Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

OSE Lions – Szolnoki Olajbányász KK

Két légióst is be kellett építeniük a hazaiaknak a héten.

OSE Lions - Szolnoki Olajbányász KK

Bajnokság, 7. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Papp P., Csabai-Kaskötő B., Farkas G. (Gorka Sz.)

OSE: Washington - Abell - Zsíros - Rizvic - Bozsovics.

Szolnok: Smith - Tucker - Rudner - Krisztics - Morant.

Mindkét csapat győztes meccsel a háta mögött készült erre a találkozóra, az Oroszlány a Sopront verte idegenben, míg a Szolnok a Kaposvárt hazai pályán. Az újoncnál a héten a két új szerzemény beépítésén is dolgoztak.

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Volt pár változtatás a keretben, érkezett két új játékos is, szóval a héten leginkább a saját játékunkkal foglalkoztunk, és azzal, hogy őket beépítsük a csapatba. A Szolnok esetében egy nyolcszoros magyar bajnokról beszélünk, remek szurkolói háttérrel. Három meccset nyertek most zsinórban, jó ritmusban vannak. Nehéz meccsre számítok, de a közönségünknek ez egy kosárlabda ünnep lesz, mert nagyon régen játszott már a Szolnok Oroszlányban. Biztos vagyok benne, hogy a játékosaim mindent meg fognak tenni a pályán, és megpróbálják megszerezni az első hazai győzelmünket, de a favorit a vendégcsapat ezen a találkozón. Az új játékosaink edzésről edzésre egyre jobban beilleszkednek, természetesen idő kell még, hogy maximálisan benne legyenek a rendszerben. Azt játsszák, amire szükségünk van, szóval a későbbiekben biztos, hogy erősebbek leszünk, mint voltunk. Minden játékosomra számíthatok holnap.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olajbányász KK vezetőedzője: Nagyon komolyan készültünk erre a találkozóra, mert ezek lehetnek a legveszélyesebb meccsek, ha a játékosok elhiszik, hogy könnyű összecsapás vár ránk. Az Oroszlány már megmutatta mindenkinek, hogy nem lehet félvállról venni őket. Gyorsan beletanultak az első vonal játékába és remekül helytálltak eddig otthon és idegenben is. Azért is kemény meccs lesz, mert a fanatikus szurkolóik biztos, hogy minden megtesznek majd azért, hogy minél jobb eredményt érjen el a csapatuk. Juhos Levente természetesen még nincs 100%-os formában, de örülök neki, hogy visszatért, nagyon sokat segített nekünk a Kaposvár ellen. Holnap meglátjuk majd, hogy pályára tud-e lépni, ezt még nem döntöttük el. Ha megoldható, szeretnénk a kontaktoktól távol tartani, még nem tiszta, hogy szerepeltetjük-e. Mindenki más bevetésre készen áll.

[totalpoll id=”34141″]

A szakértő: 

A mérkőzés esélyeit a Falco KC legendája, magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta, aki az idei szezontól már a B-csoportos Concordia Motax KC Pápa vezetőedzője is:

– Az Oroszlány mindkét győzelmét idegenben szerezte, Sopronban ráadásul végig magabiztosan vezettek, ami arra vall, hogy szépen fel van építve a játékuk. Két légiós csatlakozott hozzájuk, akik ugyan már pályára léptek, de most még nagyobb hatással lehetnek a játékra. Ezen a héten ebből már tudtak készülni, nem mindig egyszerű beépíteni az új játékosokat, de hazai pályán biztos, hogy az újak és a régiek egyaránt kettőzött erővel fognak küzdeni.

Igenben jól játszik az OSE, de hazai pályán valamiért túl görcsös, sok labdát elad, nem mennek be a dobások. Lehet, hogy egy kicsit lazábbra kellene venniük, mint idegenben, mintha nem lenne akkora tétje a meccsnek. A Szolnok ellen nem ők lesznek az esélyesek, de ha tudnak olyan felszabadultan játszani, mint Zalaegerszegen és Sopronban, akkor lehet keresnivalójuk.

A kulcs az lesz nekik, hogy ha tudnak 80 pont felett dobni, akkor nagy esélyük lesz arra, hogy nyerjenek. A palánk alatt Rizvic nagyon szépen dolgozik, jól találja meg azokat a helyzeteket, amikből eredményes tud lenni. A középtávoli dobásai és a leválásai nagyon erősek. Ha ő jól tud játszani, akkor az Oroszlány bárki ellen partiban lehet. A magyar játékosokra eddig nem lehet panasz, mert minden mérkőzésen – legyen az akár vesztes, vagy győztes meccs – hozzák azt az átlagot, amit elvárnak tőlük. Ez az újoncnak az egyik nagy fegyvere, hogy a magyarok nincsenek megilletődve az első osztálytól.

A Szolnok felemás évadot tudhat maga mögött, de kezd magára találni és egyre jobban játszik. Nekik nem is a védekezéssel volt a legnagyobb problémájuk, hanem inkább a támadójátékkal, ami nem állt úgy össze. Alekszics most már kezdi összerakni azt a csapatot, amit év elején szeretett volna.

Szükség van egy jó Szolnokra a bajnokságban. Nekik bármilyen csapatuk van, mindig az lesz a cél, hogy a felsőházba bekerüljenek és ott minél jobb eredményt érjenek el. Próbálták összeválogatni úgy a játékosokat, hogy ez a cél megvalósuljon. Habár eddig nem úgy szerepelnek, ahogy a szurkolók és a közvélemény elvárja tőlük, biztos vagyok benne, hogy ezt orvosolni fogják és jobban fognak teljesíteni.

Azt azért látni kell, hogy egy új csapatot építettek és hiába van sok nagyon jó játékosuk, ők nem alkotnak pillanatok alatt egy egységes gárdát. Türelmesnek kell lenniük és az idő majd eldönti, hogy jó döntést hoztak, vagy nem, de 1-2 hónap alatt nem lehet csodát várni, ha odavittek 7-8 új kosarast. Azt nem lehet várni, hogy egyből óramű pontossággal működjenek, ez nem így megy.

Idegenben a Zalaegerszeget verték nagyon jó játékkal, ahol Rudner extrát játszott. A Szolnok is hiába rendelkezik öt légióssal, csak négy lehet a pályán. Éppen ezért fontos az, hogy legyen egy olyan magyar, aki nemcsak azért van a parketten, hogy ott legyen és elpasszolgasson, hanem igenis vállaljon és merjen akciókat kezdeményezni. Bízom benne, hogy Rudner ezt a formát tudja állandósítani és akkor azt gondolom, hogy nemcsak a Tisza-partiak, hanem az egész magyar kosárlabda is nyerni fog azzal, hogy ezt a szabályt behozták.

A többi magyar is remek kosárlabdázó, de ők már rutinosabbak. Juhos Levente a sérülése után nem tudom, milyen állapotban van, de biztos vagyok benne, hogy fog ő még mérkőzéseket eldönteni.

A vendégeknek itt a lehetőség, hogy zárkózzanak az élmezőnyhöz, az Oroszlány pedig szerintem nem most fogja megszerezni az első hazai győzelmét. Előbb-utóbb biztos, hogy elkapnak valakit hazai pályán, de érzésem szerint ez még nem most lesz.

36 hozzászólás

36
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
RamboderryldonnarummaKétszóZvezda Recent comment authors
Rambo
Olvasó

Hajrá OSE

derryl
Olvasó

Jó lesz vigyázni, Könyökös a mi győzelmünket jósolta! Nekem eddig reciprokban mindig bejött, ezek szerint kössük fel a gatyát! Hajrá piros – feketék, hajrá Olaj!

donnarumma
Olvasó

Hajrá OSE!Mindent bele. Sok sikert

WSreborn
Olvasó

Ték-ték-ték piros-feketék!!!!!

Bossesy
Olvasó

Bányászok ha találkoznak…..
Azonos klubszínek, hasonló rajongás.
Szimpatikus csapat az Oroszlány, mindenki más ellen szorítok nekik.
Este Hajrá Olaj!
Jó szerencsét!

WSreborn
Olvasó

Lacika! Mi történt veled? Egész szimpatikusan beszéltél…

Kaposkosár KKK
Olvasó

Hajrá Oroszlány hajrá !!!

Marillion
Olvasó

Már megint a Kálmán Lacit kellett ide bekeverni? Nem hiszem el hogy nem találtak volna az egész országban egy olyan valakit aki kötődik Oroszlányhoz vagy Szolnokhoz! Direkt csinálják!
A két csapat remek mérkőzést ígér….Hála isten az m4 közvetít…..MINDIGOOUT….

derryl
Olvasó

Mindig elcsodálkozom a kommentjeiden, és örülök, hogy Szombathelyen is vannak normális emberek!

Rouge
Vendég
Rouge

Ez nagyon igaz.

Fogok írni egy hosszabb lélegzetvételű cikket
és ezt idézni fogom tőled.

elfogult vagyok
Olvasó

Egy küzdelmes jó mérkőzésre számíthat mindenki! Bízzunk benne, hogy nem a sporik akarják eldönteni az eredményt!

Modus operandi
Olvasó

Legyen egy remek mérkőzés, sérülésmentesen.

HAJRÁ OLAJ!!!

Puntigamer
Olvasó

Reméljük már itt is készülnek a “mindigoout” transzparensek a tv-s meccsre…
Kamerák által Jól látható helyre kerüljenek…

Dallas
Olvasó

Az a lényeg hogy lassan mozgasátok,arról nem marad le az automatakamera xD ..vagy szaladgáljatok ha bírjátokm legfeljebb megbolondul .)

olaj75
Olvasó

Táncolj kö..g,sárga g…k

2lee14
Olvasó

Most is mi kezdtük ugye? Kedves normális Szolnokiak akik szerint mi kezdjük ezeket.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Nem, nem ti kezdtétek! De!
Írd már le, hogy mit kellene írni, egy nem szombathelyinek Kálmánról?
Ezt azért kiabálták, mert így ismerte mindenki. Szerintem van olyan gyerek, aki azt hiszi, hpgy ez a neve.

WSreborn
Olvasó

???

Kétszó
Olvasó

Elsüllyedt szopnoki zászlóshajó, szopnoki buckás csürhe

laja
Olvasó

Csürhe az .nyád te büdös vazsi sirverfalvi köcsög!

zetekosarak
Olvasó

Kíváncsian várom a holnap estét. Jó meccs lesz, az biztos. MindigFos mentesen.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Szerintem az Oroszlányt utóljára a Weglorzos időszakban láttam. A másik játékos (fonetikusan Scsubilál)még jobb volt. Fantasztikus játékosok voltak.
Rég volt.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Weglorz-Dévai-Bognár-Kostyál-Szczubial
Ez volt a kezdő ötösünk 1989-ben a Csepel elleni döntő első meccsén. Egy cserével játszottuk végig a hosszabbítás után behúzott meccset. Az az egy cserénk egy bizonyos Vojvoda volt. 🙂

nyolcmegnyolc
Olvasó

Nekem a ” mindentvisz” játékos a Ti Szczubilálotok, meg a dombóvári Miedzik volt. Szuperek voltak. Később, Tyubin, Kuzmin…
A lgjobb az volt, hogy minden csarnokba 2x annyi néző volt, mint lehetett. Fantasztikus hangulat volt minden csarnokban. Sok balhéval, amiről mindig a sporik tehettek.

WSreborn
Olvasó

Szczubial az akkori “AllStar” meccsnek megfelelő légiósok-magyarok kosárgálán a hármasdobóversenyen is részt vett ha jól emlékszem…talán 1989-90es szezonban

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Jó lenne egy szoros meccset játszani, de az tény, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Abban bízom, hogy a két új játékosunk meglepetést tud okozni. Az biztos, hogy a lelátó ismét mindent meg fog tenni a győzelemért.
Remélem a vendégszektor is jól fog kinézni – szeretettel várjuk az Olaj drukkereket.

Zsarkov
Olvasó

Csulás elemez: “Nekik (Olajnak) nem is a védekezéssel volt a legnagyobb problémájuk, hanem inkább a támadójátékkal, ami nem állt úgy össze.”
Jól látod köcsög…🤣
Ami viszont óvatosságra kell, hogy intsen, ránk tette a voksát…, márpedig véletlenül sem szokta eltalálni… 

Aramis
Vendég
Aramis

Hajrá OSE!
Egy ország szurkol Nektek!

milanka487
Olvasó

Ország…Aramis te semmit sem változol

Aramis
Vendég
Aramis

Most keserítselek el?
Már nem fogok.
Sőt!
A SZOPnok utálat egyre csak erősödik bennem…😉

Rouge
Vendég
Rouge

“Az persze nem állítható,
hogy a hétéves elmét komoly gondok foglalkoztatnák, de azért már tapogatózik, időnként erőt vesz rajta a levertség, próbálgatja megérteni az életet – meglehetősen behatárolt környezete életét.
Hétévesen már előfordulnak miniatűr rajongások és utálatok, amelyek mérhetetlen nagynak és rendkívül zavarba ejtőnek látszhatnak.”

Radclyffe Hall angol író és költő

Kétszó
Olvasó

Hogy a kib@szott google még mindig működik…..

Modus operandi
Olvasó

Nem hiába mondta a saját edzőtők, hogy a filkó szurkolók segédmunkás agyúak. Az esetedben ez dícséret is. :DDDDDD

Aramis
Vendég
Aramis

Ajánlom figyelmedbe a Falcoról szóló cikkeket.
Az ott megnyilvánuló szolnoki szurkolókról mi a véleményed?

Zvezda
Olvasó

az nem a mi edzőnk, hanem a ZTE-é! 🙂 🙂
Szerencsére.
Az Ő kutyájuk kölke.

laja
Olvasó

Bekaphatod sárga majom!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés