Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Izgalmas lett a vége, de legyőzte az OSE a ZTE-t

A vendégek egy percig sem vezettek a meccs során, de a hajrában nem álltak távol a fordítástól.

OSE Lions – Zalakerámia ZTE KK 86-81 (24-19, 20-17, 21-20, 21-25)

Bajnokság, 22. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Papp P., Ádám J., Győrfy R. (Bogárdi J.)

OSE: Washington 20/6, Kucsora 3/3, Abell 9/3, Bíró O. 6, Bailey 17. Csere: Illés M. 14/12, Morgan 8, Garamvölgyi 5, Mucza 4, Anderson -.

ZTE: Duren 3/3, Donaldson 18/9, Bonifert 3/3, Vuko 2, Glenn J. 14. Csere: Wiggs 23/6, Szabó Zs. 12/6, Simon K. 6/6, Völgyi -.

Az OSE Lions és a Zalakerámia ZTE KK találkozott egymással a bajnokság 22. fordulójában.

A második perc hozta az első pontokat: Bailey talált be közelről. Ugyan hamar egyenlített a ZTE, viszont azt követően hat hazai pont érkezett, így első időkérését máris ellőtte a vendég gárda. A különbség viszont tovább nőtt, Abell triplájával a tízet is átlépte (15-4). Kucsora hármasa is talált, Abell révén pedig el is érte a húszat a hazai csapat, míg a Zete csak hat egységet szerzett addigra – Bonifert triplája jókor jött (20-9). Szabó is hármassal jelentkezett, s elkezdte ledolgozni hátrányát a Zalaegerszeg: a negyed utolsó percében már csak öt pont volt közte (22-17). Az utolsó percet egálra hozták a csapatok, így 24-19-ről jöhetett a második tíz perc.

Morgan büntetőzött ismét jól, 4/4-nél járt ekkor a vonalról – a vendégeknél Wiggs ugyanilyen mutatóval állt a következő támadást követően. Morgan aztán akcióból is betalált, Wiggs viszont ezúttal nem követte: rontott a ZTE támadásban, amit Mucza büntetett meg (30-21). A vendégek 39-28-nál kértek ismét időt – nem tudott közelebb férkőzni a ZTE a hazaiakhoz az elmúlt percekben. Glenn és Donaldson öt zalai pontot – dupla és tripla – hozott, de Illés is bevert egy hármast. Az első félidő utolsó percében már csak Glenn szerzett pontot: 44-36-nál mentek pihenőre a csapatok.

Washington-hármassal kezdődött a második félidő, következő távoli kísérletét viszont kihagyta az oroszlányiak légiósa – Szabónak sem jött össze a hármas, egyetlen találatot hozott az első két perc. Washington kettese talált, időt kért a ZTE, majd Duren hármasa nyitotta a zalai pontok sorát. Bailey gól jó plusz büntető-akciója után Washington egy újabb hármast dobott be (57-41). A ZTE percei következtek, Wiggs és Szabó távolija után már tízen belül volt a csapat (59-52). A zalai kapaszkodást a Bailey, Abell páros szakította meg: egymásutánban szerzett hat pontjuk ismét időkérésre kényszerítette a vendégeket (65-52). ZTE-pontok zárták a negyedet: 65-56-ról jöhetett az utolsó tízperces játékrész.

Illés egy hármassal nyitotta a negyedik etapot, Vukónak ugyanez nem sikerült a másik oldalon. Jobban indította a záró játékrészt az OSE, növelni tudta a különbséget, de gyorsan visszajött tízre a ZTE (72-62). Donaldson hármasával újra tízen belül volt a vendég csapat, időt is kértek a hazaiak (74-67). Wiggs kettesével tovább lopózott a ZTE, Illés azonban egy triplával igyekezett ébresztőt fújni a hazaiaknak. Nem sikerült: Wiggs triplája is bement, majd Szabó kettese is a gyűrűben kötött ki, Donaldson duplája pedig azt jelentette, hogy egy jó védekezést követően már (a meccs során először) a vezetésért támadhattak volna a vendégek (77-76). Bíró kettese és Illés újabb triplája azonban a legjobbkor jött a hazaiaknak: az utolsó két percbe lépve ismét hat lett közte (82-76). Donaldson betalált, de Washington is, nem változott a különbség. Az utolsó másodpercek büntetőket hoztak mindkét oldalon, innen már nem adta ki kezéből a győzelmet az OSE, amely 86-81-re nyert.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
akisokatlatottSZARicshajramagyarorszagEllenívMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
SZARics
Olvasó

Igen nagy a csend!?Szerdán még a politikai nagyágyúk is a győzelemről áradoztak!Kicsit el akarták feledtetni,hogy kiválasztottjaik szétrohaztották az elmúlt években a Zalai kosárlabda fellegvárat.Mit hitték, hogy el van feledtetve minden? Gumi is már a vezetők mellett kampányol!?Alkesz úr hány meccset talált el?Paks? Falco?Jelentem nem csak az idei évvel van baja mindenkinek hanem az elmúlt 3 évvel!!!Soha nem lesz itt változás az egész egy Holdudvar bábok, tanácsosok jólétéért!Minden csoda 3 napig tart!A szerdai is!De ezzel a vereséggel megcsappant a klub kiesés elleni harcból való menekülése!Reméljük a Jászberény elleni csatában lehetnek nézők!Ott meg lehet mutatni ki a f.sza gyerek!Hányinger az egész!

Milenko
Olvasó

Ettől féltem a Körmend meccs után…
Ráadásul a Kaposvár is nyert.
Így úgy gondolom végleg eldőlt, hogy a Jászberénnyel fogunk küzdeni a bennmaradásért.
Szomorú és egyben botrányos.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez, nagyon kellett! Elismerés a Zetének is, partiban voltak! Hajrá KKK/OSE!!!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

@ZTE1920, ugye emlékszel? Írtad ezt a kétszeri hosszabbítás után:

“Külön öröm számomra,hogy így vertük meg ezeket a semmirekellő oroszlányiakat.
Megérdemlik hogy jobban fájjon.”

Látod, látod? Így múlik el a világ dicsősége – meg a Körmend ellen kiszaladt eredmény. 🙂

LaBe
Olvasó

Nem bírtuk el Duren betlijét. Játékban is, pontban is gyenge volt ma. Kár érte. Csakazértis Hajrá ZTE!

hajramagyarorszag
Olvasó

És Anderson?

akisokatlatott
Olvasó

Valakit lehet, hogy minden nap leránt, hogy játszhasson. Lapátra a semmirekellőt.

Ellenív
Olvasó

Valaki,már megint nyitva hagyta a ketrec ajtót rengeteget látottnál.

Hamva-Kovács Kálmán
Olvasó

Hagyjuk a “sporikat”, hagyjunk mindent. Az OSE megérdemelten Nyert!
Hajrá Piros-feketék!
Hajrá Körmend,
Hajrá OSE.
Mindkét csapatnak a 8-ban a helye.
Hosszú még az idei bajnokság.
Bármi lehet !
Szép ez a sport!

Horvath Bela
Olvasó

Azért a kritikus pillanatokban a sporik nem felejtették el, hol játsszák a mérkőzést! 😀

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Hol?

Cibona5
Olvasó

Nem valószínű, hogy ezen múlott. De Washington 4 pontnál két kézzel lökte el Donaldsont. Győrfy játékvezető nagyvonalúan mutatta neki, hogy ne dobálja magát. Mondjuk ez tényleg játékvezetői hiba volt.

szurkoló
Olvasó

Akkor ha már bírókat említed a 4 negyedben egy Anderson dobását meg kellett volna adni nem adták meg amiből az Ose kapott egy hármast és egy technikait tehát négy pont. Tehát nem +16 lett hanem +10 és ezzel elindulhatott a Zte na ez a bírói belenyúlás a mérkőzésbe !!!

Horvath Bela
Olvasó

Pártatlanként nekem nagyon így jött le!

Cibona5
Olvasó

Lehet, hogy így volt, hang nélkül néztem. Azért az nem mindegy, hogy 3 perccel a vége előtt fújnak véleményest, vagy az utolsó percen belül.

Horvath Bela
Olvasó

szurkoló. A ZTE -1-nél, -4-nél KÉTES szituációban nem kapott fújást, szerintem járt volna. Ettől függetlenül nem érdemel győzelmet olyan csapat, amelyik nem vezet egy meccsen, fut az eredmény után.

Horvath Bela
Olvasó

Cibona5! Többek között erről (is) beszélek! 🙂

Cibona5
Olvasó

Én is ezt mondom és nekem tök mindegy ki nyer.

Ellenív
Olvasó

Ha ezt a mérkőzést választottad pártatlanul, az összes egyszerre futó mérkőzésből+ m4 élő kosármérkőzésből és ezt szűrted le az egészből, akkor tényleg igazi pártatlan szurkoló vagy Béla.

torma
Olvasó

Luca Bechi go home this is not enough for us!

Milenko
Olvasó

Persze, jöjjön egy 4. edző ebben a semmirevaló szezonban.
Nagyon buta vagy!

torma
Olvasó

Buta vagy ám te macskajancsi! Annyi éves sem vagy ahány éve én meccsre járok.Aki idehoz egy ilyen Wiggs kaliberű játékost ,aki úgy néz ki mint aki az SZTK-ból jött ki fizikóterepiás kezelésből.Vele nem váltjuk meg a világot.A csapattal nem történt semmi előrelépés , csak vegetálunk egyfolytában.Ez nálam egy nagy 0 !

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Kijött a srác a “fizikoterápiás”(sic!!!) kezeléséről az SZTK-ból, beesett az oroszlányi csarnokba, aztán csereként dobott egy laza 23/6-ot, hogy az egész mezöny legjobbja legyen. Tényleg nem ő kell nekünk !Vissza Kis R. Attilát !!!

Milenko
Olvasó

Ezzel a hozzászólással tökéletesen bizonyítottad azt, amit korábban írtam.
Buta vagy.
Sőt ezek szerint vak is, de nem akarlak bántani. Van gondod enélkül is.
Annak azért örülök, hogy tudod én hány éves vagyok. Bohóc.
Ilyen emberek ne is járjanak inkább meccsre.

torma
Olvasó

Úgy látszik te elégedett vagy ezzel, amit te itt játék gyanánt látsz. Hidd el sokan velem nem.

Milenko
Olvasó

Ezt miből gondolod?
Kib……ul nem vagyok elégedett!
Mint ahogy azzal sem, hogy van itt egy Antoni nevezetű “játékos”, akit még egy másodpercig sem láttunk a pályán. Vicc, komolyan.
Minek tartjuk itt? Ő aztán tényleg feleslegesen viszi a pénzt.
Azonban egy újabb edző (4. a szezonban) nem lenne megoldás.
A Jászberényt kell megelőzni, más cél nem maradt.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés