Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pécsen nem titkolják, hogyan zárták le a múltat

Bán Gábor őszintén beszélt a jelenlegi helyzetről.:

:

Megegyezett a légiósaival az élő szerződések felbontásáról a Pécsi VSK-VEOLIA, a magyar játékosok pedig csökkentett fizetést kapnak a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején – számolt be a klub honlapjának Bán Gábor, a gárda ügyvezetője.

Mostanra sikerült odáig eljutnunk, hogy valamennyi játékosunkkal megállapodtunk. A rendkívüli helyzetre való tekintettel öt légiósunkkal (Veljko Budimir, Andrija Csirics, Chris Smith, Quincy Diggs, C. J. Aiken) abban sikerült megegyeznünk, hogy március 30-i hatállyal felbontottuk szerződéseiket. Ami a magyar játékosainkat illeti, ott egy komolynak mondható, 50%-os bércsökkentésben állapodtunk meg. Erre sok példát látunk már nem csak a hazai, de a nemzetközi sportéletben is. A fiúkat minden elismerés megilleti, ugyanis átérezték a jelenlegi, közel sem ideális helyzet súlyát, és végig partnerek voltak a szerződések módosításában, köszönet ezért nekik.

Az ügyvezető kitért rá, hogy azoknál a játékosoknál, akiknek a szezon végén lejár a szerződésük, gyakorlatilag véglegesnek tekinthető a fizetéscsökkentés, akik pedig a következő szezonra is érvényes szerződéssel rendelkeznek (Ruják András, Bíró Levente és Carev Aleksej), a veszélyhelyzet elmúltával visszaáll az eredeti megállapodás szerinti fizetésük.

– Mindenképpen örömteli, hogy a jelen égető problémáit most akkutan meg tudtuk oldani. Azt azonban egyelőre sem mi, sem az MKOSZ, sem valószínűleg senki sem tudja biztosan, hogy mit tartogat a jövő. Tervezni a következő szezonra így még mi sem tudunk, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem próbáljuk meg előzetesen felmérni a lehetőségeket. Tárgyalunk például Dragan Aleksziccsel, hogy a következő szezonban is irányítaná-e a csapatot, erre úgy látom, hogy van benne hajlandóság. Az sem titok, hogy Andrija Csirics valószínűleg a nyáron vissza fog vonulni, mi azonban már elkezdtünk vele beszélgetni arról, hogy a szakmai tudását esetleg kamatoztathatná a továbbiakban is a PVSK-nál. Ezek azonban egyelőre mind-mind olyan dolgok, amikben a konkrétumokra még várni kell. Hiszen a járvány miatt Magyarországon a gazdaság is nagyon nehéz időszakot él meg. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a városi támogatással, hogyan alakulnak a szponzori együttműködések, nem csak csapatonként, hanem szövetségi szinten is. Azt biztosan tudom mondani, hogy jövőre is lesz csapat, ez talán a legfontosabb! Azonban az is biztos, hogy az ideinél kisebb költségvetésből tudunk majd gazdálkodni. Ezen túl minden, már csak találgatás lenne – mondta Bán Gábor, majd üzent a szurkolóknak is. – Mindenkit arra kérek a magam, és a csapat nevében is, hogy tényleg maradjunk otthon. Aki csak teheti, tartsa be ezt, mert ezzel tudunk most mindannyian a legtöbbet tenni azért, hogy minél gyorsabban, és minél kisebb áldozatokkal jussunk túl ezen a történelmi nehézségen.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés