
Vendég
Csapajev

” első félidőt követően a Körmend egy kicsit lazábbra vette a meccset”
Baszki Lacika! Neked tudnod kellene, ha egy csapat játékosa meccs közben súlyos sérülést szenved, akkor nem lazára vették a mérkőzést, hanem a sérülés okozta sokk miatt kiestek a ritmusból.

derryl
Olvasó

No, meg egy kicsit át kellett szervezni a játékot. Mondjuk edzőként bizonyította, mennyire ért hozzá.

pbask
Vendég
pbask

Ferikém még neked áll feljebb? Lehenteltétek szegény Delast, ezután az a minimum ha valamit mondasz nem pedig kinyomod a telefont mint egy óvodás.
Jó edzőnek tartottalak, de ezután meg a szivassátok őket szöveg után hadd ne minősítselek.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Balázska, te döntöd el, hogy Lacika-Pacika “szákértői véleménye”,vagy az én tippgyem alapján játszasz,de én azt javaslom neked,tedd meg a Drágaszágaimat holnap (V) ! A Poolt megraktad szombaton végül??? Curkolok ám neked, Balázska ! SZERETLEK. 😉

pbask
Vendég
pbask

Íme egy kétgyermekes apa megnyilvánulásai.
Baszki,de égő.

2lee14
Olvasó

Pontosan!!

ipasop
Olvasó

HadnagyZ remélem feljelentenek és nyilvánosságra kerül a pofád. Szégyenbe hozod Oroszlányt Bonyhádot és Szombathelyt.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Sőt! Az egész Tejút Galaxist, tudom…. 🙁

ipasop
Olvasó

megvagyHADNAGY! Ne égesd már magad!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Ha csak 2 gyereke lenne Emőkének ,vagy Zolinak vagy a tököm tudja kinek…Egyébként igen megtettem a Poolt talán mára már kezdek kijózanodni sajnálom de én most Kálmán Csúlacival értek egyet 10-15 pontos hazait várok.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Nézzétek meg a másik profiját van ott 4-5 gyerek is.Azért sokat tanultunk tőle leginkább azt a mondást Aki nem nyal az előbb utóbb copni fog…

pbask
Vendég
pbask

XDDDD Imádlak! xD

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Lesz Gól?Vagy Lets go?

pbask
Vendég
pbask

Jó az lets gonak is 😀

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Az már régen volt,te mesüge,azóta ALEZREDES vagyok ! 😉

2lee14
Olvasó

Te ilyenkor kajak elhiszed hogy vagy valaki és értelmes amit csinálsz.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Te viszont nagyon bizonytalannak tűnsz, feltűnö, mennyire vágysz az elismerésre, lájkokra mások cukkolása által. Hozzászólásod az engem való zrikálásaidon kívül lényegében NINCS. Szakmainak minősíthető beírásodra még nem emlékszem. Viszont minden hozzászólásomra beböfögöd ugyanazt a semmitmondó, stílus-és humortalan “mondanivalódat”. Közben meg szánalmasan remegsz a lájkokért a többiektől,hogy megerősìtsd magad velük. Na, én meg ezt nevezem betegesnek. EMŐKE tegnap is kinevetett téged,vissza is köhögte az asztalra a boros kóláját ! 🙂 Én is jól kinevetlek,kackac-kukac ! 😀 SZERETLEK viszont ! 🙂

2lee14
Olvasó

Na most én is nevetek. Mert rájöttem hogy tényleg nem veszed észre magad. Sebaj te bajod.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Házudsz! Ez a baj veled, folyamatosan házudsz, megpróbálsz így megfelelni a külvilágnak. Nem, te NEM tudsz nevetni, mert ahhoz túl merev vagy. 🙁
Kicsit engedd el magad, fújd ki a levegőt, pihenj, járj egyet a természetben ! Ne feledd a MagneB6-ot sem! 😉
Nagyon SZERETLEK! 🙂

2lee14
Olvasó

Eléggé szeretethiányos lehetsz.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ezt miből szűrted le, mókuskám?
Én nem kuncsorgok a szeretetért (mint pl. te), hanem ADOM. Ingyen van !!!!
Nagyon SZERETLEK téged !!! 😀

2lee14
Olvasó

El vagy tévedve ha szerinted ezt lájkokért csinálom. Inkább téged akarnálak ráébreszteni, hogy mi is az amit te itt régóta leművelsz.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés