Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Öt ponttal volt jobb a Szolnok

A DEAC bronzért játszhat a Sitku Ernő Emléktornán.:

:

Ötpontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata a Szolnoki Olajbányásszal szemben a Sitku Ernő Emléktorna elődöntőjében. David Dedek csapata így szombaton 16 órától a bronzéremért játszhat majd – írja a debreceniek honlapja.

Pénteken a Sitku Ernő Emléktornával folytatódott a DEAC kosárlabdacsapatának felkészülési programja, az első játéknapon a Szolnoki Olajbányász volt az ellenfél. A hajdúságiaknál először volt a keretben a nyáron érkező Keenan Gumbs, aki rögtön a kezdők között kapott lehetőséget, igaz az orvosi stáb már a találkozó előtt maximalizálta a pályán tölthető perceinek a számát. Meglehetősen lassan vették fel a mérkőzés ritmusát a felek, az első debreceni mezőnykosárra közel négy percet kellett várni, Kenéz volt eredményes a triplavonalon túlról. Ezt követően Scott pillanatai következtek, az amerikai irányító sorozatban hét pontot jegyzett, ennek köszönhetően a negyed derekára 11-8-as debreceni vezetést mutatott az eredményjelző. A folytatásban többször változott a vezető kiléte, az utolsó szó végül a Tisza-partiaké volt, Révész utolsó másodperces kosarával egypontos előnnyel zárták az etapot (15-16).

Tóth Ádám kosaraival hamar visszavette a vezetést a DEAC, majd Mócsán talált be kintről kétszer is, így Pallai és Szubotics aktív támadójátéka ellenére is kénytelen volt Szarvas Gábor időt kérni (25-22). Jót tett az egyperces szünet a Szolnoknak, összeállt a védekezésük, így hiába hívta magához övéit David Dedek, másfél perccel a nagyszünet előtt már a Szolnok ment tízzel (29-39). Ami ennél is nagyobb aggodalomra adhatott okot, hogy Scott egy betörés után a földön maradt, és csak a társak segítségével tudta elhagyni a küzdőteret, számára idő előtt befejeződött a találkozó. Drenovac triplájával valamelyest sikerült faragni a hátrányból, de az öltözőbe így is 39-32-es szolnoki előnnyel mehettek a csapatok.

A fordulás után is a pirosmezesek akarata érvényesült, hamar újra kétszámjegyűre hízott a differencia, Pallai hármasával pedig kialakult az addigi legnagyobb különbség (34-47). Drenovac és Polyák vezetésével tízen belülre zárkózott a Debreceni Egyetem, de ezt követően is rengeteg hiba jellemezte a játékot, így a negyed végéig tartotta magabiztos előnyét az Olajbányász (47-57). Milovanovics és Gumbs kosaraival hatra zárkóztak a hajdúságiak, de játékukon továbbra is érződött, hogy klasszikus irányító hiányában akadozik a támadójáték. Hiába küzdött nagyot a DEAC, Gavin és Durham kulcspillanatokban szerzett kosarainak köszönhetően kitartott a Szolnok előnye, 71-66-os győzelmüknek köszönhetően pedig ők jutottak az emléktorna döntőjébe.

DEAC – Szolnoki Olajbányász 66-71 (15-16, 17-23, 15-18, 19-14)

DEAC: Scott 9/3 Gumbs 2, Balázsi -, Drenovac 19/3, Tóth 11 csere: Polyák 4, Kenéz 7/3, Garamvölgyi 2, Mócsán 10/6, Milovanovics 2, Fábián -.

Szolnok: Durham 8/6, Pallai 17/9, Lukács 11/3, Barnes 7, Williemson 8 csere: Vincze -, Gavin 7/3, Rudner -, Révész 6, Szubotics 5/3, Sebők 2.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MilivojandrásRougeRózsabimbóKnézy Ernő Recent comment authors
andrás
Olvasó

Röviden leírnám az első benyomásaimat a meccs alapján: Szolnok: a Durham-Gavin hátvédsor az egyik leggyorsabb lesz a ligában, velük a ritmust csak Pallai és néhol Lukács tudta tartani a magyarok közül, Rudner, Révész csak cammogtak utánuk és a meccs után. Ha tavaly Somogyi , Bognár és Lukács volt a képzeletbeli legtöbbet fejlődött magyar játékos, akkor idén Pallai lesz az egyik: ha nem esnek be a triplái úgy mint ma akkor is azt csinálja amit kell, önzetlen és magas tempóban tud játszani végig. Tükörsima győzelem volt ez, Subotic csuklója még a Guca fesztiválon lehet, de hát ezt a szlávoktól már megszoktuk… Olvass tovább »

Rouge
Olvasó

Ez a szezon Pallairól fog szólni.

Milivoj
Olvasó

Lukáccsal húzzák egymást, mind a kettő a legjobb akar lenni és ez nemcsak nekünk, de a magyar kosárlabdának is jó

Rózsabimbó
Olvasó

Pongo Máté?

Knézy Ernő
Olvasó

Szép volt,fiúk!
Külön örülök Pallai,Lukács,Tóth,Mócsán pontérős játékának!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés