Connect with us
Hirdetés

3x3

Óvatosan, tudatosan indulnak a 3×3-as versenyek Debrecenben

Becsky István: Érdemes lesz kilátogatni, hiszen a 3×3 elitje, az olimpia kvóta várományosai egytől egyig a Főtéren pattogtatnak majd.

  •   :

:

Az elkövetkezendő napokban ismét a kosárlabdáé lesz a főszerep Debrecen főterén, hiszen szerdán elkezdődnek a 2020-as 3×3 versenyek. A kedd délutáni hivatalos sajtótájékoztató fő üzenete az óvatos, tudatos szurkolói magatartás volt – számolt be róla a debrecenisportcentrum.hu.

Jelentős médiaérdeklődés mellett zajlott le a debreceni 3×3 versenyek hivatalos sajtótájékoztatója a megújult Aquaticum Strandon. A beszédek sorát Széles Diána alpolgármester nyitotta, aki örömét fejezte ki a rendezéssel kapcsolatban, ugyanakkor óvatosságra is intett.

– Nehéz szívvel engedtük volna el a rendezés jogát, így a szervezőbizottsággal, a FIBA-val és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével karöltve mindent megtettünk, hogy kiszolgálhassuk a minőségi kosárlabdához az évek során hozzászokott debreceni szurkolókat. Az utolsó pillanatig kérdéses volt a torna sorsa, de így, a célegyenesbe fordulva kijelenthetjük, hogy ismét lesz 3×3-mas kosárlabda a Kossuth téren. Természetesen a vírushelyzet miatt a szokásosnál sokkal jobban oda kell figyelnünk egymásra, maximálisan be kell tartanunk az olyan biztonsági előírásokat, mint a másfél méteres távolság megtartása, valamint a maszkhasználat. Ezzel együtt úgy gondolom, semmi akadálya annak, hogy megidézzük a korábbi évek versenyeinek kiváló hangulatát – nyilatkozta az alpolgármesterasszony.

A cívisváros három eseménynek is otthont adhat, hiszen az eredetileg Bukarestbe kiírt World Tour Masters fordulók egészségügyi okokból szintén a Nagytemplom elé kerültek át. Becsky István, a szervezőbizottság elnöke elmondta, magas színvonalú küzdelmeket vár a résztvevő csapatoktól.

– Az eredeti tervek szerint, augusztus 29-én és 30-án kerül lebonyolításra a debreceni World Tour Masters forduló, de ezzel nem érnek véget a versenyek, hiszen a FIBA-val való egyeztetés után az a döntés született, hogy a Romániában fokozódó járványhelyzet miatt azt a két tornát is átvesszük. Érdemes lesz kilátogatni, hiszen a 3×3 elitje, az olimpia kvóta várományosai egytől egyig a Főtéren pattogtatnak majd – fogalmazott a főszervező.

Szerda délután a világbajnokságot helyettesítő Youth Festival nyitja az események sorát. Szerencsés Tamara, a magyar női U18-as válogatott játékosa bizakodva várja a mérkőzéseket.

– Nagyon szomorúak voltunk, amikor júliusban megtudtuk, hogy elmarad a vb, de annál nagyobb örömmel fogadtuk, hogy pályára léphetünk a Youth Festivalon. Ez egy nagyszerű lehetőség mindnyájunk számára. Szeretnénk a legjobb négy közé kerülni, de elsődleges, hogy jól érezzük magunkat – foglalta össze a fiatal sportoló.

Neuwirth Bence, az U18-as fiúválogatott debreceni nevelésű kosarasa büszke rá, hogy szülővárosában képviselheti a nemzeti színeket.

– Óriási élmény lesz számomra hazai közönség előtt felölteni a válogatott mezét, nem is lehet kérdés, hogy minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a sikeres szereplésért. Fontosnak tartom, hogy ilyen nehéz időkben is megtaláljuk az útját annak, hogy tétmérkőzéseket tudjunk játszani, igyekszünk a legtöbbet kihozni ebből az esélyből – összegezte gondolatait a DEAC Kosárlabda Akadémia üdvöskéje.

Az egyéni világranglista tizedik helyére rangsorolt Ivosev Tamás is visszatér korábbi sikerei helyszínére, a címvédő Novi Sad színeiben.

– Nem igazán lehet előre jósolni semmit, hiszen ezek lesznek a naptári év első versenyei. Annyi biztos, hogy Debrecenbe mindig öröm visszatérni, hiszen a szervezők évről évre kiváló munkát végeznek. Sok szép emlék köt a városhoz, és bár tavaly ezen az állomáson nem mi nyertünk, idén háromszor is győzni szeretnénk – zárta a sajtóeseményt az egykori DEAC-kedvenc.

A programok szerdán, 13:30 perckor a dobóverseny selejtezőivel kezdődnek.

Fotó: debrecenisportcentrum.hu

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
kiara Recent comment authors
kiara
Olvasó

Nagyon szimpatikus, ami Debrecenben zajlik, valóban látszik a tudatosság. Az utóbbi évek egyik legprofibb feljutó csapata a DEAC-é, köszönhetően annak, hogy a teljes városvezetés és az egyetem is beállt a csapat mögé. Ez csak az én privát véleményem, de ha feljut valaki a legmagasabb osztályba, akkor annak így kell kinéznie. Pofozógépnek, pénz nélkül, komoly igazolások, szponzorok és támogatottság nélkül nem lenne szabad senkinek bevállalni az A csoportot (ld. TF). VISZONT! Én elhiszem, hogy rengeteg pénz és rengeteg munka van ebben a rendezvényben, de akkor, amikor a világon mindenütt lefújják a sporteseményeket, nem indítanak el bajnokságokat vagy maximum zártkörűen rendeznek meg… Olvass tovább »

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés