Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Padlóra vittük az olaszokat, megnyertük a csoportot

Magyarország bejutott a legjobb nyolc közé az Európa-bajnokságon.

Olaszország - Magyarország 51-59 (11-18, 15-7, 7-14, 18-20)

Európa-bajnokság, C-csoport, 2. forduló
Nis, Szerbia
Játékvezető: Vojnovics Radomir, Montenegro Csender Andrada, Chaykovsky Sergiy

Olaszország: Sottana 16/9, C. Dotto 1, Zandalasini 9, Cinili 12, Andre 2. Cserék: Crippa -, Cubaj 4, F. Dotto -, Penna -, Romeo 7/3.

Magyarország: Studer 6, Turner 9/3, Raksányi 8/3, Zele 7, Határ 10. Csere: Dubei 5/3, Varga -, Horti 13, Lelik -.

Szegedről egy busznyi szurkoló érkezett, hogy drukkoljanak az Európa-bajnokságot Szlovénia legyőzésével kezdő magyar válogatottnak, de a lelátón felbukkant a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics is. Az már a találkozó előtt egyértelmű volt, hogy a mérkőzés győztese biztosan megnyeri a csoportot, és egyenes ágon bejut a legjobb nyolc közé.

Himnusz – Fotó: FIBA

Sottana triplájával kezdődött a mérkőzés, míg az első magyar kosarat a szenzációs formában lévő Zele Dorina szerezte. Jó dobóformával kezdtek az olaszok. Dotto büntetője, és Andre tempója is csont nélkül esett a magyar gyűrűbe. Nem hibázott a vonalról Határ sem, így két perc után 6-4 volt az eredményjelzőn. Studer bátor játéka után, ismét büntetőt dobhattunk. A magyar irányító nem hibázott, 6-6. A vezetést Zele kosaraival vettük át. Raksányi remek kosara után, hétpontos magyar vezetésnél, időt is kért az ellenfél. A lendületünk azonban nem tört meg, Horti és Turner is jókor dobott kosarat. 18-11-re nyertük az első negyedet.

Minden labdáért meg kellett küzdeni – Fotó: FIBA

Dubei duplájával értük el a 20 pontot. Jól játszott a magyar csapat, ez még akkor is igaz, ha az olaszok rengeteg támadólepattanót szedtek. Közel négy percet kellett várni a második negyed első olasz kosarára, Cinili dobott triplát. Horti “bravúrkosara” után, azonban már tíz volt a magyar előny, a magyar center ráadásul a fault miatt megítélt büntetőjét is bedobta, 25-14-re vezettünk. Ezt követően hosszú percekig nem volt magyar pont, de az olaszok is csak négyet szereztek, így az ellenfél kapitánya két perccel a nagyszünet előtt időt kért. Romeo triplájával zárkóztak, Cinili triplája után pedig már Székely Norbertnek kellett időt kérni, egyre olvadt a tizenegy pontos előny.

A félidő utolsó perce sem sikerült jól, Romeo kosarával vették át a vezetést az olaszok. 26-25.

Zele jó büntetőivel kezdődött a második félidő, amire Zandalasini azonnal válaszolt, így csak rövid időre vettük vissza a vezetést. Sok volt a rontott dobás mindkét oldalon, felváltva vezettek a csapatok. Cinili triplája után, kettővel léptek meg az olaszok, Studer büntetőivel egyenlítettünk. Az olaszok azonnal időt is kértek.

Nagy volt a küzdelem a pályán – Fotó: FIBA

A magyar válogatott azonban jól játszott. Horti kosarával 37-33-ra meg is “léptünk” a harmadik negyed hajrájában, az utolsó negyedre 39-33-mal fordultunk.

Dubei triplájával folytatódott a mérkőzés, pillanatok alatt megléptünk 11 ponttal, az olaszok időt kértek. Érdekes játékvezetői döntések után is csak hat pontra jöttek fel az olaszok, akiket Turner egy triplával “nyugtatott” meg. Sottana rázta meg magát a másik oldalon, de továbbra is magyar vezetést mutatott az eredményjelző. 46-52. Három perccel a vége előtt Raksányi úgy is bedobta, hogy közben faultolták, 58-49 volt a javunkra, amikor két perc volt hátra.

A válogatott szíve a végjátékban is a helyén volt, bejutottunk a legjobb nyolc közé!

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
lddRRichieGLaposvárnyolcmegnyolcbimbo Recent comment authors
RRichieG
Olvasó

Na ez az a sportág, amiről bőven elég egy 2 perces összefoglaló a gólokról, a többi netto időpocsékolás, játsszák le ezeket a női meccseket suttyomban valahol, aztán mutassák meg a kosarakat a vége után közvetlen.
Jenőt nem kell ekézni, ember legyen a talpán, aki ezt a fost normálisan leközvetíti.
A lányoknak elismerés az elvégzett munkáért, a fizikai adottságokról nem ők tehetnek..
Turnert állítólag bekínálta a Falco egy zsíros szerződéssel Govens helyére..

csocsa
Olvasó

Én 50 éves ffi vagyok,nem lehetsz ennyre hímsoviniszta vadbirka!
HAJRÁ MAGYAROK!!!

RRichieG
Olvasó

Nézzél sokat éhgyomorra, józanul. még 50 évig.

csocsa
Olvasó

Azért pár fröccsöt csak ihatok??

ldd
Olvasó

Tudjuk a NER rendszerében mindenkinek elvitathatatlan joga hülyének lenni.
Kedves Ricsi!
Gratulálok az emelt szintű teljesítményéhez!

Kendeffy Botond
Olvasó

Ma csak egy negatívum volt. Az Jenő volt. Ennyire idióta riportert nehéz találni, pedig az állami tv-nél erős a mezőny…

J.R.Benitez
Olvasó

Amikor azt mondta kezünkben a meccs, na akkor marhára elkezdtem aggódni….

bimbo
Vendég
bimbo

Grat szép volt lányok

J.R.Benitez
Olvasó

Nem sok női meccset kiabálok végig, de ez olyan volt!!!! Hatalmas gratula a csapatnak és az edzői stábnak!!!! Turner hozzáállása is nagyon tetszett!!! Székely Norbert meg mindig is kedvencem volt ezért duplán örülök. HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!

csocsa
Olvasó

Vki ekézte Raksányit!
Várnám a reakciót!!!

Kendeffy Botond
Olvasó

Bravó, bravó, bravó!!! Legjobb 8-ba bejutni óriási eredmény!!! Jók voltak a szegedi szurkolók is!!! A törökök elleni meccsen lehet edzőmeccset játszani. A 4 közé jutásért meg, aki tud menjen Belgrádba. Ma is nagyon sokat számított a szurkolás!!!

Hajrá magyarok!!!

royalka
Olvasó

Hatalmas gratula! Ria-ria- Hungária!!!! ( ha nem a Jenő közvetítene, még EB- t is nyerhetnénk. 🙂 )

nyolcmegnyolc
Olvasó

Jenőt tudjuk, de a stúdióban lèvő riporter is azt mondta, hogy lesz meccs az 5-5 helyért is. Az fel sem merült benne, hogy előrébb is végezhetünk.
Gratula a csapatnak.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Megint megdobbant az a kibaszott MAGYAR SZIV!!!!!!!EZAZ CSAJOK!!!!EZEK VAGYUNK MI MAGYAROK!!!!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ottt isss vaaannn! ??????Azé, na! 20-30 évente minden sportág mindkét nemének kijár egy szép siker, és hogy tudunk neki örülni! Bravoooo Lányok! Hajrá Magyarország! ????

jászberényi_seprű
Olvasó

Nocsak, ma mindennel elégedett volt a szakértő úr? 🙂

Laposvár
Olvasó

Persze, mert nyertünk. Ha az olaszok nyertek volna, akkor ezt írta volna: “Ordas csalás volt, a három játékvezető végig elfújta. Most kaptam a telefont a helyszínen lévőktől, nagyon nagy csalás volt. Már a félidőben kipontozták Pante…. Akarom mondani Hortit egy tekóval, pedig sosem nyitotta még ki a száját meccs közben. Ha nem lenne ennyi sérültünk, akkor hiába akarnának így csalni, simán nyernénk. Egyébként az olaszoknak most jubileumuk van, úgyhogy csalnak nekik. Szerintem söprés lesz!”

gulyasszabolcs00
Olvasó

Máskor nyugodtan írd meg a 2 kommentet ugyanarról a profilról! ?kettőnk írásmódja között akkora választékosságbeli, szóhasználatbeli, szókincs és egyéb írás-technikai különbségek vannak (nem a te javadra) , hogy komolyan mondom nekem sértő, hogy ugyanarra a fórumra írogatunk.

Laposvár
Olvasó

Örülök, hogy elégedett vagy magaddal, a szerénység egy nagyon szép erény 🙂 Azért néhány gombócot még egyél meg mielőtt akkora irodalmi nagymesternek gondolod magadat! Az öreg Djordjénak kínáltatok szerződést, vagy nem engedik ki ősztől a zárt osztályról?

falco2008
Vendég
falco2008

Gratula TURNER, gratula Magyarország!

SopronKCfan
Olvasó

“Szlovénia után Magyarországot is megvertük”
Szép volt csajok! Hajrá Magyarok!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Hangosan felnevettem rajta ??

SopronKCfan
Olvasó

Dettó

falco2008
Vendég
falco2008

A döntőből ihletett mondat:
“Ez itt az Európa bajnokság egyik csoportmérkőzése”

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés