Connect with us
Hirdetés
Hirdetés

Bajnokság

A végén átrobogott az OSE a ZTE-n

A negyedik negyedben nem kímélte ellenfelét az Oroszlány.

  •   

OSE Lions – Zalakerámia ZTE KK 89-56 (20-13, 20-13, 18-20, 31-10)

Play-out, 8. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Farkas G., Makrai M. (dr. Páli K.)

OSE: Washington 15/3, Abell 10/3, Anderson 2, Garamvölgyi 5/3, Morgan 13. Csere: Illés M. 17/6, Mucza 9/3, Kucsora 9/3, Bíró O. 3/3, Szabadfi 3, Anda 2, Pap A. 1.

ZTE: Simon K. 5/3, Bonifert 9/3, Völgyi 2, Szabó Zs. 11/6, Vuko 14. Csere: Antóni 9/3, Simó 4, Csuti 2, Büki -, Makkos -.

Az OSE Lions fogadta a Zalakerámia ZTE KK-t a play-out nyolcadik fordulójában.

Bő egy perc elteltével a ZTE jegyezte a meccs első pontjait – Vuko tett helyre egy kettest, sőt egy büntetőt is dobhatott, szintén sikerrel. Abell hármasa viszont rögtön egyenlítést ért. Garamvölgyi triplája következett, majd Washington duplája és triplája 11-3-as vezetést ért a hazaiaknak – Simon szépített, szintén egy hármassal. Kissé megtorpant az OSE, pontról pontra jött közelebb az ellenfél, Bíró hármasával viszont ismét meglépett a házigazda. Sorban hat zalai pont volt a válasz az iménti találatra, időt is kértek a hazaiak. Morgan közelije törte meg a hazai pontcsendet, ez volt a negyed utolsó két és fél percének egyetlen találata. 20-13.

Kucsora érkezett egy triplával majd egy duplával, növelte előnyét az OSE. Illés, aztán ismét Kucsora jegyzett egy-egy kettest, a 9-0-s hazai kezdést követően időt kértek a vendégek. Vuko két büntetője hozta meg a második etap első zalai pontjait, majd a többet hibázó oroszlányiakat Antóni és Szabó is megbüntette egy-egy hármassal – a ZTE 8-0-s etapjára most az OSE reagált időkéréssel. A kisszünet ismét az időt kérő csapatnak kedvezett, hét OSE-pont érkezett három támadásból (36-21). Az első negyedhez hasonlóan pontszegény hajrát hozott ez a játékrész is: ezúttal Anda kettese jelentette az egyetlen kosarat az utolsó két percben. 40-26.

Simó kettest, Szabó hármast dobott, bekezdett a ZTE, de gyorsan reagált az OSE is, így csak minimálisan csökkent a különbség. Kissé megtorpant az Oroszlány, a ZTE viszont nem nagyon tudott közelíteni – Illés hármasa pedig egy pont híján vissza is állította a félidei különbséget (50-37). Mindkét fél szigorított a védekezésén, több hiba csúszott a támadásokba, de apró lépésekben így is növelni tudta a távolságot az OSE. Az utolsó percben Simó és Vuko tett róla, hogy minimális különbséggel a ZTE húzza be ezt a tízperces etapot. 58-46.

Völgyi kettese nyitotta a negyedik negyedet, azt követően viszont bő három és fél percig nem érkezett pont a vendégektől. Szabó volt a következő pontszerző, a két zalai kosár között viszont az OSE tíz ponttal büntetett. A negyed eleji beragadásból ráadásul a folytatásban sem tudott kijönni a ZTE: újabb nyolc OSE-pont érkezett, mire Csutinak sikerült megszereznie a vendégek negyedbeli hatodik pontját (76-52). Ez a periódus döntőnek bizonyult, az OSE ráadásul nem vesztett lendületéből, így jelentős különbségő győzelmet aratott. 89-56.

Sorozatban negyedik vereségét szenvedte el a ZTE, amely a bajnokság 13. helyén zárja a 2020–2021-es szezont. Az OSE továbbra is versenyben van a 10. helyért.

Kiemelt kép: Bálizs Zsuzsa

  •   
10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
zterulezKovàcsIstvànBenibenelfogult vagyoktorma Recent comment authors
zterulez
Olvasó

Jó kis hullámvasút szezon volt ez. Amióta biztos a bennmaradás egy darab meccset se nyertek a fiúk (újfent)… Kis Attila, Stárics, Gyimesi szedjétek a sátorfátokat és takarodjatok!

Beniben
Olvasó

Kihasználva, hogy ide még írhatok, meg kell állapítsam, hogy ez az évad egy igazi fiaskó volt Coviddal, edzőkeringővel, fogalmatlan vezetőséggel együtt… Nálunk – ZTE KK Facebook – most aki más véleményen van, és esetleg kritikát fogalmaz meg az elért “eredménnyel” kapcsolatban, az nemkívánatos személy, legyen bár 30 éve szimpatizáns… Márpedig az, hogy például a fűnek/fának beharangozott saját értékeink megbecsülése visszacsábítása platformba, mennyire illik bele a pont ilyen játkosok távozása rivális klubokba, vagy mennyire megbocsáthatalan, hogy Tóth Ádámot “nem sikerült” hazahozni (nekem ez a legfájóbb pont), ezt mindenki döntse el maga. Azt is hogy ez a csillagok szerencsétlen együtt-állása, vagy inkompetencia… Olvass tovább »

KovàcsIstvàn
Olvasó

“saját értékeink megbecsülése visszacsábítása” valahogy nekem egy ilyen sem ugrik be ennek a hazug brigádnak az ámokfutása alatt!! Sokkal inkább a helyi értékek távoltartása, elüldözése! Helyettük vasmegyében feleslegessé váló kiégett, kezelhetetlen, sérülékeny, nagyképü, megélhetési favákók zte-be inportálása a fő irányelv!! Szégyen ami szeretett szülővárosomban történik!

Minden6ó
Olvasó

Úgy hírlik a játékosok körében elterjedt már, hogy az”Ikon” mekkora egy géniusz… Sokan 6év után sem hiszik el, hogy lehetett ennek a ficsur gyereknek kezébe adni egy ekkora klubot!? Eldicsekedett az új csarnok bemutatón hogy 3 válogatottat igazol. Ehelyett meghallják a nevét és jót nevetnek rajta.

zterulez
Olvasó

Ugyanez a “fogalmatlan vezetőség” van évek óta. Akkor nem tűnt fel, hogy milyenek, amikor voltak eredmények?

elfogult vagyok
Olvasó

Tisztelem a ZTE játékosait! Nehezen tudtunk eltávolodni, tényleg küzdöttek, nem adták fel! A végére távolodtunk csak el, és akkor lett “örömjáték”, és jöhettek a fiatalok. Számunkra az lett a legszebb “hazai befejezés”, hogy a fiataljaink is tudtak pontot szerezni!
Még egyszer gratulálok a ZTE-nek!
(nagyon remélem, hogy mind két oldalon nem történt komoly sérülés!)

Hajrá OSE!

torma
Olvasó

Persze ,hogy átrobogott rajta, hiszen 3 felnőtt volt a keretben összesen.
Azért azon el kellene gondolkozni klubszinten,hogy ne egy gyerekcsapattal álljunk ki a meccsekre a végén.Cizmics így maga fog megszökni a ZTE-től ,ha jövőre is ebbe az irányba gondolkodunk. Igaz így nem kell majd elküldeni.Sokkal ütőképesebb csapatot szeretnénk jövőre látni,mert ez maga volt a fájdalom.

Csippa
Olvasó

nagy kaland, limitált csapattal….

Minden6ó
Olvasó

Köszönjük Szöszi az elmúlt 6 évet! Azt hiszem minden játékos életében eljön az amikor levonja a konzekvenciákat és mérleget von, hogy “van az a szint”!Az egyetlen Magyar volt akire nem lehetett panasz még ha voltak gyengébb meccsek is.Tóth Ádámmal remek csapatot lehetett volna építeni, dehát a Minden6ó Cornélius Fogalmatlanus nem jön rá, hogy ALKALMATLAN!Csoda, hogy még írhatok!Köszönöm BB1!

ZTE ZOLI
Olvasó

Szép teljesítmény volt fiúk!🤮 Gratulálok az egész stábnak a szezonhoz! 🖕

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés