Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-VEOLIA – Atomerőmű SE

Csirke tegnap be sem engedte játékosait a csarnokba, az olvasók fantáziájára bízza, hogy a szívükön és a szurkolóikon kívül mi szólhat mellettük.

Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE

Bajnokság, 24. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, szombat 18:00
V.: Tőzsér D. K., Török R., Györfy R. (Nagy J.)

PVSK: Pongó - Taylor - Budimir - Csirics - Horti.

ASE: Kovács Ák. - Ruják - Faust - Eilingsfeld - Henton.

A nyolcadik helyezett fogadja a hetediket. A Pécs a Szolnok fölött aratott győzelmét követően Kaposvárról vereséggel távozott. Ezzel szemben az ASE hét közben nem lépett pályára, ugyanis az Alba elleni meccsét a fehérváriak nemzetközi kötelezettségei miatt elhalasztották.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Az olvasók fantáziájára bízom, hogy egy kilenc napja pihenő, nagyobb rotációval rendelkező Paks és egy azóta két meccset játszó, kisebb rotációval rendelkező Pécs meccsén a szívünkön, valamint a szurkolóinkon kívül mi szólhat mellettünk. Ez a fajta hendikepes helyzet ritka a magyar bajnokságban.

Ha valakinek nem jött jól az Alba továbbjutása a FIBA Europe Cupban, azok mi vagyunk. Természetesen ettől függetlenül az Albának gratulálunk a sikeréhez.

A háromnaponkénti meccs alap helyzetben is egy nagy feladat a jelenlegi rotációnkkal. Taktikailag sem tudunk sokat készülni, mert tegnap be sem engedtem a játékosokat a csarnokba. A regenerálódáson volt a hangsúly egy kis wellnesszel, jégszaunával. Ma fogunk foglalkozni a Pakssal, egy-két dolgot át fogunk beszélni. Az elmúlt hat hónapnak elegendőnek kellett lennie ahhoz, hogy védekezésben több minden is legyen a repertoárunkban, amit elő lehet húzni. Antóni Csanád pár percet talán fog játszani, Simon Kristóf is edz már nagyjából, de két hónapot kihagyott. Az elmúlt meccseken szerencsére Demeter Attila és Bíró Levente is jól szállt be, de ugyanúgy azon a négy-öt emberen lesz a hangsúly, akik eddig húzták a csapatot. Persze, valahogy nagyobb rotációt kell kitalálni, mert különben nem fogjuk bírni.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Valóban több időnk volt, mint a Pécsnek, de nálunk sem ment zökkenőmentesen a felkészülés.

Például nálunk a vezetőedző beteg elég régóta. Tegnap sikerült lemennem az edzésre, de nem igazán voltam megfelelő állapotban hozzá.

De nem is ez lenne a legnagyobb gond. Az inkább probléma, hogy Julian Norfleet-et meg kellett műteni, így rá nagyjából egy hónapig nem számíthatok. Volt több játékos is a csapatban, aki sérüléssel bajlódott, így nem tudom még megmondani, hogy kire számíthatok. Szóval korántsem ideális a helyzetünk. A Pécs egy jó csapat, és annyira kiegyenlítettek a viszonyok, hogy senki nem mehet sehol biztosra. A baranyaiak többször is bebizonyították, hogy komoly csapatokat is meg tudnak verni, pláne hazai pályán. Nehéz meccsre számítok, de szeretnénk nyerni.

[totalpoll id=”11250″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte:

– Braniszlav Dzunics érkezése jót tett a Paksnak. Biztos, hogy az új edző és az ezzel érkező új motiváció fellendítette a csapatot. A kérdés az, hogy ez visszaül-e az eredeti állapotra, vagy képesek lesznek ilyen jó eredményekre a továbbiakban is.

A Pécs magához képest néha szélsőséges játékot mutat. Inkább a hazai pálya kedvez nekik, idegenbe nem tudják átmenteni ugyanazt a formát. Nagyon jó játékkal, komoly mérkőzésen megverték a Szolnokot, de utána egy mostanában jó formában lévő Kaposvártól kikaptak. Erről azt gondolom, hogy ez bárkinél belecsúszhat, a jelenlegi Kaposvártól nem szégyen kikapni.

Ahogy tudjuk, Norfleet nem játszik a paksiaknál, aki egy meghatározó játékos. Mindkét oldalon akadnak hiányzók, vannak sérültek, ami még sokat számíthat.

Én kiegyenlített erők csatájára számítok. Itt az a kérdés, hogy a Dzunics által hozott lendület, erőszakosság és az erő fog-e érvényesülni, vagy a hazai pálya és a rutin dönt a Pécs javára.

Nehéz megtippelni ezt a mérkőzést, de ha minden kötél szakad, akkor valamelyest a PVSK-nak nagyobb esélyt adok a győzelemre.

HIRDETÉS
7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MitismondjakPvsk FanaticKareem Abdul-Jabbar Recent comment authors
Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Pvsk Fanatic, ahelyett hogy handabandázol, írd le az ellenkező véleményed arról amit én írtam, lehet hogy tényleg bölcsebb vagy nálam. Ami engem illet, nekem nagyon irritáló az, amikor a magyar bajnokságban az edzők mindig panaszkodnak, amikor két meccset kell egy hét alatt lebonyolítani. A csapat fáradságára hivatkoznak. E mögött az rejlik, hogy nem készítették fel a játékosokat nagyobb erőfeszítésekre. Délszláv berkekben én ilyen dolgokat nem tapasztaltam (jómagam is ott játszottam), ott simán lezavarják az ilyen terheléseket. Innen is erednek a délszláv sikerek.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Úgy gondoltam egyértelmű, mire gondolt az edzőnk, de akkor a kedvedért kifejtem: 1.) A sérülések miatt összesen 6, legfeljebb 7 játékost tudunk rotálni, akik közül az egyik (Ciric) 39 éves, míg Budimir most épült fel a sérülésből. Ebből következik, hogy ezt a játékosállományt kell úgy játszatni 3 naponként, hogy a) ne sérüljön meg senki b) olyanok játszanak, akik nem fáradtan játszanak, mivel akkor a teljesítményük is hatványozottan csökken c) a meccs megnyerése érdekben a legjobb játékosok legyenek a pályán. A csapat költségvetése sajnos nem engedi meg, hogy legyen 10 azonos képességű játékosunk, akik közül bárki a pályán lehet, ha így… Olvass tovább »

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Köszönöm ezt a részletes okfejtést, ez már döfi.

Mitismondjak
Olvasó

Biztos, hogy csak a sérülések határozzák meg a rotációt? Az edzőknél ez egy kritikus dolog….

Pvsk Fanatic
Olvasó

Remélhetőleg Antóni és Simon pályára tud már lépni, főleg Antónira lenne nagy szükség, aki a legjobb pillanatakoban tudja bedobni távolról, átlendítve ezzel a csapatot 1-2 holtponton és védekezésben is meglepően hatékonyan tud birkózni a palánk alatt. Centerposzton meg fogunk szenvedni a Pakssal, kiemelkedő palánk alatti játékosaik vannak, muszáj lesz a külső poszton játszó játékosainknak is határozottan menni a lepattanókért, mert nem adhatunk könnyű, második szándékból szerzett pontokat a Paksnak. Kaposváron szembetűnő volt, hogy Csirics a második félidőben már többször lemaradt a védekezésben, Ubilla már tudatosan is kereste a lehetőséget, hogy vele szemben tudjon 1-1ezni. Szerintem a második félidőben többet kell… Olvass tovább »

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“A háromnaponkénti meccs alap helyzetben is egy nagy feladat a jelenlegi rotációnkkal”
Ha egy edző nem tudja felkészíteni a csapatát az effajta terhelésre, az nálam gyengébb edzőnek számít. Egy igazán jó edző megoldja ezt a nehéz feladatot is, még a bajnokság kezdete előtt az ilyen dolgot bekalkulálva.
Csirke uram, nem kell ezen állandóan nyivákolni, hiszen a rendes gázsit mégis zsebre teszed :))

Pvsk Fanatic
Olvasó

Erre szokták mondani, hogy ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés