Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Öt fiatal a felnőtt válogatott összetartásán: ketten közülük soproniak

“Gyermekkori álmom vált valóra” – fogalmaz Csendes Péter, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia játékosa.:

:

“Gyermekkori álmom vált valóra” – fogalmaz Csendes Péter, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia játékosa, amikor élményeiről beszél. Legjobb barátjával, Meszlényi Róberttel ott voltak Kecskeméten a felnőtt válogatott összetartásán. A legnagyobbak is pont így kezdték.

Az U18-as válogatott edzésén, Székesfehérváron öt fiatalt ért utol a hír: Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány meghívta őket Kecskemétre, a felnőtt válogatott összetartására. Az öt tehetség közül ketten is soproniak. Csendes Péter hat éves kora óta a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia játékosa, Meszlényi Róbert pedig óvodás korától 2018-ig volt akadémista Sopronban. A két jó barát fáradtan, de büszkén mesélt élményeikről.

Csátaljay Péter csapattársammal éppen Székesfehétváron voltunk az U18-as válogatottal, amikor Váradi Kornél edzőtől megtudtam, meghívást kaptam a felnőtt válogatott összetartására is. Mit mondjak? Meglepődtem, de nagyon örültem! Kedd este hazajöttem, szerdán Oroszlányban volt meccsünk, vasárnap pedig már mentem is Kecskemétre. Kiváló körülmények között dolgozhattunk, sokat tanultam, és már az a tény, hogy az ország legjobbjaival edzhettem, hatalmas élmény volt

– mondja Csendes Péter.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Napi két edzésen vettek részt a fiatalok, akik Zalaegerszegről, Pécsről, Sopronból és a Honvédtól érkeztek. Pór Péter tartotta az edzéseket, de a fiúkkal külön foglalkozott Váradi Kornél is. Sajnos a szövetségi kapitány időközben karanténba került, így legfeljebb videón nézheti vissza meghívottjai teljesítményét. De ezt minden bizonnyal meg is teszi.

Sztojan Ivkovics valószínűleg már a 2023-as debreceni U19-es világbajnokságra fókuszált, amikor egyszerre öt fiatalt is meghívott. Az éles szemű szövetségi kapitány az ország legjobbjait válogatta ki az utánpótláscsapatok 2004-es születésű játékosai közül.

Meszlényi Róbert, a Rátgéber Akadémia játékosa gyerekkori pajtása Csendes Péternek, gyakorlatilag együtt nőttek fel a soproni palánkok alatt…


– Jó érzés volt az ország legjobb fiataljainak egyike lenni. Azokkal együtt kosarazni pedig, akiket eddig csak a tévében vagy a lelátókról láttam, hatalmas megtiszteltetés. Sokat tanultam, és láttam, hová kell majd elérnünk… – mondja a pécsi akadémista, aki hattól 14 éves koráig volt a Soproni Sportiskola játékosa. Tagja volt annak az U14-es csapatnak is, akikkel bajnokságot nyert a soproni akadémia. Ahogy Csendes Péter is.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

A két fiúnak nagyon sokat jelent, hogy pályafutásuk párhuzamosan halad és mindketten ott vannak a legjobbak között.

– Ovis korunk óta a legjobb barátok vagyunk és ma is naponta beszélünk egymással. Ez szinte testvériség! – állítják. Együtt tölthetik az év végi ünnepeket is, hiszen mindketten ott lesznek az U 18-as válogatott decemberi összetartásán, majd valószínűleg együtt utaznak a nemzetközi tornára is.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HajrásoronKiütöttükmintCziglerabúvárt Recent comment authors
KiütöttükmintCziglerabúvárt
Olvasó

Esetleg a másik három – egerszegi, pécsi és honvédos – fiatal nevét is bele lehetne szőni valahogy a cikkbe, akik ebben a – valóban nagy – megtiszteltetésben és élményben részesültek, hogy részt vehettek a felnőtt válogatott összetartásán?

Előre is köszönönm!

Hajrásoron
Olvasó

A cikk a Soproni Sportiskola Akadémia oldalán jelent meg, ezért fókuszált a két soproni fiatalra.
Temészetesen mindannyian szurkolunk Csuti Kornélnak (ZTE), Hajdú Péternek (Honvéd), Schmera Gergelynek (Pécs).
Hajrá fiatalok, hajrá magyar kosárlabda!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés