Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Öt légiósa lesz a ZTE-nek, Thompsont nem tudják megtartani

Bencze Tamás Agafonov teljesítményének a visszaeséséről, Ubilla szerződtetéséről is beszélt.:

:

Jól halad a csapatépítéssel a Zalakerámia ZTE KK csapata, melynél a magyar mag készen van, valamint két légiósa is van a csapatnak. Andrij Agafonov szerződését még szezon közben hosszabbította meg a klubvezetés, majd Emmanuel Ubilla leigazolásával sem húzott zsákbamacskát. A továbbiakban már csak három légióst kell megtalálnia a Bencze Tamás vezette szakmai stábnak, ugyanis ősztől öt légióssal fognak kezdeni a zalaiak.

– A magyar magunk Simon Kristóf leigazolásával készen van, a továbbiakban három légióst keresünk – mondta Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője a BB1.hu-nak. – A következő szezonnak a tavalyival ellentétben öt légióssal fogunk nekivágni, mert nem szeretnénk még egyszer olyat, hogy a szezon második felére elfogyjunk. Kettes-, hármas- és négyes posztra keressük a külföldieket. Olyan kettes és hármas posztú játékosokat keresünk, akik inkább lefelé tudnak játszani, mert a magas posztokon Szabóval, Agafonovval, Bagóval, Durázival és plusz egy légióssal rendben leszünk.

– A tavalyi légiósok közül szeretne valakit megtartani? Thompson szezonja kifejezetten jól sikerült Zalaegerszegen.

– Eldőlt, hogy egyiküket sem tudjuk megtartani. Thompsont szerettük volna, vele le is ültünk beszélgetni. Ugyanezt megtettük Ware-rel is. Utóbbi egyértelműen kijelentette, hogy szeretne egy másik, erősebb bajnokságban játszani. Ő sokáig ki szokott várni, tavaly is csak egészen későn sikerült leigazolnunk. Thompsonnak pedig megnőttek az igényei, melyek számunkra horribilisnek számítanak.

– Ubilla szerződtetésével nem vártak sokat. Miért esett rá a választás?

– Őt elsősorban nem azért választottuk, mert vele harmadikok voltunk két éve. Egy olyan típusú játékost akartunk irányítóposztra, aki alkalmas arra, hogy a centereink megfelelő mennyiségű labdát kapjanak. Ez a mostani szezon második felében nem működött megfelelően. Papp Péter kiesésével hátvéd poszton a lehetőségeink lecsökkentek. Ezután kényszerpályán mozogtunk. Doktor volt egyedül ezen a poszton, aki bontóhátvéd, és helyzeteket tud csinálni a többieknek. Az ő teljesítménye sem volt még azon a szinten, ahol később még lehet. Többször jól szállt be, de amikor nem tudott eleget segíteni, akkor sokszor gondban voltunk, mert túl kellett játszatnom a két hátvédet, ami nem vált a csapat előnyére. Kevés labda jutott a centereknek.

– Ebből egyértelműen kiderül, hogy Agafonov teljesítményének a visszaesése és a meghosszabbított szerződése között nincsen összefüggés.

– Agafonovnak az elején, amíg jól ment a csapatnak, meccsenként körülbelül 10-12 rádobása volt. A bajnokság végére ez a szám 5-8 között mozgott, nem kapott elég labdát a társaktól. Ubilla pedig olyan játékos, aki a mély betörésekből a centereket is megtalálja. Ő és az Agafonov párosa szerintem jól fog működni. Az amerikai továbbra is jó játékos, nem kopott meg. A Kaposvár feltámadása is az ő érkezéséhez köthető elsősorban. Nagyon jól osztotta el a labdákat. Ez lesz a feladata nálunk is.

– Az idei szezonból levonva a tanulságokat, milyen teljesítményre lehet számítani majd ősztől a fiataloktól?

– Tavaly a fiatalok még nem voltak túl kiszámíthatóak, de szerintem ősztől lényegesen jobb teljesítményre lehetnek képesek. Egy év, ami mögöttük van a 8-10 perces átlaggal, az sokat számít a nullához képest. Ez például Doktor Péteren nagyon jól látszik, akinek volt több jó meccse is, ahol jó teljesítménnyel tudta segíteni a csapatot. Neki ez volt a második éve nálunk. Várható a többieknél is, hogy javulni fognak.

– Mivel telnek jelenleg a napjai? Hogy halad a további légiósok kiválasztása?

– A fiatalokkal nem álltunk le a munkával, ez a harmadik hetünk lesz egyéni képzésekben, amit végigcsináltunk napi egy edzéssel. Most fog következni egy egy hónapos teljes szünet, amikor egyéni edzéseket fognak végezni. Július 15-étől kerül elő újra az egyéni képzés, majd augusztus 5-én kezdünk el készülni a következő bajnoki szezonra. Ezen kívül játékosokat nézek. Nagyjából 50-60 játékost sikerült eddig megnéznem, de konkrét jelöltünk még nincsen.

Fotó: hunbasket.hu

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
zterulezlddcsakazeteBozicVince.Carter.15 Recent comment authors
zterulez
Olvasó

Újra meg lehetne próbálni Alandise Harrist. Megműtötték a hátát és újra edzésben van. Nem lassú, kiváló egy az egy elleni védő és jól dob, a magassága megvan, hogy alsó poszton, a gyorsasága pedig hogy a periméteren be tudjon segíteni.
Ware és Thompsonnal volt egy olyan gond is, hogy alacsonyak voltak a posztjukon. Thompson agilitásban sokszor jól védekezett, de mivel undersize játékos, ezzel a lehetőségei limitáltak voltak neki is. Mivel Ubilla is undersize, mellé jobb lenne egy magasabb kettes.

ldd
Olvasó

szerintem a Falco már tartotta meg játékosát …

zterulez
Olvasó

offtopic

Tomika2
Vendég
Tomika2

Jól lesz Thompson a szarfalcoba háromszoros pénzért. Legalább jövőre sem kell gondolokdni Szombathelyen, csak fizetni…
Először furcsa lesz neki az ész nélküli játék meg a 40 perces kötelező hiszti a pályán, de hamar megszokja majd.

pbask
Vendég
pbask

Idei falcoba több ész van a pályán mint a zetében mostani körmendben összesen 😉

Kinter for president
Olvasó

Az ész nélküli játék és a hiszti szerintem ránk volt jellemző februártól. Vagyis várj..még annyi se volt sokakban, hogy legalább hisztizzenek, ha nem megy. Utolsó 16 meccs: 3 győzelem, 13 vereség; és ez csak a bajnokság. Ha nem fordítjuk meg a Falco ellen -17-ről, alsóház lett volna. Én inkább magunkat szaroznám most, semmint őket.

sargafeketeasziv
Olvasó

Te mirol beszelsz? ?

Aramis
Vendég
Aramis

Tomika!
Ebben a 2 és fél sorban több hülyeséget nehezen lehetett volna összehordani.
Azon rugózol, hogy Thompson-Falco miközben a csapatotok lassan fele már szombathelyi?
Az meg külön unikum, hogy a Falco játékát nevezed ész nélkülinek, azokét akik döntőt játszanak, a csapatod meg ismét a futottak még kategória idén is…

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ezzel a kerettel ez idáig szenvedés a falco részéről, pedig a bajnoki cím kötelező, ahogy a kupa is az lett volna. Gyuri bátyánk mindent is kifizetett.

csakazete
Olvasó

Mi lehet az oka, hogy nem akar senki sem a Falcoban maradni? Na jó Benike…

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Tompika! Megint miért kell ide keverni a Falcót? A frusztrációd már beteges…
Nyugodj meg,nem fog ide jönni! Nem kell ide! Thompson egy erősen túlértékelt játékos.

Bozic
Olvasó

Elég lelkiszegény lehetsz, ha azt gondolod, hogy a jövő évi Falcoba befér majd egy Thompson…

Tomika2
Vendég
Tomika2

A csapat legjobb játékosa lenne.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Mind Thompson, mind Ware vonatkozásában nagyon kíváncsian várom, hogy melyek lesznek azok a Zalaegerszegnél erősebb csapatok és bajnokságok, ahol ők majd elhelyezkednek! 🙂

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Fehérváron szivesen látnám bár kétlem ,hogy előre lépés lenne.Waret meg ne bánjátok Bence helyében minden meccsen alárugtam volna egyet mert már olyan laza volt ,hogy azt rossz volt nézni.Szabó Blonde Zsolt marad ez a lényeg…

derryl
Olvasó

Thompson Falco? ?

sargafeketeasziv
Olvasó

??

donnarumma
Olvasó

Nem fér be…

pbask
Vendég
pbask

Nála jobb kell majd

derryl
Olvasó

Jólvan na! Gondoltam, ha Nóri, Gogo jó volt a fiókcsapattól, talán ő is befér a surranópályán!

DuráziMVP
Vendég
DuráziMVP

Miért ne? Norfleet is telitalálat volt. 😉

Aramis
Vendég
Aramis

Mint ahogy a nickneved is 😀 😀 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés