Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsi katasztrófa Debrecenben

A hazaiak mindent elkövettek, hogy ott lehessenek a Magyar Kupa nyolcasdöntőjében.

DEAC – Pécsi VSK-Veolia 74–58 (25–13, 14–13, 22–13, 13–19)

Magyar bajnokság, 13. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok,
V.: Papp P., Ádám J., Rácz Zs. (Bogárdi J.)

DEAC: Dugat 2, Manigat 14/12, Borisov 28/12, Ivosev 13/6, Amigo 12. Csere: Polyák -, Velkey 3/3, Bognár -, Omenaka 2, Kósa -.

PVSK: Pongó 13/9, Taylor 12, Csirics 6, Budimir 3/3, Horti 18/3. Csere: Simon 4/3, Olasz -, Antóni 2, Demeter -.

Antóni és Horti is felépült, Kesar viszont nem jött rendbe, így három légióssal állt fel Debrecenben a PVSK.

Manigat triplájával indult a meccs, Dugat duplája és Borisov hármasa után máris 8-0 volt az állás, Csirke Ferenc két és fél perc után időt is kért. Horti törte meg a vendég kosárcsendet, Manigat hármasára aztán a válogatott centere is beemelt egy távolit. Nagyon gyengén dobtak a vendégek, hamar kétszámjegyűvé vált a különbség, 25-13-as állással zárult az első negyed. A pécsiek gondjait tetézte, hogy Csiricsnek kevesebb, mint hét perc alatt három faultja volt.

Amigo ziccerével tizenötre növelte a különbséget. A második etapban visszaestek a csapatok a ponttermésben, de ez is a hajdúságiaknak kedvezett, mert a különbség nemhogy csökkent volna, még eggyel nőtt is a félidő végére (39-26).

A harmadik negyedben minden kérdés eldőlt, a fekete-fehérek teljesen leblokkoltak, a DEAC pedig élt a lehetőséggel, és átrohant ellenfelén. 61-39-ről indult a záró felvonás. Érdekesség, hogy az első három negyedben a PVSK egyaránt 13-13 pontig jutott.

Ekkor már csak a végeredmény volt kérdés. Berényi Sándor együttese mindent elkövetett, hogy bejusson a Magyar Kupába, sima győzelmének, és a Sopron vereségének köszönhetően ez össze is jött. A pécsiek háza táján viszont valami nem működik a remek szezonkezdet óta.

Kiemelt fotó: www.deacbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés