Connect with us
Hirdetés

MKOSZ

Óvott, és 20-0-val nyert a ZTE, mert jogosulatlanul játszott egy légiós

Az MKOSZ igazat adott a zalaiaknak, így törölte a Győr elleni bajnoki eredményét.

  •   :

:

Megsemmisítette a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Versenybizottsága az Uni Győr MÉLY-ÚT – ZTE NKK női A-csoportos bajnoki mérkőzés pályán elért eredményét (71-68), s azt 20-0-s különbséggel a ZTE NKK javára igazolta. Az ok: a bizottság szerint jogosulatlanul szerepelt a győriek új játékosa, Rachel Hollivay.

Óvással ért véget a Győr és a Zalaegerszeg közötti bajnoki mérkőzés december 29-én. Az egerszegiek, amint pályára lépett a hazaiak új légiósa, azonnal jelezték: mivel a szabályok szerinti időhatárig, azaz a mérkőzést megelőző második munkanap 12 óráig nem került föl Hollivay klubja csoportos játékengedélyére, így nem léphetett volna pályára a vasárnapi bajnokin.

A Versenybizottság megállapította, hogy ahhoz, hogy Hollivay jogszerűen lehessen csapata meccskeretében, a munkaszüneti napokat figyelembe véve december 20-án délig kellett volna beérkeznie a játékengedély iránti kérelemnek, amit, az átigazolás valamennyi feltételével együtt csak december 24-én tudott regisztrálni az MKOSZ. Ennek ismeretében pedig helyt adtak a ZTE óvásának.

Így a döntés értelmében a Győr nem csupán a mérkőzést veszítette el, hanem a kiállásért járó egy pontot is. Mivel a döntés ellen nem érkezett be fellebbezés, így a Versenybizottság határozata jogerőre emelkedett – írta a hunbasket.hu.

  •   
11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Gecse J. Márióbányászjászberényi_seprűHubie Brownldd Recent comment authors
Gecse J. Márió
Olvasó

Elég nagy baki, bár igazából nem volt jelentősége. Ha nem nevezték volna, akkor a pályán kaptak volna ki, a stat. alapján nem játszott se Devaughn, se Ygueravide…

Hubie Brown
Olvasó

Ahogy a cikkben is szerepel, így sokkal rosszabb. Mivel 1-gyel kevesebb pontjuk lesz, és minden holtversenyes összevetést el fognak így bukni.

Gecse J. Márió
Olvasó

Igazad van, ez elkerülte a figyelmemet.

jászberényi_seprű
Olvasó

Játékosokat és edzőket egy-egy hibáért olyan könnyedén tudnak kirúgni, esetleg valamilyen mértékű fizetésmegvonást alkalmazni… Vajon ezt a vezetőség is meg fogja tenni saját magukkal szemben?

Valamint mi van a mérkőzésen ténykedő játékvezetőkkel és az ellenőrrel? Ők jövő hétre is vígan megkapják a küldést?! Bár a választ úgy is tudom…

ldd
Olvasó

mert az admin személyzet sehol nincs megfizetve…
meg különben is…
BUÉK!

bippa1
Olvasó

Jó a vezetőség!Ekkora amatőr hibát.

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

🤡🤡🤡

balldontlie
Olvasó

Minek ül ott az ellenőr? Utoljára megyei amatőr diákolimpián nem tűnt fel kb az asztalnak,ha játszott egy-két Falco, Körmend játékos, azt hittem ez azért komolyabb szint annál.

JACKSON
Vendég
JACKSON

Ma délután vissza is viszem a lottózoba jogosulatlanul felvett 4250Ft tippmix nyereményemet!

Hubie Brown
Olvasó

Én nem 😀

bányász
Vendég
bányász

Nah ez jó.:) És akik ezzel vesztettek? Most jóváírják nekik?:)

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés