Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Öt nap alatt négy kőkemény meccs következik

“Más rotációban fogunk játszani szombaton, mint a bosnyákok ellen.”:

:

A regenerálódás, a pihenés, valamint a szlovénok elleni felkészülés jegyében telt a magyar férfi kosárlabda válogatott pihenőnapja az Európa-bajnokságon. Délelőtt Váradi Kornél és Forray Gábor edzők, valamint Stefan Pajics erőnléti edző vezetésével kondizás és nyújtás várt Ferencz Csabáékra.

Kedves vendégek is érkeztek a kölni Marriot Hotelhez, a MAFC ifjú kosaras palántái jöttek el egy nagy magyar zászlóval, s fogadták a szállodából kilépő magyar játékosokat hatalmas ujjongással. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány ezután videós taktikai megbeszélést tartott Hanga Ádáméknak a szlovén válogatottról.

– Más rotációban fogunk játszani szombaton, mint a bosnyákok ellen – mondta a Hunbasketnek a kapitány. – Aki volt olyan szerencsés, hogy meg tudta nézni a szlovén-litván, valamint a német-francia meccset, az pontosan el tudja képzelni, milyen ütközésekre, fizikalitásra számíthatunk a hátralévő mérkőzéseinken.

Sztojan Ivkovics hozzátette: nyolc nap alatt három kőkemény mérkőzést játszott a válogatott, s most még öt nap alatt négy nagyon nehéz ellenfél jön Európa legjobb csapatai közül.

– A mai nap a regenerációjé és a frissítésé volt. Le kell vonnunk a tegnapi találkozókból a konklúziót, s arra kell fókuszálnunk, amiben előbbre tudunk lépni. Biztos, hogy sokat fogunk tanulni a következő négy mérkőzésből.

A bosnyákok elleni nyitómérkőzésen sokáig jól játszott válogatottunk, s tulajdonképpen egy néhány támadásnyi rövidzárlat kivételével tartotta a lépést azzal a bosnyák válogatottal, melynek kiváló centere, Jusuf Nurkic 28 milliárd forintnyi dollárért írt alá a Portland Trail Blazershez. Aligha kell mondanunk, hogy ez sokkal több, mint a teljes magyar csapatunk piaci értéke.

– Úgy gondolom, nem volt probléma a tegnapi mérkőzéssel, a második félidőben két perc kivételével jól játszottunk. A bosnyákok nagyjából olyan szinten vannak csapatként, mint mi, csak a fizikális fölényük volt hatalmas. Ebből pedig a valódi konklúziót le kell vonnunk.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés