Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-VEOLIA – DEAC

Jó meccsre van kilátás.

Pécsi VSK-VEOLIA - DEAC

Bajnokság, 6. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, szombat, 18:30
V.: Benczur Tamás, Csabai-Kaskötő Brigitta, Farkas Gábor (dr. Gincsai János Péter)

Pécs: Ruják - Pongó - Smith - Budimir - Aiken.

DEAC: Manigat - Harrison - Borisov - Bognár - Tóth Á.

Veretlenül várja a Pécs a Debrecen együttesét a bajnokság 6. fordulójában. Szakértőnk, Déri Csaba értesülései szerint a vendégeknél irányítócsere történt, a hazaiaknál pedig Diggs valószínűleg még nem játszhat.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Nehéz mérkőzésre számítok a DEAC ellen. Sok jó játékos van a keretükben, amely nagyon mély, éppen ezért mi úgy készültünk a héten, mintha mindenki pályára lépne náluk. Csökkentenünk kell az eladott labdáink számát és agresszíven kell védekeznünk, hogy tudjunk indulni belőle. Remélem, hogy az eddigiekhez hasonlóan jó hangulat lesz a lelátón és sok szurkoló kilátogat a mérkőzésre.

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: Nem volt szerencsés hetünk, több kisebb sérülés is nehezítette a munkánkat, valamint Armwood még nem vehetett részt a labdás edzéseken. Több kérdőjel is van a szombaton bevethető játékoskeretet illetően. A napokban nagy hangsúlyt fektettünk a Paks ellen elkövetett hibáink kijavítására és sokat foglalkoztunk a támadójátékunkkal. A Pécs egy erős ellenfél, hosszú rotációval, szervezett támadójátékkal és stabil átmeneti védekezéssel. Ez a meccs egy remek lehetőség arra, hogy azok a játékosok, akik kevesebb percet szoktak a pályán tölteni, bizonyítsák, hogy képesek minőségi teljesítménnyel segíteni az együttest. Bízom benne, hogy csapatként a legjobb arcunkat mutatva, meglepetést tudunk okozni Pécsett.

[totalpoll id=”33363″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Menedzseri körökből egyértelműen úgy hallottam, hogy Debrecenben Costát lecserélik egy másik játékosra, azt is tudom, hogy kire. Armwood ujjtöréssel bajlódik, ő nem játszik, nagy kérdés, hogy az új irányítójuk már most pályára lép-e, és ha igen, akkor milyen állapotban van. Alapvetően ő egy rendkívüli, NBA-fizikummal rendelkező alacsony irányító. Olyan izomtömeggel, sebességgel és dinamikával rendelkezik, hogy akár a tengerentúlon is játszhatna. Néztem a statisztikáit, de csak 2018-ra találtam adatokat, ideit nem. Nem tudhatjuk, hogy mit csinált a légiós a nyártól. Costát mindenesetre már elengedték és szép csöndben mondom, hogy ő egy mellényúlás volt. Magyar szinten is gyenge játékosnak számított.

A Pécsnél nagyon kicsi az esély arra, hogy Diggs pályára lépjen, így a PVSK azzal a kerettel lép majd pályára, mint amelyik legyőzte a Körmendet – ami egy órási értékkel bír – és amivel a Benfica ellen kikapott.

A PVSK a klub történetének talán egyik legszebb szezonját futotta tavaly, ráadásul idén a FIBA Europe Cup-ban is szerepel újoncként. Tavaly a mezőnyposzton bevethető játékosok közül Kameron Taylor személyében a legjobb légióssal rendelkeztek, mindenki azt mondta, hogy nehéz lesz őt pótolni, de Csirke Ferencnek sikerült egy hasonló kaliberű kosarast igazolnia Diggs személyében. Megmaradt a tavalyi keretből Budimir és Csirics, érkezett Aiken, aki pár meccs után bebizonyította, hogy jó igazolás volt. Visszatért még Smith is, akit Pécsen már jól ismernek. A magyar maggal, Hortival, Pongóval, Antónival és Rujákkal tulajdonképpen kilenc direkt bevethető játékossal rendelkeznek.

Sokan nem is értik talán, hogy a PVSK milyen erős csoportba került a nemzetközi porondon. Például egylabdás meccset játszottak az abszolút kirakatcsapat Inter Bratislava ellen idegenben, a Benfica pedig egyértelműen a Bajnokok Ligájára lett összerakva. Hat amerikaival és portugál válogatottakkal játszanak, de úgy, hogy az amerikaiak minőségi bajnokságokból érkeztek.

A Pécs egy teljesen komplett, totális európai stílusú támadójátékot és védőjátékot játszik. Nagyon precízen készülnek fel az ellenfélből, kiveszik a legjobbjaikat, illetve a karakteres dolgokat le tudják tompítani. A Körmend ellen egy meccsre még tudták pótolni Diggset Smith extrájával, a portugálok ellen már lehetett érezni a támadójátékának és lepattanóinak a hiányát.

A DEAC-ban még úgy is maradt bővel potenciál, hogy Armwood nem játszhat, aki egyébként véleményem szerint az egyik legjobb 4-es a ligában, de még így is a Manigat, Harrison, Borisov, Tóth Ádám négyes nagyon erős. Ott van még ráadásul Bognár és Polyák is. A Debrecennek igazából nem volt eddig igazi, éles, hatékony pick&roll bontója. Nekik eddig inkább a külső-belső játék, a kifutások voltak a játékaik. Ezek a dolgok megmaradtak most is. Ha nincs az új fiú és Armwood, Kovács Adrián még akkor is össze tud tenni egy olyan taktikát, amivel csapata képes lehet nyerni, de én azért inkább a hazaiaknak adnám a győzelmet.

Tóth Ádám belső játékát nagyon nagyra tartom, aki akár tizenötnél több labdát is képes bent elhasználni jó hatékonysággal. Nem igazán lehet megtartani őt duplázás nélkül. Neki elsődleges a befejezés, de ha többen védekeznek rajta, akkor remekül tud passzolni is. A hajdúságiaknak nagyon jó taktikája van és bebizonyították már például a Kaposvár és a Sopron ellen is, hogy akkor is tudnak nyerni, ha nem megy nekik.

Somogyi nagyon nagy ígéretként érkezett haza, de eddig még nem kapott nagy szerepet. Ha holnap nem lesz légiós irányító, akkor kíváncsi leszek, hogy tud-e komolyan hozzátenni. Armwood sérülésével pedig Omenaka is előreléphet, akiben nagy potenciált látok. Ő egyszerűen olyan fizikummal rendelkezik, mintha egy NBA-játékost látnék magam előtt. Érdekes lesz, hogy ők tudnak-e valamit hozni.

Kíváncsi vagyok, hogy ez a folyamatos menetelés mennyit vesz ki a Pécsből. Én óva inteném őket, hogy egy pillanatra is lebecsüljék az ellenfelüket, még úgy is, ha ők csak három légióssal fognak felállni. Nagyon fontos lesz, hogy Borisovot hogyan limitálják. Egy olyan védelmet kell felállítani ellene, hogy ne dobhasson szabadon, ne ugráljanak el a dobócseleire, de szerintem ezt a PVSK nagyon jól tudja.

Érdemes lesz kilátogatni a holnapi meccsre, komoly kosárlabda lesz és még ha lesznek is hiányzók, lesz bőven annyi egyéniség és esemény, hogy remek mérkőzésre van kilátás. Nagyon szép kosárlabda este lesz Pécsen, ahol szerintem a hazaiak nyernek.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
hajduVadkakasKoopsDebreceniteliver Recent comment authors
TT
Vendég
TT

A Pécsnek hat légiósa van?
Nálunk nem játszik sem az új irányító, sem Armwood, a kispad is rövid.
Nyáron ezt vetettem fel a Deac oldalán, hogy nem lesz-e rövid a pad, mikor Velkey-t elengedték, a választ most kaptam meg: de.

hajdu
Olvasó

ASSZÚ MIÉRT NINCS A KERETBEN?

Vadkakas
Olvasó

Reménykedjünk egy vaskos meglepetésben!

Hajrá DEAC!

Koops
Olvasó

Holnap reméljük sokan ki jönnek a Lauberbe, hogy győzelemre vezessük a srácainkat!
Nagyon nehéz meccsre számítok… Győzőn a jobbik csapat!
Hajrá Pvsk!

Debreceni
Olvasó

Valakinek nincs pontos információja az új irányítónkról?

teliver
Olvasó

Guminak “szíve” van a kosárlabdához, jó olvasni!
Csirke és Kovács Adrián óvatos, tárgyilagos.

TT
Vendég
TT

Örülök, hogy Costa-t lecserélik.
Szerintem Somogyi és Omenaka is felejtős. Omenaka felépítése valóban jó, de nagyon esetlen, mikor lehetőséget kap. Kölcsönadnám gyengébb csapatba egy szezonra.
Az új irányító mellett kellene helyettük is új játékos.
Valamint egy tapasztaltabb edző, én nem nagyon látom, mi a taktika, idén egyszer sem játszott meggyőzően a csapat.
Sima egyes a meccs.

Laposvár
Olvasó

Ezt azért nem teljesen értem. Déri szerint kicsi az esély Diggs játékára, a várható kezdő ötösben sem szerepel a cikkben. Ez csak azért érdekes, mert a Pécs már tegnap lenyilatkozta, hogy játszani fog….

sztogram
Olvasó

Miért, szerinted kezdeni fog ennyi kihagyás után?

Azt meg tudhatnád már, hogy amiket Gumi mond, annak pont az ellenkezője történik… 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés