Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A DEAC-nak sem okozott gondot a PVSK legyőzése

A debreceniek végig magabiztosan vezetve szerezték meg újabb győzelmüket.

Pécsi VSK-VEOLIA – DEAC-Tungsram 63-88 (13-25, 16-20, 10-17, 24-26)

Bajnokság, 2. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Benczur T., dr. Mészáros B., Dr. Oláh M. (Fekete L.)

PVSK: Haynes 14/6, Popadic 2, Bryson 14/6, Ivosev 6, Brkics 12. Csere: Illés M. 6, Doktor P. 5, Bíró O. 4.

DEAC: Thames 10/3, Lapornik 15/9, Valerio-Bodon 7/3, Dzseletovics 14/6, Tóth Á. 15. Csere: Drenovac 17/6, Aska 8, Kerpel-Fronius G. 2, Neuwirth -, Polyák L. -.

A bajnokságot vereséggel kezdő Pécsi VSK-VEOLIA fogadta a győzelemmel nyitó DEAC-Tungsram csapatát az A-csoport második fordulójában.

Tóthot nehezen tartotta a PVSK, a DEAC első hat pontját ő szerezte, négy perc után pedig már kilencnél járt, míg a hazaiaknál Brkics volt az egyetlen, aki a meccs ezen szakaszában be tudott találni – további öt Dzseletovics-pontnak köszönhetően 4-14-re lépett meg a DEAC. Aska váltotta Tóthot, két büntetőt be is dobott rögtön, tíz fölé nőtt a differencia (6-18). Három pont is érkezett pécsi oldalról, de a debreceni időkérés elérte célját, gyorsan megtörte a hazaiak lendületét: sorozatban hat pontot jegyeztek a hajdúságiak, így már húsz dobott pont felett jártak, mikor ellenfelük még mindig egy számjegynél tartott (9-24). Kicsit közelebb jöttek a vendéglátók, 13-25-tel zárult az első negyed.

Bíró kettesére Drenovac triplája volt a válasz, de ezt követően a Pécs volt kezdeményezőbb – Drenovac újabb hármasa viszont újfent megálljt parancsolt a hazaiaknak. Utóbbi játékos egy közelit is elsüllyesztett, három és fél perccel a félidő vége előtt az addigi legnagyobb különbség alakult ki a csapatok között (21-37). A pécsiek a folytatásban sem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz: Lapornik süllyesztett el egy újabb triplát, 29-45-nél jöhetett a nagyszünet.

Két pécsi pont jelentette a második félidő első három percének „termését”, majd Lapornik törte meg a debreceni gólcsendet egy távolival. Az első félidőhöz képest változott a játék képe: öt perc alatt mindössze kilenc pont érkezett a csapatoktól, de még így is növelte a félidei előnyét a DEAC egy ponttal (33-50). Hét perccel voltunk a második félidő kezdete után, amikor még mindig csak hat (második félidei) pontnál járt a DEAC – tízet dobott a hátrányából így faragó Pécs, időt is kért a vendég szakmai stáb. A rövid szünet ismét a DEAC-nak jött jól: a folytatásban már csak a vendég játékosok találtak a gyűrűbe, így ezt a negyedet is a javukra fordították (39-62).

Az utolsó tíz percet jobban kezdte a Pécs, de sok nyitott kérdés már nem maradt erre a periódusra. Ráadásul a DEAC sem engedte jobban kibontakozni ellenfelét, mint korábban, így a végére még tovább növelte a különbséget. A Pécs a Falco után hajdúsági riválisát sem tudta húszon belül tartani – 63-88 a vége.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
LesekHogyantudomVadkakasAzaferiMexx92 Recent comment authors
Lesek
Olvasó

A PVSK-nak nem volt szerencsés a sorsolása, 2 bajnokesélyes, nagyságrendekkel nagyobb költségvetésből dolgozó csapattal kezdett. Állítólag az utóbbi évek legalacsonyabb költségvetése van Pécsett, ráadásul szinte 0 önkormányzati támogatással, de az biztos, hogy ebben a tekintetben a sor végén kullog. Csirkénél is jóval nagyobb volt a buksza a centenárium miatti eredménykívánalom miatt. Ez a DEAC lejátszotta a PVSK feje felett a meccset centiben és kilóban. Közönségkedvenceket nyugdíjig kellene foglalkoztatni?

Vadkakas
Olvasó

Stat alapján elég egyoldalú meccs volt. Értékes győzelem.
(Drenovac padról 17/6 –> továbbra is az egyik legjobb légiós a mezőnyben!)

A pécsi szurkolóknak kitartást.

Hajrá DEAC!

Azaferi
Olvasó

Ez a hajó elment. Az a klubvezetés amelyik a hétéves, erőn felüli eredményeket hozó, közönségkedvenc edzőt meneszti az edzőt puccsoló sehonnai sz@r légiósai helyett az megöli a csapatot. Lásd itt az eredmény. Persze a pénzszivattyú működik de a másodosztályban az sem lesz az igazi. Feri ezekhez nem jön vissza ahogy a közönség sem. Az az érzésem legközelebb akkor látjuk első osztályban ha az NKA úgy dönt hogy itt is csapatot indít. Nemsokára…

Mexx92
Olvasó

Kedves vezetőség! Kettő kérdésem lenne felétek:1.Meddig fogjátok nézni Dragan hozzá nem értését? 2. Mikor vesztek vissza az arcotokból és rendezitek a nézeteltéréseteket a pécsi B középpel? Ha ezt a kettőt nem oldjátok meg rövid időn belül akkor egyenes út fog vezetni a másodosztályba. Nem hiszem el hogy tavalyi szezon meg a mostani két meccs után sem jöttetek rá hogy mekkora barmok voltatok amikor elküldteték Ferit. Erre tavaly még rátetettek egy lapáttal amikor elküldtétek a szurkolók kedvencét Budimirt. Ébresztő pécsi vezetőség! Nélkülünk egyszerűen semmit sem értek! Vasárnapi meccs után lévő kritikus hangok meg Csirke Ferizés sem ébreszt fel titeket? Nagyon gyorsan… Olvass tovább »

Koops
Olvasó

Erre nem lehet mondani semmit már! Biztos playout-ra jók leszünk….

Vulcano
Olvasó

Jó látni, hogy mióta megszabadultak a Csirke Feritől, a Pécs csak úgy száguld…
…a szakadék felé.

Koops
Olvasó

Jól látod sajnos..

Mexx92
Olvasó

Teljesen jól látod a problémát de nemcsak ez a probléma hanem hogy a mostani csapatban nincs egy vezéregyéniség aki összefogná a csapatot. Tavaly volt ilyen úgy hívták Veljko Budimir de Dragan nem tartott rá igényt

Laposvár
Olvasó

Dragan igen gyorsan kivéreztette ezt a szegény Pécsett.
A kiesés szinte borítékolható.

Dallas
Olvasó

teljesen nyilvánvaló hogy Dragan Alexics tehet róla hogy NINCS pénz,.. ja nem… 🙂

Koops
Olvasó

Régebben se volt sok pénz, de amit ez a ? vicc…

Hogyantudom
Olvasó

Semmivel sem kevesebb pénzből dolgozik, mint elődje, de, ha így lenne erről tényleg nem tehet. Arról viszont nagyon is, hogy a magyar játékosok az ő személye miatt távoznak Pécsről.

Pár éve egy Playoffban érdekelt NB1/b piros csoportos csapat volt itt egyedülállóként Magyarországon, a felnőtt mellett. Tele 20-22 éves játékossal, akik egymás után kétszer nyerték meg az u20-as döntőt, majd a harmadik évben azt hiszem ezüstöt szereztek. Idén meg zöld csoportos játékosokat igazoltak, hogy meglegyenek elegen.

Mióta itt van szerintem egy mérkőzést sem sikerült normális védekezéssel abszolválni. A legnagyobb hiba volt annó azért edzőt váltani, mert csúsztak a ?-ek.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés