Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Osztojics döntött, egy ponttal nyert Körmenden a ZTE

Elképesztő mérkőzés volt!

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK 84-85 (18-19, 21-25, 23-19, 22-22)

Bajnokság, 5. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
Kapitány Gellért, Tőzsér Dénes Kelemen, Frányó Péter (Forrai Sámuel)

Körmend: Cook 24/9, Morgan 19/12, Takács K. 4, Djogo 11/3, Tolbert 10. Csere: Kiss M. 3/3, Doktor 3, Durázi 4, Carter 6, Ferencz -.

Zalaegerszeg: Hicks 21/3, Németh 2, Csátaljay 3, Tóth Á. 20, Osztojics 10. Cserék: Mishula 7/3, Lekunas 13/6, Csuti -, Green 2, Keller I. 7/3.

Anton Cook hármasával vette kezdetét a mérkőzés, Osztojics szerezte az első zalai pontot, majd az első mezőnykosarat is. Morgan triplájára Tóth a festéből válaszolt egy kettessel, aztán ismét ebben a sorrendben lezajlott ez mégegyszer (9-7). Djogo kettőből egy büntetőt dobott be, Tolbert kosara után a Zalaegerszeg időt kért. Tolbert Csutit verte meg lábbal és hatalmasat zsákolt a fault ellenére is, a plusz egy kimaradt, kintről nem jött össze semmi a vendégeknek, de Tóth Ádám jókor volt ismét jó helyen. Hicks 2+1-et mutatott be, Mishula értékesítette büntetőit, Osztojics egalizált. A negyedet Cooks kettese és Hicks hármasa zárta. 18-19

Carter szerzett gyors négy pontot a negyed legelején, Hicks szúrt közbe egy kettest, Csátaljay egy pontot a vonalon hagyott. Tóth fordult le szépen Carterről, Durázi egalizált, Keller Iván süllyesztett el egy hármast. Cook nagy labdájából Durázi dobott kettest, Tolbert két, Tóth egy büntetőt dobott be. Kiss szórt be egy triplát, Lekunas és Hicks egyenlített, majd Cook és Hicks váltott kosarat. Takács egy büntetőt elrontott, Mishula nagyon nehéz hármast dobott, Cook eurostepből ziccerezett, Csuti ütött be egy sportszerűtlent, a ZTE pedig időt kért. Ez megtette hatását, a vendégek 1 perccel a félidő vége előtt három ponttal vezettek, melyet sikerült a dudaszóig ötre növelni. 39-44

Morgan dobott be Keller faultja után három büntetőt, Osztojics kettőt, Tolbert lépett be jó ütemben a festékben, két pont volt a jutalma. Cook egalizált a vonalról, egy szép kettő kettővel pedig már az MTE állt jobban. Morgan a harmadik tripláját dobta, Cook két büntetőt küldött a helyére, hármasával pedig már 10 ponttal vezettek a vasiak (56-46). Green törte meg a rossz ZTE-szériát, Lekunas triplája után Kocsis Tamás időt kért. Tóth dolgozott nagyszerűen a festékben, Cook tempója hullott a gyűrűbe, Keller fejezett be egy gyorsindítást Hicks ziccere után. Megint a ZTE irányítója villant, Tóth duplája után Cook hármasával egyenlített (61-61). Keller tett fel egy nehéz ziccert, Doktor egy pontot a vonalon hagyott. 62-63

Tóth büntetőkkel indult a negyedik negyed, Morgan csinált szépen helyet magának a festékben és finom mozdulattal fejezett be, Lekunas kiszorított helyzetből ziccerezett, Tóth maradt üresen és büntetett. Németh eladott labdájából Doktor szerzett két pontot, Djogo zsákolása után a vendégek időt kértek (68-69). Tóth jelentkezett ismét, Djogo szórt egy hármast, Hicks válaszolt. Cook verte meg emberét 1 az 1-ben, Djogo hatalmas zsákolással csinált 2+1-et. Osztojics egy pontot a vonalon hagyott, Morgan hármasa után Hicks talált be közelről, Djogo passzát Tolbert értékesítette két pontért, Lubomir Ruzicka technikait kapott, Cook dobta be a megítélt büntetőt. Hicks is hibátlan volt a vonalról, Mishula egyre olvasztotta a differenciát. Németh kosarával már a ZTE vezetett, Morgan 17 másodperccel a vége előtt fordított, Hicks rontott dobását Osztojics pofozta a gyűrűbe, mikor már csak 1,7 volt a táblán. A hazaiak ezt követően eladták labdát, így a Zalaegerszeg nyert! 84-85


Fotó: Bálizs Zsuzsa

51 hozzászólás

51
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
30 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
38 Comment authors
SzhelYabcabcBasketManPojacaKulipintyo1 Recent comment authors
BasketMan
Olvasó

Nagy szerencséje Djogonak,h van Carter igy elbujhat ezzel a hasonloan gyér teljesitmennyel.

abcabc
Olvasó

Végre lát valaki.

Kulipintyo1
Olvasó

Nos! Kemény izgalmas meccs volt, sokkal jobb egy ilyen mint egy 15- 20 pontos győzelem.Mind a két csapat sok hibaval játszott sokszor kapkodott. Körmend elment 8-10 ponttal, drága leégiósaink tettek róla hogy ezt visszaadjuk. Többször Fepu, Duro, Takács üresen, de labda sehol. Meg kell értetni velük ez egy csapatjáték, ráér még eladni magat mindenki. Carter katasztrófaa labdát nem tudja megfogni, center munka egy nagy nulla, védekezni nem védekezik semmit sem, lepattanót 3 méterről nézi. Vicc.
Bírókat nem említem, nem értem miért kell ez.. és egyre gyakoribb minden meccsen már hogy színvonal alatti a fújás..
Menni tovább. MTE♥️?

WestChampi
Olvasó

Ez. ?

CsakazMTE
Olvasó

Ez a meccs méltó volt a Körmend-ZTE/ZTE-Körmend rangadóhoz, pokoli hangulat, végig szoros mérkőzés és egy pontos győzelem .
Gratulálok a zetének
Nálunk ezt a Carter gyereket minél előbb el kell tüntetni, védekezésben és támadásban is nagy 0!

kaboca
Olvasó

Most komolyan , lehet , hogy elfogult vagyok Tóth Ádival szemben, de tényleg nem érdemelte volna meg, hogy válogatott legyen, ezzel a tudással, tehetséggel,akarattal, küzdőszellemmel ?

SárgaPárna
Olvasó

Égés Körmend!!!!

Marillion
Olvasó

Malaga…Szeged…Periszteri…mostanság jobb lenne nem beszólogatni. Mert van mivel visszavágjanak.

SzhelY
Olvasó

szegeden a falco mitjátszott,mindenkit kihívsz keringőre aztán lapitadz mint szar a fűbe ,jellemtelen senki vagy buzigombóc

Jon
Olvasó

Éreztem én, hogy inkább a keserűség (az eddigi eredmények) mondatja a zetésekkel, hogy a Tóth Ádám lassú, gyenge stb. Bármelyik csapatban meghatározó lenne.

zterulez
Olvasó

Hol olvastál ilyet zetéstől?

Pojaca
Olvasó

Maga se tudja!

heraklith
Olvasó

Nyilván sehol

WestChampi
Olvasó

??? mert nem te magyaráztad vehemensen hogyan tudtátok leigazolni főbohóc

Jon
Olvasó

Hol? Nyilván itt a BB1-en, amikor még csak a vereségek jöttek. Ha lenne rá időm visszakeresném, de ha nem hiszitek, ti is megtehetitek.

heraklith
Olvasó

Azért csak keresd meg szerintem, ha nem szeretnél hülyét csinálni magadból.

Marillion
Olvasó

Tóth Ádám valaszeg az “utolsó mohikánja” a klasszikus 5-ös játékosa a magyar kosárlabdázásnak…magasság+tömeg….én bárhol játszott is kedvencem volt…van…és mig játszik lesz is! Falco mezben nem fog soha játszani de ez legyen a legkisebb probléma! Sérülésmentes szezont…

Légiós
Olvasó

Sziasztok! Először is, gratulálnék Egerszegre, ma nekik jött ki jobban!! Hát ez a meccs valóban megért volna egy kis fő műsor időt a köztévén. De hát ugye tudjuk, ez nem tetszik… Akkor talán a sporik nem így fújtak volna. Mind a kettő oldalra fújták a szokásos hülyeséget. Ez van. Bízom benne, a csapat ott maradt meccs után büntetőzni!!! Komolyan ezt minden évben el kell nekik mondani? Carter?! Sajnos ő nem ide való. Nincs benne alázat senki és semmi iránt. Bíztam benne, hogy beáll a sorba, de tévedni emberi dolog. Morgen és Cook ezen a meccsen nem tudom kinek akart bizonyítani,… Olvass tovább »

TaKkeRr
Olvasó

körmEND faszra húzva köszi megyünk tovább a bajnoki aranyért! De az istallóba nem nagyon lehetett hallani a hazaiak ordítozását!

RicsiVas
Olvasó

Faszra lettetek volna huzva ti is ha a zsaruk nem vedik meg a nagy arcotokat?

SzhelY
Olvasó

hát mindig is ilxen volt a zte tábor

milanka487
Olvasó

Ez a mai meccs is mutatja hogy ez egy borzasztóan kiegyenlített bajnokság! A színvonal egyértelműen gyengébb mint tavaly, de van kb 5-6 csapat aki a 2-7ig helyig bárhol végezhet! Nem lepődnék meg ha az alapszakasz második helyezettnek a végén rekordszámú veresége lenne, hiszen itt elképesztően nagy körbeverések lesznek!

WestChampi
Olvasó

Csapatjáték 0%
streetball 100%
A jatek kepe Benny Hill-t idézi
1 ponttal megverni a Körmendet, ahol nincs center arra meg nem lennek buszke.

ZTEKK1979
Olvasó

Büfi! Gondolom véletlenül csúszott ki, de egészségedre! Sajnos te is olyan vagy aki nem tud tisztességgel szólni az ellenfelek szurkolóihoz! Minden táborban vannak sajnos hozzád hasonlók (nálunk is), de sokkal szimpatikusabbak azok az emberek akik tudnak gratulálni a másik sikereinek! Gratulálok a csapatomnak és természetesen gratulálok a Egis Körmendnek is a szurkolók maximális rangadóhoz méltó szorakoztatásához. Sok ilyen közös rangadót mind a két tábornak!
Hajrá ZTE!!!

WestChampi
Olvasó

Lásd kulipintyo kommentje.
Néztem, láttam, véleményeztem a meccset.

Jon
Olvasó

Hááát, fentebb a Tóth Ádámos kommentemre reágáló Pojáca, meg a plafonszigetelő okostóni kommentje is közelebb volt a büfihez, mint a tisztességgel szóláshoz….

zterulez
Olvasó

Mi épségben hazaértünk, remélem a többiek is. Nagyot ment a csapat és a szurkolótábor is ma. Gratulálok a győztesnek, de a Körmendnek sincs szégyenkeznivalója. Nem a bírókon múlt, végig fej-fej mellett ment a két csapat, senki sem tudott kiépíteni tartós előnyt. Lényegében ugyanolyan meccs volt, mint a tavalyi körmendi, csak most mi jöttünk ki jobban a végén.

HolovácDrenovác
Olvasó

Hazaérni? Vasvárt foglaltuk el épp, előbb-utóbb Egerszegre is megérkezünk! Köszi srácok ezt a mait, óriási volt! Kék az Isten!??

Roundmend
Olvasó

Sok különböző aspektusból lehet véleményezni ezt a rangadót. Fanatikus szemmel, lehet hogy ide-oda fújtak baromságokat a rigók, de valahogy a mi kárunkra sokkal több volt az olyan ítélet ami kulcsfontosságú volt, a zete kárára inkább csak olyan vissza/kompenzálásnak tűnt a hülyeségük sokkal több jelentéktelenebb helyzetben…Aztán laikus és/vagy elfogulatlan szemmel hatalmas harcos derbi ahol a szerencsésebb csapat győzött a végén…Vagy akár realista szemmel, az a csapat győzött megérdemelten amelyik összességében, csapatként, játékban jobban funkcionált…

Kimaran
Olvasó

Na mivaaaaan kutyak, 3. negyedbe elhittétek nem? Lelátón, pályán sima vendég

Twin Peaks
Olvasó

Tényleg kell ez most makkarcú?! Örülj, hogy nyertetek egy ponttal, aztán pihend ki magad..

Milos
Olvasó

Csak sok volt neki a sörital.
Minek iszik ha nem bírja, ugye?!
Majd kialussza magát ?

RicsiVas
Olvasó

15 bohoc obegatott toletek neha a meccs kulonbozo szakaszaiaban, ugyh ne lihegd tul ,inkabb orulj neki h nem torott orral tertetek haza a putritokba.

Kék-Fehér
Olvasó

Óriási győzelem! Hajrá ZETE!

Bogyó
Olvasó

Férfias küzdelem volt, gratula mindkét csapatnak!! Ezt látni kellett volna mindenkinek aki szereti a kosárlabdát, a Tv részéröl ez blama volt, hogy kihagyták!Igazi rangadó volt !!!!

Marillion
Olvasó

Köztéve…egy ilyen csata nem fér bele a műsoridőbe? Tóth Ádiban továbbra sem csalódtam…remélem még pár szezon lesz benne! Szombathelyiként is kedvencem! Grat mindkét csapatnak igy a legrosszabb veszíteni bárki is lesz az!

nick19
Olvasó

A vereség sosem jó, de ez egy utolsó labdás meccs volt. Ha egy ilyet elveszt egy csapat, akkor legközelebb majd visszaadja az élet. Hosszútávon kiegyenlítődnek a dolgok.
MTE

Xero
Olvasó

Jó kis meccs volt, tv-közvetítést érdemelt volna.. A Zte így Tóth Ádámmal biztosan tényező lesz a végén, még ha lassan is állnak össze.

Kovari Andras
Olvasó

Ez inkabb volt egy izgalmas meccs mint hogy jo…
Nagyon sok egyenieskedes, hulye biroi iteletek ide-oda.
A Kormend nagyon nem jaratta a labdat aki eppen birtokolta 15 mp-vel a tamado ido vege elott az mar nagyon nem adta ki a kezebol.
Egerszegen pedig Toth Adam jatszott nagyot a palank ala es a Zete akkor tudott a Kormend fole noni amikor csapatkent jatszottak.
Kormendnel ezt a Cartert sokaig sztem nem tartjak meg mivel botrany a pali.
Grat a gyoztesnek!

SzhelY
Olvasó

kérdés mit enged a pénztárca bár szvsz alégióscserékkel várnak még minimum 5 fordulót

oldschool
Olvasó

Köszi Szomszédvár, méltó volt a múlthoz, “ki/ki” a jelenhez és biztató a jövőhöz! “Sípos” balhé nélkül, abszolút tiszta küzdelem volt! Hajrá NYMO (cinege mentesen)! Érjünk “oda” mindketten! TV-s mulasztás, bekaphatják! 😉

Soós Sándor
Olvasó

3 rigó volt megint a leggyengébbek. Körmendi légiósok nem szeretnek passzolni és nagyon védekezni sem. Tv adhatna legalább rangadókat…

heraklith
Olvasó

Biztos jó volt a női nemzetek ligája is az m4-en.
Szép volt fiúk! Ostojic ????
Tóth Ádival ketten brutál páros!
Ha lenne kinti dobásunk is… Green is nagyot küzd, de sajnos nem veszélyes kintről.
Nem baj, ez extra volt!!!
Nincs is szebb egy egylabdásnál az istállóban!

lujo
Olvasó

Igazi nyugati rangadó. Mindkét csapatnak jár a gratuláció, küzdelemből jeles mindenkinek! Gyerünk tovább, messze még az út vége, Hajrá ZTE!

csakazete
Olvasó

Gratulálok srácok nagyot mentetek!
ZTE – Körmend az örök rangadó ???

gabor77
Olvasó

Komoly siker, hatalmas meccs volt, GRATULÁLOK mind a két csapatnak.
CSAK A ZTE!

ZTE ZOLI
Olvasó

Miért nem lehet ilyen meccseket közvetíteni? Kit érdekel női foci!? Szép volt Fiúk!

Németh Róbert
Olvasó

Tök jó kis meccs volt.
Gratulálok mind kèt fèlnek.
Köszönöm.

bbzte
Olvasó

Jó kis meccs volt. Tele fordulattal. Szép volt sracok! Hajra ZTE!

SopronKCfan
Olvasó

Bravo ZTE!!!

fanaticfantastic
Olvasó

Nagyon nagy meccs volt ez! Gratula mindkét félnek!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés