Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-VEOLIA – Alba Fehérvár

Kesar visszatér. A hazaiaknak a védőlepattanók megszerzésével vannak a legnagyobb problémái.

Pécsi VSK-VEOLIA – Alba Fehérvár

Bajnokság, 14. forduló, szombat, 18:00
Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Benczur T., Farkas G., Kovács N. (Fekete L.)

PVSK: Pongó – Taylor – Budimir – Csirics – Horti.

Alba: Cartwright – Freeman – Filipovity – Lóránt – Heath.

A forduló egyik olyan párosítása Pécsen következik, ahol nehéz megjósolni a találkozó végkimenetelét. A PVSK imponáló teljesítménye az utóbbi fordulókban jelentősen visszaesett, míg a tavaly bronzérmes Alba csak keresi önmagát. A fehérváriak az előző fordulóban már győzelemnek örülhettek Sopronban, a pécsiek viszont egy újabb vereségen voltak túl. Annyi biztos, mindkét csapat nagyon szeretne javítani, hogy meginduljon felfelé a tabellán.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK vezetőedzője: Roppant fontos és nehéz mérkőzés vár ránk. Az Alba jelenlegi kereténél nem sok erősebb van a bajnokságban, viszont a fantasztikus szurkolótáborunk velünk lesz holnap. Hoznunk kell a stabil védekezést, de nem elég csak a dobásokra odafigyelni, a lepattanók is kulcsfontosságúak lesznek.

A védőlepattanók megszerzésével vannak a legnagyobb problémáink. Ha ezt jól csináljuk, akkor lehet esélyünk. Az elmúlt meccsünkön 19 támadólepattanót szedett az ellenfél, ami nagyon sok. Láttunk már ilyet, amit viszont ritkán, hogy ebből majdnem 30 pontot szereztek.

A fehérváriak jól egy-egyeznek és jól indulnak, mindenképpen kulcs lesz a visszarendeződés és a csapatvédekezés. Támadásban több labdajáratás kell, különben csak erőlködés lesz belőle. Meg kell találni az üres embert. Az pedig valószínűleg lesz, mert az Albának nagyon erős a büntetőterület védésre. Nálunk Horti még mindig sérülten vállalja a játékot, Kesar szerda óta edz, tehát ő is játszani fog.

Jesus Ramirez, az Alba vezetőedzője: Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, egy magas szintű ellenfél ellen. Idegenben mindig különösen nehéz, így teljes erőbedobással lesz esélyünk csak a győzelemre. Nagy változtatásokat szerintem nem végeztünk a csapattal, megpróbáltunk visszamenni egészen az alapokig.

Legutóbb, Sopronban már egészen jól nézett ki a játékunk, de sajnos még ott sem tudtuk azt a folytonosságot nyújtani, amit kellene. Jó ritmusban, minél kevesebb hullámvölggyel kellene játszanunk. Ebben feltétlenül javulni kell még.

A pécsieknél kiemelném Budimirt, Csiricset, valamint az amerikai hátvédjüket, Taylort. Rájuk mindenképpen figyelni kell. Peringernek van egy kisebb sérülése, de a többiekre számíthatok.

[totalpoll id=”1315″]

A szakértő: 

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte: 

– Ugyan a PVSK formájában a szezon elejéhez képest történt némi visszaesés, de úgy gondolom, ha teljes csapattal tud kiállni, akkor 60-40%-ra a hazaiakat mondanám esélyesebbnek. Ehhez persze kelleni fog az, hogy azt a kemény, faulthatáron történő védekezést tudják mutatni, amit általában hazai pályán szoktak. Az idei Albát az előző évekhez képest nem érzem annyira jónak, ráadásul minden évben megszenvedtek Pécsen a győzelemért. A fehérváriakkal kapcsolatban egyébként még nehéz teljes véleményt formálni, mert Braniszlav Dzunics távozása óta még nem lehet látni, hogy mennyire tisztult le a játékuk vagy mennyire akarnak mást játszani.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Pvsk FanaticdrszepkarolyCsanádVasútManduladerryl Recent comment authors
Pvsk Fanatic
Olvasó

Remélem sikerül a szerb centerünket végre rávenni arra, hogy ne kintről dobáljon, hanem a palánk alatt dolgozzon a támadásoknál, és akkor mindenképpen lehet esélyünk a győzelemre, illetve szükséges lenne az is, hogy Taylor mellé felnőjön még legalább két játékosunk, mert az eddigi meccsek tapasztalatai alapján ha Taylor mellett csak egy játékosunk üti meg az elvárt szintet, akkor nem sok esélyünk van a győzelemre. Úgy tűnik, hogy Pongó Mátét az ellenfél csapatai általában lazábban fogják a távoli dobásokat illetően bízva abban, hogy nem túl jó százalékkal szórja el kintről a labdákat (idén mindössze 29%-al), ezért szerintem a távoli dobások helyett meg… Olvass tovább »

drszepkaroly
Olvasó

Csirkét a meccs után megröptetik

Mandula
Olvasó

Szoros meccsen nyer a Pécs szerintem…
Hajrá Fehérvár!

derryl
Olvasó

Szvsz mindkét csapat ott folytatja, ahol befejezte, az Alba nyer, Pécsett pedig melegít az új edző.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Sajnos ez a fantasztikus szurkolótábor annyira igaz Pécsen mint nálunk Fehérváron…Jó lenne ha mindkét csapatnál bennt lennének a Foci szurkolók.A meccsre rátérve ez most szerintem nekünk áll a Pécs eléggé szétesőben van.

CsanádVasút
Olvasó

Nincs mire felvágnunk szurkolás terén Pécsett, de azért nem megbántva senkit, otthon klasszisokkal jobb szintet hozunk mint ti. Talán azért nem vagy tisztában ezzel, mert rég jártál felénk. 🙂

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Elfgogadom régen jártam Pécsen Mindigfoson keresztül kevéssbbé jött át.Holnapra Sok Sikert nektek.De azért én most bizakodom ,hogy magára talál a csapat és elhozzuk tőletek a pontokat.

CsanádVasút
Olvasó

Nektek is sok sikert! A napi forma fog dönteni.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés