Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Parázs mérkőzésen nyert a ZTE

Vereséggel avatta fel a Kaposvár Arénát a KKK.

Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 76-82 (22-17, 17-29, 20-19, 17-17),

Bajnokság, 2. forduló
Kaposvár Aréna, 1726 néző
V.: Praksch P., Tözsér D., Boros T. (Várhalmi Zs.)

Kaposvár: Davis 22/6, Norfleet 12/9, Ponjavics 5/3, Hendlein 7, Dramicsanin 8/3. Csere: Lalic 14, Baki 6/6, Krnjajski 2,

ZTE: Ubilla 14/12, Johnson 23/6, Williams 19/6, Szabó 6, Agafonov 9. Csere: Doktor -, Djurics 9/3, Bagó 2, Gulyás -, Simon -.

Első tétmérkőzését játszotta a Kaposvári KK az új Kaposvár Arénában, amelyben a Zalakerámia ZTE KK-t látta vendégül. A ZTE most mutatkozott be a 2019/20-as szezonban, mivel az előző találkozójukat elhalasztották a Falco BL szereplése miatt. A két szurkolótábor remek hangulatot varázsolt már a feldobás előtti pillanatokban is, jó mérkőzésre volt kilátás.

Davis ziccerével indult az első negyed, azonban az ex-kaposvári Reggie Johnson egy triplával válaszolt. Ezután három gyors kosarat is dobtak a hazaiak, Bencze Tamás vezetőedzőnek már két perc elteltével időt kellett kérnie. A kis pihenő után Williams vezérletével fordított a ZTE (5. perc: 9-10). Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik együttes vezetett, majd jött Ponjavics triplája és Lalic büntetője, ami azt jelentette, hogy a hazaiak fejezték be jobban az első 10 percet (22-17).

A második játékrészt Norfleet hármasa kezdte meg, amire Agafonov egy közelivel válaszolt. Idegesen játszottak a felek, több hiba is becsúszott ezekben a pillanatokban. Ubilla két trojkát is elsüllyesztett, amivel visszavette a vezetést a Zalaegerszeg, így Fekete Ádám vezetőedző kénytelen volt időt kérni a 16. percben (28-29). Az egyik oldalon Lalic, a másikon pedig Williams és Johnson percei következtek, majd Djurics zsákolása után 6 pontos előnyre tett szert a ZTE, amire Agafonov pakolt még rá egyet büntetőből (39-46).

A fordulás után felváltva potyogtak a kosarak, nem a védekezésről szóltak az első percek. Parázs pillanatok következtek, majd Davis gyorsindítását követően 3 pontra jött fel a Kaposvár, Bencze Tamásnak pedig időt kellett kérni (25. perc: 50-53). Jót tett a pihenő a vendégeknek, Ubilla zsinórban két hármassal rángatta ki a gödörből az övéit. Végül Davis utolsó másodperces kosarának köszönhetően egy pontot faragott a Kaposvár a félidei eredményből (59-65).

Norfleet gyorsan egy labdányira hozta a somogyiakat egy távolival rögtön a záró felvonás elején, majd egy büntetőt is a helyére küldött, így 2 pontra olvadt a ZTE előnye. Sőt, a 35. percben már 67-68 állt a táblán, jött is az időkérés, ami után egyik csapat sem tudott elszakadni, majd Agafonov kipontozódott két perccel a vége előtt. 70-72 volt az állás 1:35-nél, majd Szabó dobott egy ziccert. Ekkor aztán Davis ugrasztotta talpra a közönséget egy faulttal együtt értékesített triplával, de a büntetőt kihagyta, ami után Szabó állhatott a vonal mögé a túloldalon, de az ő keze nem remegett meg (39. perc: 73-76). Ubilla szerzett labdát, majd Williams betörésével 5 pontra nőtt a vendégek előnye 28 másodperccel a vége előtt. Hiába kért időt Fekete Ádám, Hendlein kilépett az alapvonalon, a Zalaegerszeg pedig innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

 

 

56 hozzászólás

56
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
31 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
38 Comment authors
vatvatBozicfradiBajuszkiralyGodemperor Recent comment authors
Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Parázs mérkőzésen parázs szurkolás.
“Baszd meg az anyád, baszd meg jól”
Hogyan helyes, bazd meg, vagy baszd meg?
Persze, eredetileg baszd meg volt, de ezt már senki nem használja. Hogy a szótárban benne van-e a “baszni” mint ige, nem tudom.
Minden esetre jó volna ezt a fajta szurkolást kiiktatni, mert felettébb gusztustalan, köze nincs a sportszerű szurkoláshoz.
Ügyvezető Puska úr,
Megkérheted talán a Bicskásokat erre a következő ankéton, különös tekintettel hogy egyben iskolaigazgató is vagy. Tehát illene ezt megtenned.
De ha nem, akkor baszd meg :))

ldd
Olvasó

Draga prijatel!
Partizan ili Zvezda ?

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Dobro pitanje, oba tima volim podjednako.

vatvat
Olvasó

Első meccsnek nem volt rossz. Izzadtságú győzelem – legyen az összes idegenbeli meccsünk ilyen… Williams és Djurics ígéretes, Ubillától és Johnson-tól ezt vártuk. Agafonov és Szöszi lesznek ennél jobbak is. Tetszett a sok szerzett labda. MindiGo kapja be. Hajrá ZTE!

fradi
Vendég
fradi

Kaposvári szurkólok mikor értitek már meg h nagyon átvagytok baszval???!!!Meddig hiszitek el ezt a sok hazugságot???!!!Sajnállak benneteket!!
Vàrtátok h sztoján megváltja a világot!!
Ő nem azért jött,hanem a havi 2.5 millióért!!!
Itt nem változik semmi,nem akarnak jó csapatot,se a polgármester,se a klubb vezetés!!
Mindenkinek jó a langyos víz,igy ők jól élnek belőle!!!
Eddig a Monok meg a Dér Tomi,most meg a sztoján és a slepje!!!

ldd
Olvasó

fradi… megkövetlek.
Ha nem egymássak foglalkozunk, tudunk értelmesek is lenni. +1

Bajuszkiraly
Olvasó

Ivkovics féle antikosárlabda.
Fekete Ádám “tornatanár” vezetésével!?
Kaposvári emberek! Mindenki azt kapja, amit érdemel…

KPSVRKK
Olvasó

Én nem ezt érdemlem.
Te mit érdemelsz?

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Elnézve Roli kínlódását büntető dobáskor …
Hol van az az eddigi szinte száz százalék? Elfújta a szél?
Ez rámutat arra, hogy nincsenek elegendő, vagy megfelelő edzések.
Meg kell reformálni az edzéseket, hasonlóképpen mint Gorbi bácsi anno bevezette a peresztrojkát az orosz gazdaságban.
Több dobóedzést! Van most két sportcsarnok, amit ki kell használni.
Vannak-e egyáltalán egyéni edzések? Tudtommal nincsenek, és ez sajnos idegen fogalom kaposvári berkekben. Pedig ezekből például Nofleet profitálna a legtöbbet, mert egyébként vajkezű játékos.
No meg az, hogy vasárnap nincs is edzés. Passz.
Az tehát nem elég, hogy a General Manager személyiségének pozitív kisugárzása jobb játékosformát hoz magával. Ilyen egyszerűen nincs.
Kemény munka kell.

KPSVRKK
Olvasó

Egyetértek. Bogdán Beni sokszor bizonyított, Horváth Hunor az eddigi edzőmeccseken mindig dobott 3ast. Velük együtt 10es rotációnk lehetne ez sincs kihasználva. Dramicsanyin nincs kiégve, de nem 5ös. 20+ van benne, de nem tud a posztján játszani, a stat szerint 8-10 perc alatt kellett volna pontokat termelnie, akkor volt a helyén. Norfleet továbbra is a legjobb 2es, de nálunk inkább irányít, ugyanez a helyzet. Roli nagyon halvány volt, tudjuk be az orrsérülésnek. Baki a legtisztább helyzetben is alig vállal, vihorászik Ubillával a végjátékban miközben a belét kéne húznia a parketten. Borisznak még B szintű megoldásai vannak néha. Lalics másfél perc után… Olvass tovább »

Hagyadmár...
Olvasó

Már sajnos abban a 4esbe vagyunk. Jövő szombat Falco ellen tudjuk mi lesz a vége, 0-3al állunk. Utána megyünk Oroszlányba ilyen játékkal ott is meleg lehet a pite.

Fekete pólók nem fognak előkerülni amíg Bicskásba sok a Fekete edző úr párti.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

KPSVRKK
Ez már döfi ez az elemzés !!!

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Összegezzünk:Egy valaki elmondta most ez történt tegnap is!Zalaegerszegi szurkolóknál hajszálon múlik a temetés és az esküvő! Most óriási fieszta van már már bajnoki arany! Ilyenkor a halottak is feltámadnak!Ritka jó kezdő ötöse van a Zetének plusz a 6.ember se középszerű szerintem.De ez egy gyenge Kaposvár volt, szegedi(playout)Ponjaviccsal Kiégett Dramicsanyinnal és egy tegnap halvány Hendleinnel! Norfleet se fog nyarat csinálni. 10-12.helyre jó lesz a Somogyi csapat Fekete Ádámmal.A Győzelemnek örülni kell a játéknak szerintem kevésbé és a fiatalok ott folytatták ahol tavaly abbahagyták! 1előre léptek a nyáron aztán kettőt vissza most!

Indián
Olvasó

Kezdésnek ez így nem rossz, főleg idegenben.Remélem a magyar pontok is jönni fognak a későbbiekben, mert nélkülük nem fog menni egy hosszú szezonban.Hajrá ZTE!

Mary
Olvasó

Sajnálom, hogy kikaptunk, de ha tudják a játékosok, hogy mit kellet volna játszani, akkor miét nem azt játszották? ( Roli nyilatkozta) Ennyi büntetőt kihagyva, eladott labda eladással nem is lehet meccset nyerni. Nem tudom, mire számítottak Ádámmal kapcsolatban, talán az új csarnoknak kellet volna,hogy megváltoztassa? Nem jött be! Sztojan meddig nézi ezt a tehetetlenséget? A szurkolók is egyszer besokallnak. Ettől függetlenül HAJRÁ KKK!

Valvano
Olvasó

Két nagyon akaró, de nem jól játszó csapat közül az nyert, amelyik kevesebb labdát adott el és több büntetőt dobott be. Nagyon kéne Davis mellé egy hasonló képességű bedobó! Grat a Zetének! (Bagóra sajnos rossz hatással van Agafonov és Agyafogyov(Szabó) centerpáros. Ennyire kurta pályafutással ennyit reklamálni kicsit túlzás)

lujo
Olvasó

Grat a csapatnak. Nehéz meccs volt, szívós csapat ez a Kaposvár, sokan el fognak itt vérezni ebben a bajnokságban. Kívánom nekik, hogy sokszor töltsék meg ezt a szép új csarnokot! Hajrá ZTE!

torma
Olvasó

MESTERMÉRLEG Fekete Ádám: – Egy ilyen mérkőzés után nyilván csalódottak vagyunk, hiszen a második nagy csatát veszítettük el szoros végjáték után. Meg kell tanulnunk nyerni, meg kell találnunk azt, aki ilyenkor felelősséggel kihasználja a helyzeteket. Ezt csak a végjátékra értem. A kulcsszituációkban nem tudtunk fordítani, és kihagytunk csaknem tíz büntetőt is. Örülök, hogy ennyien kilátogattak, a szurkolóink mindent megtettek. Bencze Tamás: – Nagyon nagy százalékban sikerült megvalósítani azt, amit előzetesen terveztünk. Bár rosszul kezdtünk és ez az egész meccsen jellemző volt ránk, hogy a kulcshelyzeteket nem használtuk ki. A hat-nyolc pontos előnyből nem tudtunk feljebb lépni. A meccs nagy részében… Olvass tovább »

Tom72
Olvasó

Edzőt kell hozni

KPSVRKK
Olvasó

Deja vu.

19 eladott labda, 60% alatti büntető, ötlettelen támadások. Ez alsóházi színvonal.
Nincs elég dobás, jobb dobó százalékkal kaptunk ki.

Sztojan csalódott leszel, ez nem lesz 8!
A változtatáshoz még nincs késő, de ha az alapszakasz felét megint elkúrjuk…

Player
Olvasó

Ez a szep, uj Arena jobbat erdemelt volna! Hat meg a szurkolok es nezok! Persze a hazaiak. Ez nyerheto meccs volt! Szabo betli, a cserek a zeteben semmi. Es megis nyertek. Ubi es Reggie nyero volt, de fokent a mi hibainkbol!. Pl. A 2. negyed vegen az utolso egy percben ketto eladott labda… Nem fer bele! Es valoban Ju doboformaja gyenge, betorese nincs, Baki, Boris keves, Rolitol keves a pont es tul sok az ugyetlenkedes. Drami sem dob minden meccsen 20-at, Davis es Lalic ma viszonylag jo volt, de utobbi neha olyan, mint aki faradt, lassu. Es fiatal a jatek… Olvass tovább »

MKE181
Olvasó

komoly csapat alakul Kaposváron meccsröl meccsre javul most itt ki a fa@om felel a szakmai munkáért? Ádám urnak ajánlom látogasson el jobb csapatok edzéseire képezze magát mert ez ugy tünik nagyon karcsu talán a Henger KK kispadjára elég

SárgaPárna
Olvasó

Szerdán térdvédőt hozzatok! Menjetekát kérjetek a hokisoktól!
Tudjátok mi lesz ugye? Azért is javaslom, hogy ne dörzsölődjön ki a térdetek!!!

Kinter for president
Olvasó

Mi lenne? Ha nyetek, jössz játszani a kiskirályt, ha mi nyerünk, akkor meg jössz felkínálni a hátsódat. És még te nevelsz gyerekeket elvileg..atyaég!!

Downtown
Vendég
Downtown

Megint almodozik a parna.
Pedig senkinek se kell.
Pedig hogyan kinalja itt magat ???

Godemperor
Olvasó

Szombathelyiként mondom, hogy hagyjátok a picsába! Nem kell vele foglalkozni. A szerdai meccset azért várom. 😉

Bozic
Olvasó

Fejezd mar be!

Basketball 7
Olvasó

Gratulálok a csapatnak!!!

A jó kezdés nagyon fontos, főleg idegenben. A Kaposvár amúgy is mumus volt, legalább kicsit törlesztettünk. Sajnos csak a fullcount ment. Ez nem tudom kinek a hibája de az érdekes lenne hogy egy most átadott aréna nincs bekamerázva. Jó mérkőzés lehetett. De a lényeg hogy győztünk!
Hajrá ZTE!!!!

Justice
Olvasó

Be van kamerazva ! A meccs is kozvetitve lehetett volna de a mindig nem engedte !
https://www.youtube.com/watch?v=2tZGavI8k6M itt van a teljes meccsfelvetel kommentatorral. De ilyen kozvetitesre ugye nincs szukseg…de a mindigora igen.

ldd
Olvasó

A Bogdán Beni rendes,szófogadó gyerek… és még mindig hisz a mesékben.

Justice
Olvasó

Közvetítés a mindigfos miatt nincs. Nem engedélyezték az élő adást…Pedig kaposváron mindig is volt is mindig is remek kommentátorral. Egyébként már most fent a mérkőzés a youtube csatornájukon. De kedves mindigo arra nem kepes h leadjon egy meccset de feltételeik bezzeg vannak. Vicc! Gratulálok az zetének a győzelemhez sajnos ez kevés lesz így a szezonban nekünk kaposváriaknak. Norfleet játéka egyenlő a nullával sajnos. Ami miatt viszont még jobban csalódott vagyok ,hogy az új arénába nem látogattak ki olyan sokan. Ami még bosszantóbb ,hogy a csarnok 80%-a arra nem képes ,hogy annyit skandáljon ,hogy hajrá..Tisztelet a kivételeknek és a Bicskásoknak. Következő… Olvass tovább »

Answer
Olvasó

Maradt minden a régiben.Kilátástalan játék.Ádám vedd a kalapod aztán most már tényleg tűnj el

MKE181
Olvasó

ehhez a fostalicska csapathoz pont elèg Ő

royalka
Olvasó

Fantasztikus kezdés az új idényben.Reggie és Dirk hatalmasat játszottak. Egyedül a magyar magtól nem láttunk semmit, ez a későbbiekben kevés lesz.
Hatalmas hangulat, izgalmas mérkőzés, ZTE győzelem.
Mi kell még?
Csak a ZTE!!!

szakadtgepard
Olvasó

Reggie nálunk is extra volt. Gratulálok az igazoláshoz és a meccshez is.

Rubik75
Olvasó

Nem volt jó meccs de legalább izgalmas.Ahogy mondják ennyi büntetőt nem lehet kihagyni büntetlenül.A vezetőségünk szégyene,hogy Ubillát,Reggit nem tudták megtartani.Ilyenkor egy komolyabb cégnél fejek hullanak.A vendég szurkolók jól nyomták végig.Akik kaposváriak kijöttek azok közül a fele tuti nem hiányozna senkinek.Nem azt mondom,hogy tomboljanak a leláton de egy Hajrá Kaposvár elhagyhatná a szájukat.Mikor kértük őket,hogy álljatok fel,a csarnok jó három negyede ülve maradt.Szégyenkezem miattuk.Nem sokára kész a színház inkább oda járjanak.

ldd
Olvasó

“Jegenyefák nem nőnek az égig…”
Egyszer minden blöff bebukik.
Ne a szurkolókban keresd a hibát.
A mai+ innen már csak felfelé vezethet út.

Koops
Olvasó

Szép győzelem a Zalaegerszegnek! Csak így tovább a folytatásban!

Laposvár
Olvasó

Ennek most eléggé káröröm szaga van…. 😀

Bezse
Olvasó

Gyorsan edzőt kell cserélni. Ivko beszállhat.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Nagyon jó volt nézni a mindigón a kiváló közvetítést…
Jah…nem! Fuck! 🙁

Cibona5
Olvasó

Tudja esetleg valaki, hogy miért nem volt közvetítés?

Dallas
Olvasó

Mert a mindiggo adta xD

Kinter for president
Olvasó

Amelyik csapat nem képes arra, hogy félháznál jobban megtöltse az új csarnokát az avatón, az nem méltó arra, hogy megnyerje azt.!

szakadtgepard
Olvasó

Egyetértek. Hiába az új csarnok, ha nyuggerekkel töltjük meg…

csakazete
Olvasó

Szép volt fiúk csak így tovább!!! ?

Hagyadmár...
Olvasó

Kurva gyenge! Norfleet, Ponjavics nem légiós szint. Gege, Borisz nulla. Beni ismét nem került pályára. Feketével sem ártana valamit kezdeni mert 3év kB nulla a munkája.

Sedmakfun
Olvasó

Baki sosem volt A csoport szintű játékos

szakadtgepard
Olvasó

Gratulálok a ZTE-nek és a szurkolóiknak is! Izgalmas meccs volt. Hajrá Kaposvár!

SárgaPárna
Olvasó

Ez a ZTE a felsőház közelében nem lesz. Gyengék…

csakazete
Olvasó

Tudjuk tudjuk…. A Falco meg már az új szezon bajnoka
Díszpárna ?

Muszka7909
Olvasó

Talán láttad a meccset? Leutaztál Kaposvárra, hát milyen Falcó szurker vagy te? Viccet félretéve téged már senki nem vesz komolyan annyira hitvány ember vagy párnika!! ?

Downtown
Vendég
Downtown

Nem jar idegenbe!
Akkor Kormendre jonne felaron meccset nezni ????

Marillion
Olvasó

Már megint jöttél gerjeszteni a feszkót most meg ehhez a meccshez….?! Még az elmaradt meccset nem nyertük meg a Zte ellen…és különben is hol van még a bajnokság vége…akkor most mire fől ez a lesimázó nekik…

mrfox
Olvasó

Szép volt fiúk!
Csak így tovább!

szakadtgepard
Olvasó

Gratula Somogyból!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés