Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Parádés mérkőzésen szerezte meg zsinórban ötödik győzelmét a ZTE

A DEAC jó meccsre “kényszerítette” a kék-fehéreket.

Zalakerámia ZTE KK - DEAC 84-79 (16-22, 21-20, 27-16, 20-21)

Bajnokság, 8. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Farkas Gábor, Major Ádám (Forrai Sámuel)

Zalakerámia ZTE KK: Trice 22/6, O'Reilly 12/3, Polster -, Ostojic 16, Smith 12. Cserék: Rakicevic 10, Keller 5/3, Zsíros 6/6, Szalay -, Csuti 1.

DEAC : Scott 12/6, Polyák 5, Drenovac 15, Gáspár 6/6, Taylor 9. Cserék: Gumbs, Mócsán 22/15, Kenéz -, Garamvölgyi 2, Balázsi -.

A válogatott szünet után a Debrecen ellen lépett először hazai parkettre a Zalakerámia ZTE KK, méghozzá a sportcsarnokban – mindez azért érdekes, mert edzéseken néhány hete immár az Ostoros csarnokban készülnek Keller Ivánék. Ez a tíznapos ciklus a tiszántúli csapatok jegyében telik Zalában, a Nyíregyháza legyőzése után az egyetemvárosiak következtek, szombaton pedig a bajnokaspiráns Szolnok vendégei lesznek Krasovec mester tanítványai.

A 2017-es esztendőben az élvonalba feljutott DEAC ellen azóta 11 alkalomból nyolcszor a zalaiak hagyták el győztesen a pályát, ezt a pozitív statisztikát pedig szerették volna tovább javítani a kék-fehérek. Tabellán elfoglalt pozíciójuk ezt is vetítette elő – 5-2-vel állt a ZTE, míg 2-5-el a hajdúságiak, azonban elbizakodottságra azonban nem volt okuk, hiszen a korábbi találkozókon sok hiba csúszott a hazaiak játékába is. A hajdú-bihariak tíz napot készülhettek a zalai vendégjátékra, kérdés volt azonban, ez mennyit számít majd az összecsapáson.

Németh Ákos Nyíregyházán szenvedett ujjsérülést, ami makacsabbnak bizonyult, mint elsőre tűnt, így nem állhatott Sebastjan Krasovec mester rendelkezésére; a túloldalon pedig a ZTE-vel bajnoki címet nyerő Tóth Ádám volt maródi: a center kisebb agyrázkódás után bár nagyon szeretett volna játszani egykori csapata ellen, nem kapott még zöld utat az orvosi grémiumtól, így el sem utazott Zalába; Djordje Drenovac azonban újra szerelést ölthetett.

Tompán kezdte a találkozót a ZTE, a frisebb Debrecen pedig remekül használta ki mindezt, rengeteg könnyű kosarat szerzett. Pontatlanul dobtak a zalaiak, a vendégek pedig 13-5-re léptek meg, többek között Drenovac 5 pontjának is köszönhetően. Krasovec mester időkérése csak ideiglenesen segített rendezni a sorokat, Gáspár Mátyás triplája még mélyebbre süllyesztette a ZTE-t, akiknek csak 22-16-ig sikerült visszakapaszkodni, a csereként beálló Zsíros Péter trojkájával.

Mócsán Bálint gyors 5 pontjával és Gáspár második hármasával 8-0-val nyitott a DEAC, el is hangzott néhány keresetlen szó a nézőtéren a csapat teljesítményével kapcsolatban… 15 pont volt a legnagyobb vendégelőny, amikor Keller Iván köszönt be távolról, tízre hozva fel övéit. Drenovac vette hátára csapatát a vendégeknél, a hajdúságiak igyekeztek tartani 10 pont körüli előnyüket, ám a negyed végén jobban koncentráltak a hazaiak és Trice betörése után már 42-37-es vendégelőnyt mutatott az eredményjelző a 2. negyed végén.

A nagyszünet után sokkal harcosabb és harapósabb ZTE futott ki a parkettre, ennek pedig meg is lett az eredménye. Keller ziccerével vették át a kék-fehérek a vezetést először a találkozón, meg is jött a közönség hangja. Összerakta védekezését a hazai csapat, a vendégek pedig egyre többet hibáztak, így teljesen megérdemelten fordított a Zalaegerszeg. Hiába játszott extrán Mócsán Bálint, a 64-58-as egerszegi vezetést ő sem tudta megakadályozni.

Nem adták fel a vendégek, Mócsán remeklésével egyre jobban zárkóztak, sőt 68-67-nél a vezetést is átvették egy pillanatra. Jött azonban a feljavuló Trice, majd Zsíros Péter trojkája, ami a 35. percben fordulópontot jelentett. Ugyan az őrült végjátékban három pontra is feljött a vendégcsapat, a ZTE okosan menedzselte a támadóidőket és rendre pontokkal zárta támadásait. Végül 5 ponttal nyerte a szoros találkozót a hazai gárda, ami még sokat jelenthet a Magyar Kupába kerülés kapcsán, hiszen a ZTE már csak egy találkozóját játssza hazai pályán az első körben. A találkozó legjobbjai Trice, illetve Mócsán Bálint voltak, de a dupla-dupláig jutó Smith-re, valamint a nagyot küzdő Ostojic-ra sem lehetett panasz hazai oldalon. Mindkét csapat megérezte sérültjei hiányát: Sebastjan Krasovec Németh Ákos védekezését hiányolta az ex-csapattárs Mócsán Bálinton, míg Dedek mester Tóth Ádám palánk alatti stabilitásának hiányát emelte ki. A ZTE így 6-2-vel várhatja a nagy menetelést – a Szolnok, Falco, Paks idegenbeli sorozat minden bizonnyal hatalmas kihívás elé állítja majd az egerszegieket.

Fotó és szöveg: Zsu

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Nixi13heraklithRevengeSzhelYKimaran Recent comment authors
Nixi13
Olvasó

Tegnapi meccset látva és ma vissza nézve tényleg az egyik legjobb jatékàt nyújtotta Trice de azért ő sem tipikus irányító O’Reilly szerintem sokszor picit túl pumpálja a labdàt továbbá egy picit azt sajnálom Smithre úgy nagyon nincs figura kidolgozva és ő is jobbára kintről szeret dolgozni, Keller szerintem tegnap elég nagy lyuk volt a pályán az ex Körmendi Mòcsàn akkor dobott róla pontot amikor csak akart szerintem egy picit túl is tolta Krasovec edző én inkább Zsírosnak adtam volna több percet a sérült játékosunknak Àkosnak mihamarabbi felépülést kìvànak de ahogy ott hallottam nem eggy meccs kihagyàs vàr rà valami féle… Olvass tovább »

Revenge
Olvasó

Kellett nagyon ez a győzelem a következő 3 idegenbeli meccs előtt. Küzdős kis csapatunk van, jó munkásokkal, vezéregyéniség nélkül. Amivel nem vagyok nagyon kibékülve az az alsó poszt. Rengeteg az eladott labda részükről. Ennek ellenére jól állunk a tabellán, mi lenne ha még rendes irányítónk is lenne:D

zterulez
Olvasó

Tricenak most pont jó meccse volt. Eddig az összes meccset láttam (többnyire élőben) és szerintem most játszott a legjobban. Ostojic hozta a szokásos jó színvonalat (baromi stabil), a többiek tegnap nem voltak valami jó formában, főleg Smith formaingadozása bosszantó.

heraklith
Olvasó

Smith messze a legkevesebb labdát használja el, de a legjobb hatékonysággal. Neki a legjobb a mezőnyszázaléka kintről, bentről és még brutál jól büntetőzik is. Sokszor 4-5 támadás lemegy úgy hogy labdába sem ér, ráadásul ő játszik a legkevesebbet a légiósok közül. Szerintem az egyik leghasznosabb játékos még így is, hogy láthatóan nem találta/találták még meg a helyét. VAL-ban, lepattanóban és dobáshatékonyságban a csapat legjobbja. Szerintem ő még csak ezt követően fog majd magáratalálni. A hullámzás azt talán annak köszönhető hogy nem minden típusú ellenfél ellen használható jól. A Nyíregyháza ellen pl 2 dobást hibázva, 25 perc alatt csinált 45 VAL-t.… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Én is arra gondoltam meccs közben, hogy ha az egyik kisemberünk vérbeli irányító lenne, akkor brutál jók lennénk. Ostojicból pl. egy Ubilla 30 pontos játékost csinálna. Nagyon hasonló stílusú mindkét hátvédünk. Viszonylag jól dobnak, jól egy-egyeznek, gyorsak is, de sok labdát adnak el ész nélkül és sokat is pumpálnak. Ennek ellenére még sem nagyon lehet szidni őket, mert látszik hogy hajtanak és ők ilyen játékosok. Mindketten 2-esek inkább, mint iranyítók. Ezzel eddig nem volt (nagy) gond az eredmények alapján, de egy komolyabb eredményhez jobban össze kellene tudniuk játszani a két magasemberrel, mert idén végre mindkét magasemberben van potenciál. Végre sikerült… Olvass tovább »

zterulez
Olvasó

Ezt a csapatot a szolnoki és a szombathelyi meccsek fogják beárazni. Jelenleg teljesen reális a 4. hely, hosszabb távon pedig a playoff első körében a hazai pálya. Persze februárig még lesz játékosmozgás a piacon, messze van ez még. Jelenleg várakozás felett teljesít a csapat és ha rendesen “összeérik” a játékunk, és elkerülnek minket a sérülések, akkor akár a legvégéig is eljuthatunk majd a bajnokságban.

heraklith
Olvasó

Így legyen! Szerintem az a playoff pályaelőny már óriási bravúr lenne, sokat kell még ahhoz javulni, mert a többiek is fognak.
A következő 3 meccsen sok minden kiderül. Ahogy írtad korábban, ha egyet abból hoznánk az már nagyon jó lenne, ha meg többet is, akkor már álmodozni is lehetne 😉

zterulez
Olvasó

Eddig az Alba elleni meccsen éreztem egyedül, hogy nem nagyon van esélyünk, szoros meccs volt, de az Alba egy más színvonalat képviselt. Az összes többi ellenfél ellen pedig azt éreztem, hogy “basszus mit tökölünk már, ezeket könnyedén egy 20-assal is haza tudnánk küldeni”.

SzhelY
Olvasó

hát ha így így megy tovább a Zte beleszarhat a nagyok ventilátorába

Kimaran
Olvasó

Szombaton irány Szolnok!

zterulez
Olvasó

Ha az első félidőben nem dobnak be mindent kintről, akkor teljesen sima meccs lett volna. Azon viszont még mindig meglepődöm, hogy milyen gyermeteg hibákat vétenek a játékosaink néha. A mélyebb keretű és csapatként jobban funkcionáló gárda nyert. Gratulálok a kötelező győzelmek begyűjtéséhez, így tovább! A következő 3 meccs igazi értékmérő lesz. A háromból egyet jó lenne elkapni, a kettő már menyország lenne.

Namár
Olvasó

Nagy meccs volt, Grat a Zte-nek!

lujo
Olvasó

Lassan melegedtek be a srácok. Látszik, hogy küzdenek egymásért, jópár éve volt ilyen Egerszegen. Csak így tovább, hajrá ZTE!

bbzte
Olvasó

Első félidőben minden bement a DEAC-nak, várható volt, hogy nem lesz mindig így. Mocsannak jol sült a keze, meg volt egy-két jó egyéni teljesítmény is ma náluk, de Kraso mester jol rotalta vegig a csapatot, és mi ma is csapatként voltunk erősek. Nehéz, de megérdemelt győzelem a mai. Gratulalok a fiúknak! Hajrá ZTE!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés