Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Papp Péter visszavonul és őszintén elmondta, mit gondol Antonisz Konsztandinidesz “kritikájáról”

Szerinte így már nem volt sok értelme csinálni.:

:

A Nemzeti Sport készített interjút a játékvezetéstől visszavonuló, Papp Péterrel.  A beszélgetés során természetesen szóba került, hogy miért döntött úgy szögre akasztja a sípot.

Kihagytam három idényt 2008 és 2011 között. Akkor egy évig abszolút nem hiányzott, a második évben már kicsit, a harmadikban meg nagyon – visszatértem és megfogadtam, soha többé nem hagyom abba. Úgy alakultak a dolgok, hogy mégis újra megtörtént, és most nagyon boldog vagyok, hogy nem kell a hétvégéken utazni. Az ismert körmendi eset Andonisz Konsztandinidesszel nem segített, a tavalyi döntő negyedik meccse után a nyilatkozatában belém mart a ciprusi edző. Akkor otthon rendkívül fontos mérkőzésen kaptak ki húsz ponttal, ilyenkor nagyon kell vigyáznunk arra, hogy még véletlenül se tudjanak belénk kapaszkodni. Volt ott egy vitatott kosárakadályozás-ítélet, és utólag azt mondom, nem kellett volna foglalkozni vele, nem volt annyira látványos, tényleg rezgésbe hozta a játékos a palánkot, de senki sem vette volna észre, ha elmarad a sípszó. Úgy érzem, túlzott volt Konsztandinidesz reakciója, viszont nem ez volt az első ilyen alkalom nála, renitensnek számított. Aztán – véleményem szerint – küldési hiba jóvoltából a nemrég befejeződő évad első meccsén rögtön újra találkoztunk Oroszlányban. Egy pályáról kimenő labdánál rosszul kommunikáltam, tudtam, hogy a Körmend jött volna, és ragaszkodnom kellett volna ahhoz, hogy megváltoztassuk a kolléga döntését, emellett volt egy egyértelmű kosárakadályozás, és a két vitatott ítélet után olyan fenyegetéseket kaptam, hogy hangfelvétel van rólam, és ne merjek többet Körmendre menni. Körmenden rendre nyomást gyakorolnak a játékvezetőkre, én viszont nem olyan ember vagyok, aki ennek hatására meghajlik, aminek megvan az a következménye, hogy a kritikák kereszttüzébe kerülök. Egyébként azóta is több balhéjuk volt a körmendieknek, Praksch Peti kollégámat leköpték, Goda Laci nyakába sört öntöttek, leköpködték a Szolnok egyik játékosát. Ezek a történések mind megerősítenek abban, hogy jó döntést hoztam. A másik aspektus a családom, másfél éves a kislányom, nehéz őt otthagyni a hétvégéken, vele akarom tölteni az időmet. Ami visszatartott, hogy imádtam a játékvezetést és az oktatást is, de így nem volt már sok értelme csinálni

– mondta Papp.

Az Egis Körmend edzőjének kirohanását, itt lehet elolvasni.

A Papp Péterrel készült teljes interjút itt lehet elolvasni.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

56 hozzászólás

56
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
32 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
40 Comment authors
Nemmindegy?SKC KingC. SándorZombiMendez Recent comment authors
Nemmindegy?
Olvasó

Magyar kosárlabda legnagyobb szégyene a játékvezetés értem ez alatt,hogy nem biztos,hogy a játékvezetöknek kell lenni a főszereplőnek és bevezetném azt szar fújás 3 meccsen nem kéne fújni???

SKC King
Olvasó

Sose szerettem. Nem tartom jó játékvezetőnek. Majd visszatér, mint komisszár.

C. Sándor
Olvasó

Papp te mindig is egy nagy szarkeverő voltál mondhatnám hogy egy tetü.Nagy megkőnnyebülés a kosártársadalomnak hogy eltünsz és többet tényleg nem látunk kosárpályán.

Sztamassz
Olvasó

Most nem azért, de ez már milyen cikk? “Családapa vagyok, másfél éves kislánnyal, mégis a Körmend engem bánt, sőt még bírótársaim is”..mondta a mesebeli jótékony úrfi. Ez egy nb1-es szintű profi nyilatkozat és cikk? Inkább óvodás szint. Tényleg az MKOSZ-nek , s a bírói társulatnak a legnagyobb problémája a Körmend, a mindennek oka? Mert ez kb azért iródott. Azt sugallja. Ha ekkora a harag, s ellenszenv Körmend ellen,hogy csak erre a klubra hegyeznek ki mindent, vezetőire, edzőjére, szurkolóira, mintha máshol csak békésen tapsolnának, akkor ezt azonnal meg kell beszélni, mert a gyülölet csak gyűlöletet szül, s az kihat minden meccs… Olvass tovább »

Csippa
Olvasó

Függetlenként mondom, egy csalóval kevesebb. Elismerte a hibáit, főleg egy bajnoki döntőben, ahol brutál feszkó van, de az edző reagálta túl. ? Erre Oroszlànyban a benne maradt sértődésből kétes szitukban megszivatja őket, amit szintén részletesen elismer, de az edző a köcs*g. Istenem, ezt a kisebbségi komplexusos bohócot, gyakorlatilag ez egy vallomás és jellemkór, h nem tudott függetlenül fújni… ?????

Vulcano
Olvasó

Ezt most full irónia meg minden nélkül kérdezem, mert érdekel.
Kinek kicsoda a “kedvenc” bírója? Vagy ki az, akire azt tudja mondani, hogy próbál mindig korrekt lenni és normálisan vezetni a meccset?
Tényleg érdekel.

Olajheart2
Olvasó

Benczur Tamás. Goda László.

lujo
Olvasó

Cziffra

Vulcano
Olvasó

Én talán Földházit mondanám.
De igazából akárkit mondok valaki biztos felhördül rá?
Papp, Praksh meg Kapitány viszont fix, hogy a listám alján vannak.

Pojaca
Olvasó

De miért te kis butus? Amikor Zolika szempillája megrezdült, ők is befújták a faultot! Láttam!!! Sőt, még többször is! Te nem láttad te kis vaksi?

Mendez
Olvasó

Te kis lúzer pojáca, csak neked:
Ostojic: 26 meccs 141 büntetőkísérlet
Perl: 26 meccs 120 büntetőkísérlet
Fóbiás denevérbohóc!

Pojaca
Olvasó

Center játékot ne hasonlíts össze egy mezőny ember játékával! Amúgy ha a relatív átlagot nézed (ha nem tudod mi az, segítek BOHÓC!) úgy nincs nagy különbség és a játszott percek is Osztojicsnál 80 perccel több (26 meccset nézve). Ez 2 teljes meccs!
Ja és a stat nem adja ám ki hogy a Zozónak hányszor rezzent meg a szempillája és szólt a síp, míg az Osztojicsot meg faragták a palánk alatt rendesen!
Te olyan hülye vagy ott a Perint-parton hogy papucsba háromig nem tudsz elszámolni kisgyerek!

Zombi
Olvasó

Praksh a legalja. Nagyképű beképzelt emberke….Szakmailag egy nagy nulla….

Milivoj
Olvasó

Berki János…, ő sohasem csalt szándékosan, vagy Váradi György, akinek volt tekintélye

Csippa
Olvasó

Berki ? jajj, akkor nem ugyanarra az emberre emlékszünk. Váradiról meg mindenki tudta, h Stojan házi bírója volt…

Milivoj
Olvasó

Persze…, csak prank volt ?

Jon
Olvasó

A ciprusi nem tudta megemészteni, hogy a Falco a jobb csapat. Ahol 20 ponttal jobb az ellenfél, ott meg főleg nem kéne bírózni. Pedig inkább lett volna büszke magára és a csapatára, hogy egy jobb erőkből álló Falcoval játszottak egy szoros döntőt.

Praenoricum
Olvasó

‘Érdemei’ elismerése mellett mindenki megkönnyebbült ennek a hírnek hallatán. Mr. Papp jó döntést hozott most az egyszer és remélem három év múlva nem gondolja meg magát.

Rolex
Olvasó

papp,te csaló,fasszopó kis féreg!
Bazd szájba a kurva anyádat!!!
❤️?

pirosf
Olvasó

A teljes cikket olvasva az jön le, hogy a legnagyobb piás a Földházi. De csak a Vigh után (aki már hála az égnek szintén visszavonult)! ?

zterulez
Olvasó

Mindenhol van hazai pálya, de akkora, mint Körmenden sehol sincs. Mininum +10 pont a Körmendnek ha otthon játszik, csak a bíróktól…

Pirosfekete2.0:)
Olvasó

Menj vissza a barlangba denevér

Madison
Olvasó

Hűha! :O

szombathelyiasszonykorus
Olvasó

Te sötét???

bakiba
Olvasó

Papp a magyar játékvezetés állatorvosi lova. Minden, ami rossz, az benne meg volt/van. Pökhendi, primadonna, flegma. Néhány kivételtől eltekintve ilyen a teljes jv kar A csoporttól le a budapesti szintig. Nem értik meg, hogy a játéknak ők kellékeik, nem róluk szól. A játékosok, edzők felfokozott állapotban vannak, nekik ez a munkájuk. Nyilván elhangzik olyan, ami nem kéne, de az a tendencia, ami ma megy a technikaik kapcsán, kinyírja a játékot. Nem lehet szólni hozzájuk. Azonnal megy a technikai. Megértem, hogy ez egy nehéz munka és nem lehet kellemes több ezer ellenséges ember között fújni, de ha egy picit képeznék őket… Olvass tovább »

pirosf
Olvasó

Köszi Antonisz!

Themenace
Olvasó

Kapitány Gellért menj te is!!!

Mithridatész
Olvasó

Mikor Szabó IV. elbúcsúzott, Körmenden vastapsot kapott, és jelképesen kidobta a sípját a közönség sorai közé…
Pedig voltak konfliktusok ott is, de elismerés, megbecsülés és kölcsönös tisztelet is!

papp péternél ezek közül egyik sem áll fenn. Az egész “pályafutása” gyomorforgató volt, és fél tucatnyi csarnokban megcsinálta már a balhét. Őt ez éltette, hogy főszerepben tündököljön és feszültséget generáljon, pedig a jó játékvezető láthatatlan…
Ezek a nyilatkozatok is jól rámutatnak a beteges jellemére és nárcisztikus személyiségzavarára. Még elbúcsúzni sem tud normális hangnemben…

Remélem a játékvezető utánpótlásban sem vállal szerepet!!!

majerle09
Olvasó

aha, emlékszem, hogy tisztelgett neki mindenki.
🙂
(1-2-3-4 k**** a**** Szabó IV)

Kovacs
Olvasó

Azaz! Majd mikor a klubbok bírságot kaptak miatta, átalakult.
1-2-3-4 többit tudod Szabó IV
???

Csippa
Olvasó

Kifejezetten az ő kérése volt, h Körmenden akart elbúcsúzni és egyébként nem volt anyàzàs, értékelték a gesztust. Am minden meccs elején megcsinálta a balhét, h arról a meccsről, amit ő fújt, az ő nevével kezdődjön a Nemzeti Sportban a cikk. ???

Soós Sándor
Olvasó

Ezek után kire fogják majd ha kikap otthon a Körmend?

Pirosfekete2.0:)
Olvasó

Apudra ???⚫???

Twin Peaks
Olvasó

Ez pont akkora poén volt, mint te magad! Nulla…

MindigNO
Olvasó

Van pár dolog amiben igaza van, és van pár dolog amiben bevallotta az egész magyar játékvezetés miért tart ott ahol. Illetve azt is bevallotta hogy miért alkalmatlan.

Csippa
Olvasó

Ez így van. Euroligaban leüvöltik a jv fejét az edzők, mégis ritka a technikai, mert a bírók hajlandóak kommunikálni. Itt nem, nincs meg a kellő IQ hozzá, egyszerűbb egyből puffogtatni a technikaikat, mert csak a sablon dumàikat tudják ismételni max, nem az adott szitura, csak a begyakorolt szöveget és megvan oldva minden, akármilyen f*szok is. Gondolom, meccs után meg jól megerősítgetik egymást az ellenőr bácsival együtt az öltözőben, h rajtuk kívül mindenki hülye, ők istenek, oszt minden frankó… ??

Joker
Olvasó

Azért a Ciprusinak egy köszönöm mindenképp jár !Lehet őt kedvelni nem kedvelni csak szívességet tett a magyar kosárlabda társadalomnak.Most már kíváncsi lennék egy évértékelőre tőle is.

Motoros
Olvasó

400V amit kellett vna vezetnie?, mákja volt, hogy a Toni nem baszta nyakon párszor.
Ciprust ne nagyon erőltesse nyaraláskor????

red-black01
Olvasó

Játékvezetői hitvallás, egy-egy ilyen kicsúszott mondat árulkodóbb mindennél 😉 : “Egy pályáról kimenő labdánál rosszul kommunikáltam, tudtam, hogy a Körmend jött volna, és ragaszkodnom kellett volna ahhoz, hogy megváltoztassuk a kolléga döntését” Nem akarok szájbarágós lenni, de nem a Körmend a hangsúly. Tudta a tévedést, tudta a jó ítéletet, nem folytatom. Látod Petike, ez a lényeg, nem is gondolkodsz mit beszélsz. “Amikor bekerültem a vérkeringésbe, az az elv uralkodott, hogy aki jól tud inni, abból jó játékvezető lesz.” Ezt meg nem értékelem 😀 Lehet hogy rosszul gondolom, de ez a végletekig megosztott, trollokkal és egyebekkel dúsított fórum is egyetérthet abban,… Olvass tovább »

balldontlie
Olvasó

Azért Pappetinél nem az idei év és Constantinides tette be a kaput, 15 éve még simán válaszolt szurkolói mailekre, hogy mennyire utálja Körmendet és az embereket. Bár az interjú alapján lehet csak be volt baszva 😀

Kendeffy Botond
Olvasó

Jó pihenést a nyugdíjban!

Madison
Olvasó

Érdemes elolvasni a teljes beszélgetést, tetszik, őszinte! Természetes, hogy a szurkolóhergelős része lett kiemelve, de a játékvezetés egy rettenetesen nehéz feladat, aki akár csak kicsiben is próbálta, pontosan tudja és sokkal megértőbben fordul a játékvezetők felé.

Misi
Olvasó

“…Amikor bekerültem a vérkeringésbe, az az elv uralkodott, hogy aki jól tud inni, abból jó játékvezető lesz…” Önkritika: jeles! Sajnálom, hogy sértett ember lett, de el kell fogadnia, hogy a játékvezetőknek nagy felelőssége van, a hibáknak is vannak határai.

Vulcano
Olvasó

Na ha a Pongó-cikk alatt nem lett 400 hsz majd itt?

Böcskey Attila
Olvasó

Sárga takony díj-és anyád hogy van?

szombathelyiasszonykorus
Olvasó

Petike? Eléggé ki lett sarkítva ez a dolog csak a Körmendre. Pedig máshol is voltak komoly megmozdulásaid.? A kosár pályát ha kérhetnénk akkor a következőkbe messziről kerüld el mert valahogy ez nem a te sportod. PAPP OUT??

JR.Benitez
Olvasó

Tényleg jó hogy nem lesz többet Pappeti. De ezzel kapcsolatban 2 kiegészítés. 1. Azért a Ciprusit sem kell félteni. Szakmailag nem vitatkozom róla. De emberileg hatalmas nulla a pali. Amikor már tudta hogy lelép még mindenhol a feszkót gerjesztette. 2. Voltak a régmúltban ennél sokkal durvább dolgok is. Szürkéken kérnék számon elcsalt döntőt, sorsdöntő pillanatokban téves ítéleteket Kormendiek és Fehérváriak is többek között. Közel nem volt ekkora balhé utána. A kosárlabda közeg, és az emberek is nagyon mások voltak akkor. Szerintem jobb volt akkor minden….

Joker
Olvasó

Hatalmas nulla? Te hányszor beszéltél vele?

Pojaca
Olvasó

Bölcs döntés! Eggyel kevesebb benzinkutas söröző a szombathelyiekkel!

Vulcano
Olvasó

???

SopronKCfan
Olvasó

Ritkán indul ilyen jól egy reggelem

Born2Ball
Olvasó

Azt elfogadom, hogy a bírók munkája nagyon nem kifogástalan. De ez nem csak itthon tendencia, hanem más, magasabban jegyzett bajnokságokban is. Ott ahol minden szituációt vissza lehet nézni, százszor jobb szögből, mint ahogy a bíró látja… Magával vonzza a kritikákat. A legnagyobb probléma, hogy a technika adta lehetőségeket nem használják ki teljes mértékben, vagy úgy általánosan.

Dennis
Olvasó

A 05.25-i fegyelmi tárgyalásról van valami hír (04.21. Körmen-Szolnok).

SárgaPárna
Olvasó

Van persze! A köpködőt az “ év gumicsizmája” címmel tüntette ki Pista! Körmenden ez a legrangosabb városi kitüntetés…

Motoros
Olvasó

Silverhelyen meg a sejk az Ezüst-tó? érdemrendel a Pongót Csulázót????

Motoros
Olvasó

PlayOutot sikerült már kiheverned? ????

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés