Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi VSK-VEOLIA – Alba Fehérvár

Szakértőnk hazai győzelmet vár.

Pécsi VSK-VEOLIA - Alba Fehérvár

Bajnokság, 3. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Minár László Balázs, Nyilas István (Farkas Zoltán)

Pécs: Pongó - Smith - Diggs - Budimir - Aiken

Alba: Ljubicsics - Keller - Markovics - Csupkovics - Molnár

Két százszázalékos csapat találkozik a 3. forduló egyik rangadójában, a Pécsi VSK-VEOLIA látja vendégül az Alba Fehérvár csapatát. Igaz Csirke Ferenc együttese eddig csak egy találkozót játszott, ugyanis a Kecskemét elleni találkozójuk elmaradt. A kék-fehérek két nagy skalpot is begyűjtöttek, tekintve, hogy idegenben verték a Szolnokot, majd hazai pályán a szintén erős Paksot győzték le kiélezett meccsen.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Többen is kérdezték már tőlem, hogy az jó-e, vagy rossz, hogy egy meccsel kevesebbet játszottunk. Őszintén szólva, nem tudom. Rossz, mert nem játszottunk a múlt hétvégén, két hete volt az utolsó bajnokink. De kérdezek valamit: mi lett volna, ha kikapunk 20 ponttal Kecskeméten? Akkor meg úgy megyünk bele ebbe a mérkőzésbe, hogy egy vesztes meccs után, rossz passzban. Próbáltunk úgy felkészülni, hogy egymás között játszottunk edzőmeccset, ami nyilván nem ugyanolyan, de próbáltuk a meccsterhelést megcsinálni a fiúknak. Az pedig, hogy jó-e, hogy nem játszottunk múlt héten, sosem fog kiderülni. Akkor sem, ha győzünk és akkor sem, ha kikapunk. Az biztos, hogy pozitívum, hogy nem sérült meg senki ebben a két hétben, és utaznunk sem kellett. Nehéz meccsre számítok, amit az Alba letett az elmúlt két hétben az asztalra, az egy igencsak komoly csapatot sejtet. Öt külföldivel és négy magyarral egy nagyon meghatározó, kilenc fős rotációja van ellenfelünknek. Például a Paks ellen a három amerikai mezőnyjátékos a padról jött. Amelyik csapat ezt meg tudja csinálni és nem bukja el ezt az időszakot 10-15 ponttal, arra lehet azt mondani, hogy egy erős együttes. Ami még mutatja az erejüket, hogy úgy nyerték meg az első két rangadót, hogy mindkét meccsen más volt az erősségük. Az egyik meccsen remek hatékonysággal dobtak, míg a másikon remekül szedték a témadólepattanókat, ami mellé raktak egy jó védekezést. Felkészültünk belőlük, de elsősorban nekünk kell jól játszani hazai közönség előtt. Nagy löketet adna nekünk, ha ezt a meccset be tudnánk húzni. Jelen pillanatban mindenki egészséges, remélem ez kitart a találkozóig. 

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Természetesen elégedettek vagyunk a helyzettel, hogy két ilyen meccs után még veretlenek vagyunk. Főleg azzal vagyunk elégedettek, ahogy ezt elértük. Egy nagyon jó Szolnokot vertünk meg idegenben, míg hazai pályán kiélezett meccsen győztük le a Paksot. Nem mondom, hogy az ASE ellen nyújtottuk a legjobb játékunkat, de harcoltunk és mindent megtettünk a győzelemért, ami végül össze is jött, szóval büszke vagyok a fiúkra. A Pécs elleni összecsapás egy nagyon kemény teszt lesz abból a szempontból, hogy hol tartunk pontosan. Ők az egyik legjobb csapat a bajnokságban, főleg otthon. Tavaly a harmadik helyen végeztek és idén szerintem még erősebbek is lettek, mint tavaly voltak. Érkeztek hozzájuk nagyon jó légiósok, miközben a jól működő magot megtartották. Ezzel még jobbá, mélyebbé vált a keretük. Számíthatok mindenkire a találkozón.

[totalpoll id=”30707″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte:

– A pécsi csapat nagyon szimpatikus és egyben eredményes kosárlabdát játszik az utóbbi években, ami Csirke Ferenc munkáját dicséri. Hazai pályán kimondottan veszélyesek szinte minden csapatra, miközben idegenben is okoznak meglepetéseket. Talán az lehet az állandó problémájuk, hogy az elmúlt szezonokban mindig volt egy nagyobb hullámvölgyük, ami mérkőzéseket ívelt át. Emiatt pedig nehézkesebb nekik a négy közé jutás, de tavaly ezt is megtudták oldani. Idén is minimum olyan jó csapatuk lesz, mint az elmúlt években és a hazai pálya előnye talán megengedi nekik a faulthatáron való védekezést az Alba ellen, miközben biztos, hogy jó százalékkal is fognak dobni. 

Fehérváron a nyáron elég alaposan kicserélődött a keret. Ennek megfelelően nagyon jól igazoltak. Belső poszton nem kell bemutatni Csorvási Milánt, akit egy nagyon rutinos, képzett centernek tartok. Pont kiegészíti őt Molnár Márton, aki pedig pont egy fiatalabb, agilisabb játékos és ugyancsak nagy tehetség. Mezőnyposzton Govens és Markovics személyében két olyan játékosuk is van, akik nagyon jól ismerik a magyar bajnokságot. Melléjük pedig jöttek még olyan légiósok, akik nagyon jól beváltak, hiszen ha megnézzük az eddigi eredményeket, akkor azok önmagukért beszélnek. 

A holnapi mérkőzésen döntő lehet, ha a Pécs rá tudja erőltetni ellenfelére a játékát, a kemény védekezését, a megfelelő ritmust, amiben benne van az indítás és a kontrollált támadás is, akkor meglepheti a Fehérvár csapatát. Az Alba mindig nehéz meccseket játszik Pécsen, éppen ezért, ha százalékban kellene kifejeznem magam, akkor 55-45 %-ban adnám a hazaiak győzelmét. 

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MandulaKoopsJokic Recent comment authors
Mandula
Olvasó

Hajrá Alba!
Húzzátok be a harmadikat!

Koops
Olvasó

Gyerünk srácok!
Hajrá Vasút!

Jokic
Vendég
Jokic

Igazi csemegének ígérkezik, kár, hogy egy fordulóban két ilyen rangadó is van, és választani kellett egyet. De legalább adnak végre egy kis kosarat. 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés