Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Pécsen nagyot álmodtak és jól tették

Magas színvonal, remek hangulat. Sikertörténet lett az I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia.:

:

Két napig a Rátgéber Akadémia volt a magyar kosárlabda fővárosa. Az Akadémia munkatársai profi munkát raktak le az asztalra. Remek előadások, komoly szakmai munka, jó hangulat és közel 500 érdeklődő mindkét napon.

A kétnapos konferenciát, amelynek címe „Új határok a sporttudományban és a gyakorlatban” volt, Michael Schwarz, a FIBA Europe edzőképzésért felelős vezetője nyitotta meg, de Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora, valamint Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora is mondott beszédet.

Az előadok között ott volt Geno Auriemma, Ettore Messina, Pinhas „Pini” Gershon és Alojz Milosavljevic is, hatalmas tapsot kapott Szonja Vasics, aki a tokiói olimpiát követően vonult vissza, az utóbbi másfél évtized egyik legjobb játékosának tartják. A magyar előadók listáján Dávid Kornélt, Székely Norbertet is megtalálhattuk.

Az est házigazdája, a konferencia megálmodója, Rátgéber László plenáris előadásán egy történettel szemléltette, mennyire megváltozott a világ, mekkora szerepe van a tudománynak a sportban.

Az nyeri a meccseket, aki előbb kipiheni magát. A siker most már máson múlik, mint régebben. Emlékszem, a pécsi csapattal kedden megvertük a Bourges-t Franciaországban, aztán vonattal mentünk a repülőtérre. Mire hazaértünk a visszavágóra, a franciák már egy napja itt voltak Pécsen. Az infrastukturális fejlesztések, a tudomány használata, ezek a feltételek, amik itt a Rátgéber Akadémián is vannak, nem a kényelmet szolgálják, hanem a siker feltételei

– jelentette kis Rátgéber László.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kováts Imre Recent comment authors
Kováts Imre
Olvasó

Rátgéber zseniális edző volt, ugyanakkor tudomásul vette, hogy a magyar gazdaság nem tud képességeinek megfelelő játékosállományt tartósan finanszírozni, de megfizetni sem tudják. A nemzetközi kosárlabda támogatói nehezen viselték szókimondó, ellentmondást nem tűrő stílusát. Ezért az egzisztenciája is bizonytalanná vált, ráadásul nem egy vándor típus. Jól és megfelelő időben ismerte fel a Fidesz kormány sport iránti elkötelezettségét. Tudta, hogy az utánpótlásra van pénz, és a státusz kisebb egzisztenciális kockázattal jár. Sikeresen építkezik, még többre is viheti.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés