Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pakson nyert a ZTE, kialakult a play-out párosítása

Mindent megtett az ASE a győzelemért, de megérdemelt sikert aratott a Zalaegerszeg.

Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK 69-78 (15-23, 20-22, 15-10, 19-23)

Bajnokság, középszakasz, alsóház, 4. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
V.: Papp Péter, Frányó Péter, Minár László Balázs (Téczely Tamás)

ASE: Brown 1, Frank 2, Taylor 17/6, Eilingsfeld 22, Goins 5/3. Cserék: Kovács 2, Pajor 6/6, Brzoja 8/3, Kis -, Pacevicius 6.

ZTE: Wilson 17/3, Takács -, DeCosey 16/6, Barnett 24/12, Horti 4. Cserék: Parks 8/6, Polster -, Révész -, Holton 4, Németh 5/3.

Wilson és Barnett révén jobban kezdtek a vendégek, Taylor büntetőivel lettek meg a paksiak első pontjai (2-4). Nem volt túlságosan pontgazdag az első pár perc, a negyed derekán 6-6 volt az állás. Eilingsfeld büntetőivel előnybe kerültek a paksiak, de erre jött egy nagy futás a ZTE-től, Parks triplája után időt is kellett kérnie Jan Pavliknak (8-13). A kis szünet ellenére ritmusba maradt a Zalaegerszeg, Barnett süllyesztett el egy triplát a sarokból, kezdtek meglépni a kék-fehérek (8-16). Pacevivius csak egy büntetőt dobott be a kettőből, majd egy kicsit elszabadultak az indulatok, az Holton technikai hibát, míg Brzoja sportszerűtlent kapott (10-18). Bár többször is megvolt a lehetőségük a vendégeknek arra, hogy tízzel is meglépjenek a negyed vége előtt, végül maradt a közte nyolc. 15-23.

Pajor a sarokból dobott triplát a második felvonás elején, de Barnett középtávolija kis gondolkodás után gyűrűbe ment a túloldalon (18-25). Eilingsfeld a szokásos harcosságával tartotta az övéit, Pajor újabb hármasa után pedig a ZTE kért időt (23-25). Egyre jobban pörgött fel az ASE, jöttek a szerzett labdák és a lepattanók, Taylor triplájával pedig már a hazaiaknál volt az előny (26-25). Nem roppant meg a Zalaegerszeg, Horti szerzett zsinórban négy pontot, majd Barnett is dobott két büntetőt (28-31). A magasember ihletett formában kosárlabdázott, egy hármast is a helyére küldött, megint kezdett meglépni a ZTE, ám Frank és Eilingsfeld vezérletével megint lopta a távolságot az ASE (32-34). Goins és Barnett is a triplavonalon túlról célzott pontosan, ezután pedig megint meglépett a Zalaegerszeg a félidő előtt, Wilson utolsó másodperces bravúrkosarával pedig a tíz is meg lett közte. 35-45.

A fordulás után Barnett és Kovács is kihagyta a maga büntetőit, végül Brzoja hármasa jelentette az első kosarat (38-45). Holton tette vissza a saját támadólepattanóját a túloldalon, de Eilingsfeld is két pontot szerzett (40-47). Továbbra sem tudott azonban ennél közelebb jönni az ASE, ezúttal DeCosey trojkája akadt be, megint meglett a kétszámjegyű differencia (40-50). Újabb rohamot kezdtek meg a paksiak, előbb Goins, majd Eilingsfeld talált be a festékből, majd Taylor csinált egy gyorsindítást (47-51). DeCosey és Taylor pontjai következtek a vendégek időkérése után. Nagyot küzdöttek a hazaiak, próbáltak kapaszkodni az utolsó szalmaszálba. 50-55.

Pacevicius lépett be az alapvonalon, tovább zárkózott az ASE, ráadásul a vendégek eladták a játékszert, ami után nem sokkal Barnett kapott egy technikai hibát, Taylor büntetett (53-55). DeCosey nagy triplát dobott, de Eilingsfeld hamar válaszolt, továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek, de összességében őrizte előnyét a ZTE (55-58). Wilson dobott egy ziccert faulttal együtt, igaz, a ráadás kimaradt, megint öt volt a differencia. Sokáig megállt 4-5 pont körül a különbség, amikor Németh triplázott a sarokból, időt kértek a hazaiak (58-65). Eilingsfeld tett vissza egy támadólepattanót, ám Wilson teljesen üres ziccert dobhatott a túloldalon, nem sikerült zárkóznia a Paksnak és már csak három és fél perc volt vissza (60-67). Nem adta fel az ASE, Eilingsfeld büntetői bementek, majd Taylor dobott egy nagy hármast, igaz, hamar jött a reakció Wilsontól – két és fél perc maradt (65-69). Bár nem szerzett kosarat a következő támadásból a ZTE, sikerült hosszan támadnia. Brzoja maradt üresen a festékben, újra feljöttek kettőre a paksiak, másfél perc volt hátra, időt kért Emir Mutapcic (67-69). Mindkét oldalon kimaradt egy-egy lehetőség, majd negyvenhárom másodperccel a vége előtt Parks állt bele egy hármasba, be is ment, időt kért Jan Pavlik (67-72). Brzoja eladta a labdát, melyet követően Taylor kapott sportszerűtlen hibát, Wilson pedig mindkét büntetőjét bedobta (67-74). Némethnek ütöttek oda a hazaiak, aki szintén jól célzott, ezzel pedig eldőlt a találkozó. Az Atomerőmű SE nagyot küzdött, de megérdemelt sikert aratott a Zalakerámia ZTE KK együttese. Ezzel eldőlt, hogy a ZTE és a Nyíregyháza már biztosan jövőre is az első osztályban fog játszani, míg az ASE és a Pécs készülhet a play-outra. 69-78.

Fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
39 hozzászólás

39
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
22 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
moldi56nazolMilivojDudiArtúr Recent comment authors
nazol
Olvasó

Komolyan kérdem, mert nem vagyok képben: ha kiesne a Paks, akkor Janikának az élő szerződése szerint muszáj lenne nálunk pattogatoni a B-ben?! Gondolom csak van erre valami záradék, hogy elmehet. Ha akar persze.

Dudi
Olvasó

Sajnálni fogom akár a Pécs, akar a Paks fog kiesni. A Nyíregyháza kiesésével talán még örültem is volna.
??

Milivoj
Olvasó

Kevés dologban értünk egyet, de ebben speciel teljesen

Captain Macko
Olvasó

Boldog vagyok hogy bent maradtunk idén is de boldogabb lehetnék ha tiszta megújulás jönne létre csapat körül és leláton hogy újra régi hangulatott éljem át mint utolsó bajnokin amikor nem volt az hogy kit szavarjunk el lelátoról…
Más részről sajnálom a két csapatot aki bent maradásért harcolnak.

royalka
Olvasó

Egy apró észrevétel.
A hivatalos face oldalon nem a hsz- ek törlésével kellene foglalkozni. Inkább meg kellene tudni, tanulni írni egy beszámolót, tudósítást pl. a két korosztályos magyar fiatalról, akik edzőtáborban voltak. Nem a BB1- ről kellene belinkelgetni az erről szóló posztot.

Artúr
Olvasó

Ezért alkalmaznak egy (biztosan nem haver) “kommunikációs vezetőt”. Nyílván vezetőként túl sok beosztottjával kell foglalkoznia, így nem marad elég idő a tartalom ellenőrzésére és szerkesztésére.
Stárics miután elolvasta az önéletrajzát, azonnal felvette hiszen meggyőző pont volt benne a pizzafutári beosztás. 🙂

Ewing
Olvasó

RitmusbaN!!! maradt a ZTE. B+, minden cikkben hiba. “újságírás” level 5. ?

elfogult vagyok
Olvasó

Sajnálom a Pécsi “jövőt”, sajnálom Illés Mátét, (nálunk azért többet mutatott, többet érdemelt volna”). Szerintem 1-2 év, és a Rátgéber Akadémia fogja képviselni a Pécsi kosárlabdát az “A” csoportban.

Koops
Olvasó

Ezt mi már pár éve mondjuk….

Artur Doki
Olvasó

Akkor jön majd a nagy kérdés:
Felcsúti mintára telebaxxák légiossal a csapatot és az akadémista mehet a B-be vagy max vízhordónak…
Vagy ténylegesen az akadémiáról kikerülő játékosok kapnak fontos szerepet?
Fociban ez nem jött be…

zterulez
Olvasó

Keith hiányában ez az eredmény szinte borítékolható volt. Az idei 4-0 egymás elleni mérleget sem kell magyarázni, sőt! A bírók ténykedése szinte már-már szokásos, ha a Zte a kiesésért küzd. Nem tudom, hogy meddig maradhatnak ezek a viszonyok a hazai játékvezetésben, de botrányos, amit csinálnak. Az ASE drukkereknek meg csak annyit üzennék, hogy fel a fejjel, szerintem a play outban ti vagytok a jobb csapat, valószínűleg a hazai pályátok is meglesz. Ilyenkor kell a csapat mellé állni. Az elmúlt 10 évben mi is jópárszor jártunk ott, ahol most ti vagytok, tudjuk, hogy milyen érzés. Szar, de túl lehet élni… Nektek… Olvass tovább »

Mios
Olvasó

a Paks nem fog kiesni, jövőre lehet tiszta lappal indulni, két év múlva meg már senki nem fog a majdnem kiesésről beszélni. amúgy a hátralévő meccseken már nem tudom mi motivációja van a két biztos bennmaradónak nekik már olyan mindegy, akár a teljes ifi sorral lejátszhatnák a meccseket…

ldd
Olvasó

Nem szeretnék poénkodni senki kínján….
nagy múltú csapatok a kiesés szélén…
Legalább ők “maguk tettek érte”,
De most emlékezzünk arra, mikor az Oroszlány, legsikeresebb szezonja után!
Bajnoki ezüstérmes!!!
Önhibáján kívül – miért nem épített magának rendes csarnokot – adminisztratíve került parkoló pályára…
na az a szopás…
Soha ne felejts!

moldi56
Olvasó

Ebben az volt az érdekes,hogy az Olaj kiesett volna,igy viszont megkapaszkodott az “A”csoportban,a következő évben pedig bajnok lett.Na innentől egy páratlan sikerszéria vette kezdetét.

Artur Doki
Olvasó

A Zte jobb csapat,mint az Ase( 4/4 az egymás elleni)…több a jobb légiósuk.
Ma is jobban akartak,több volt a jobb teljesítmény,elbírták a bírói nyomást.Papp és segédei botrányosan szarul fújtak,mondom ezt a hazai pálya ellenére( néha már nekem volt kellemetlen)
Mi kihagytunk vagy 10 büntetőt,fontos pillanatokban hibáztunk,betliző kulcsjátékosaink voltak.
Megérdemelt vendégsiker,gratula.

Remélem az 5 iq fighter zalai drukker is éppségben hazaér és nem a paksi kapitányságon éjszakázik.
Fasza kis 3.félidőt produkáltak…
Mindig eljönnek,mindig balhéznak,mutogatnak,sört locsolnak,stb…no komment.

Leonidasz
Olvasó

Mutogassanak nyugodtan, elnézve őket ennyi örömük van az életben. Sajnos ez van akkor ha valakinek az életkora egyenlő az IQ-jával.

krapulaksz simon
Olvasó

Vaksi paksi-pécsi pacsi.

JólnézünkMIKI
Olvasó

Jan Pavlik a mai mai vereségben, és az ASE évek óta tartó mélyrepülésében az első számú felelős! Jót akar a derék cseh, csak hát nem a megy neki a BASKET…

Artur Doki
Olvasó

Személyeskedéssel meg neten,arc nélküli vádaskodádsal nem leszünk előrébb..
Menj oda hozzá,és mond el Neki személyesen…biztos meghallgatja az érveidet…ja,hogy az nem megy?
JólnézünkMiki??

Kekfeher
Olvasó

Örülök, hogy bentmaradtunk!
Jövőre marad valamelyik magyar játékos? Nem hallani semmit?

Hajrá ZTE!

Dallas
Olvasó

Emlékeztek még hogy kezdte a Pécs az alapszakaszt ? Hát ,kár volt belenyúlni..

Olajheart2
Olvasó

Bármelyik csapat fog kiesni, sajnálom! Mindkettőnek komoly múltja van az élvonalban!

Ewing
Olvasó

Pontosan ezt gondolom én is..

kentin
Olvasó

So, Mr. Mutapcic thank You and GOODBYE!!!

kentin
Olvasó

Mutapcic és az őt támogatók maradása veszélyezteti az amúgy sem acélos zalaegerszegi utánpótlás jövőjét.
Legalább az utolsó két, tétnélküli meccsen rám lehet cáfolni.

Borgulya
Olvasó

Nekem az az érzésem, hogy az fog bent maradni, amelyik csapat pályaelőnnyel indul majd. Mivel a PVSK-nak kettőt kellene nyernie, a Paksnak meg kettőt veszíteni (illeteve egy paksi győzelem esetén is előzhet a PVSK, de ehhez harmincx ponttal kellene nyernie Paks ellen a középszakasz utolsó körében….), hogy a Pécsé legyen a pályaelőny, jelen állás szerint (és Eilingsfeld nagy formája miatt is) a Paks az abszolút esélyese a bent maradásnak…sajnos 🙁

Régi motoos
Olvasó

Nagy garatuláció a csapatnak a győzelemért. Ami azért is értékes, mivel a Paks brutális hazai pályát kapott. A fault különbséget nézve ott is nyerünk 28-18-ra. Volt, amikor 14-gyel vezettünk brutális előnyt jelent, de ezt is kibírtuk. A szezonről szólva, annyi a pozítivum, hogy bentmaradtunk.

*Z*T*E*
Olvasó

Akkor itt az idő új csapatot építeni! Barnett maradhat (azért érte se sírnék ha menne) a többieknek viszlát!

Paks II
Olvasó

Hát ezt is megéltük, egyszerűen szánalmas ahogyan tönkretették a paksi kosárlabdát.

panther
Olvasó

Ugyanezt érezzük mi is…

Expert
Olvasó

Azt nem tudom, hogy Pakson mi a helyzet, de az teljesen biztos, hogy a magyar sportban élvonalban azon csapatoknak van esélye megragadni, amelyek mögött teljes mértékben ott a város, a vezetés (ami vagy politikai ok miatt vagy pusztán amiatt, mert épp azt a sportágat szeretik – ha ezek egyike sem adott, akkor az csak egy mindenféle koncepció nélküli vegetálás).

Artur Doki
Olvasó

Ez van.
Hiába van atomminiszterünk meg olimpiai bajnok klubvezérünk…
Az idei szezonban pl a város is csak töredékét utalta a beígért kottának
És még lehetne sorolni.

Marillion
Olvasó

Mikor még a Gulyás Robi idöszakát vagy a korábbiakat láttuk a parketten….még ellenfél szúrkolója is csak csettintettünk! Fel nem fogom ha az ASE kiesik! Jani ma is “megszakadt” a győzelemért….egyedül kevés volt! Gratulálok viszont Egerszegre őrülök hogy “velünk maradtok”! Nyugat Magyarország!

Expert
Olvasó

Az a helyzet, teljesen reális a Paks-Pécs kiesési párharc. A Paksnál az esélyek, de bármi lehet. Egy kulcsjátékos kiesése is megváltoztathat bármit, ez itt már a szerencsén is múlik.

panther
Olvasó

Én sajnálom a legjobban, de nem nagyon tudom vitatni, amit írtál. Már az alapszakasz pécsi meccse után leírtam, hogy a két csapat kilóg az NB 1-ből, sajnos lefelé. És azzal is nehéz vitába szállni, hogy valamivel esélyesebb a Paks, főleg, ha otthon kezdik a play outot. Nem a légiósok miatt, mert ők mindkét csapatnál roppant gyengék, hanem mert náluk játszik Eilingsfeld Jani. Aki mellesleg pécsi nevelés… Nálunk a horvát edzőben lehet egy kicsit reménykedni, tegnap hatalmas intenzitással meccselt, úgy tűnt, hogy az amerikai légiósokat is munkára tudta bírni. De félek, hogy már késő lesz, ráadásul a légiósok ettől még nem… Olvass tovább »

Borgulya
Olvasó

Mindenesetre Carpenter kiesése határozottan jót tett a csapatnak…
Én most úgy látom, Brajkoviccsal érkezett egy minimális esély a bent maradás kiharcolására, de a favorit a Paks.

Artur Doki
Olvasó

Realitás,ez van.
És még lehet bármi,kérdéses hogy a 2 benntmaradó mennyire veszi komolyan a maradék meccseket…fontos lenne a pályaelőny,de még az sem lehet életbiztosítás.

caseyjones
Olvasó

Bár a PVSK sem muzsikált túl jól idén, meg mertem volna rá esküdni, hogy idén ZTE-ASE play-out lesz, ahol utóbbi esik ki. Most már őket tartom esélyesebbnek a pécsiek ellen, de bármi lehet még.
Akár a paksiak, akár a pécsiek esnek ki, szomorú leszek, mert mindkét város csapata fontos és nagy múltra visszatekintő névnek számít a magyar kosárlabdában.

Expert
Olvasó

És a másodosztály nem annyira könnyű terep. Nem vagyok benne biztos, hogy bármelyik csapat képes is egyből visszajutni.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés