Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

“Ötöst” kaptak a magyarok a FIBA-tól

A kettőből kettő győzelem magáért beszél.:

:

HIRDETÉS

A fiba.com szakírói továbbra is a nemrég lezárult első Eb-selejtezős válogatott ablakról beszélnek, ezúttal osztályozták a nemzeti csapatokat.

Íme, a Magyarországot is érintő F-csoport jegyosztása:

Ausztria 

Eredmények: 15 pontos vereség Ukrajna ellen; 7 pontos vereség Szlovénia ellen
Osztályzat: D

Ausztria két egész jó meccset játszott, különösen Szlovénia ellen, ahol megszorongatta a címvédőt. Végül azonban két vereséget szenvedett el, de még nagyobb probléma, hogy a következő selejtezőjüket a 2-0-val álló, a vitathatatlanul a februári időszak legnagyobb nyertesével, Magyarországgal kell megvívniuk.

Magyarország

Eredmények: 2 pontos győzelem Szlovénia ellen; 2 pontos győzelem Ukrajna ellen
Osztályzat: A

Gyermekként az ember mindig arról álmodozik, hogy a szülővárosa csarnokában magára ölthesse a címeres mezt, majd a nap királyává váljon azon a találkozón. A Szlovénia elleni meccsnek köszönhetően Perl Zoltán megvalósította ezt az álmot, amikor az ő kosarával a magyarok megverték az Európa-bajnoki címvédő szlovéneket Szombathelyen. Ezután Rosco Allen nyerte meg az ukrajnai összecsapást, ami után Magyarország 2-0-val áll az F-csoportban úgy, hogy a gólkülönbsége mindössze +4.

Szlovénia

HIRDETÉS

Eredmények: 2 pontos vereség Magyarország ellen; 7 pontos győzelem Ausztria ellen
Osztályzat: B+

A kosárlabda könnyű sportág, ha Jordan nevű játékosok szaladgálnak a csapatodban. A honosított magasember, Jordan Morgan 35 pontot szerzett a selejtező első két összecsapásán, miközben 15/22-vel célzott a mezőnyből, valamint lerántott 16 lepattanót. Nem csoda, hogy a közönség imádja őt (a magyarok már kevésbé, ha például a Perl Zoltán elleni szituációjára gondolunk – a szerk.). Jóindulatú B+ jár a gárdának, amely egy eladott labdára volt a tökéletes mérlegtől.

Ukrajna

Eredmények: 15 pontos győzelem Ausztria ellen; 2 pontos vereség Magyarország ellen
Osztályzat: A-

Pedig közel járt Ukrajna, hogy A+ legyen az érdemjegye. Az első találkozójukat uralták, majd egy csodás Rosco Allen ziccer és kevesebb, mint egy másodperc választotta el őket attól, hogy most ne 1-1 legyen a mérlegük. Így sem búslakodhatnak nagyon, mindössze egy, vagy két győzelemre vannak attól, hogy matematikailag is kvalifikálják magukat a kontinensviadalra. Az Eb-n pedig, ha rendesen összerakják a támadójátékukat, akár a negyeddöntőket is elcsíphetik. Amire egyébként a közelmúltban már volt példa, tehát nem lenne meglepetés.

Fotó: fiba.basketball

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
HIRDETÉS


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook