Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

OSE Lions – KTE-Duna Aszfalt

Forray Gábor szerint az Oroszlány az esélyesebb hazai pályán.

OSE Lions - KTE-Duna Aszfalt

Bajnokság, 11. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, vasárnap, 17:00
V.: Cziffra Cs., Farkas G., Boros T. (Valovics I.)

OSE: Washington - Abell - Zsíros - Rizvic - Bozsovics.

KTE: Wittmann - Thomas - Djeraszimovics - Djuraszovics - Karahodzsics.

A Kecskemét rövid időn belül a harmadik mérkőzésére készül, Forray Gábor fiai annak az Oroszlánynak az otthonában szerepelnek, amely bár a legutóbbi fordulóban kikapott a Szegedtől, hazai pályán mindenkire veszélyes lehet.

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Az elmúlt hetekben meggyűlt a bajunk a sérülésekkel, így az edzéseket sem tudtuk teljes létszámban végigcsinálni. Próbáltuk kihasználni ezt a pár napot arra, hogy felkészüljünk, ugyanúgy, mint a többi mérkőzésre. A Kecskemét egy jó csapat, több győzelme van a szezonban, mint nekünk, de hazai pályán, a remek szurkolótáborunk előtt mindenképpen nyerni szeretnénk. Az utolsó pillanatban fog eldőlni, hogy ki játszik és ki nem.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Nyolc nap alatt ez lesz a harmadik mérkőzésünk, szóval a héten leginkább a regeneráción és a pihenésen volt a hangsúly, de nyilván az utóbbi pár napban a taktika is szerepelt a repertoárban. Ahogy a Pécs elleni meccset lefújták, másnap már az Oroszlánnyal kezdtünk el foglalkozni. Megnéztem őket többször élőben is és azt kell, hogy mondjam, hogy az OSE nem az a tipikus újonc csapat, nem átszállójegyet akar váltani az első osztályban. Ennek megfelelően alakították ki a keretüket, amihez gratulálok a klubvezetésnek. A keret magját megtartották, amihez igazoltak légiósokat. Immáron öt külföldiük van, de a magyar játékosok is NB I-es múlttal, tapasztalattal rendelkező kosarasok. A szlovén edzőjük nagyon jó munkát végez, hiszen tavaly megnyerte a B-csoportot. Azt a szisztémát folytatja, amit tavaly már elkezdett. Hasonló a filozófiája az enyémhez, csapatban gondolkodik, nem az egyénekre épít. Természetesen egyéni karakterek nélkül nem lehet eredményt elérni, de alapvetően csapatban gondolkozik, nem ritkán tízes rotációban játszatja a játékosait, ami azt jelenti, hogy fizikális gondjaik nem lehetnek. A hierarchiában persze megvannak, hogy kik a vezérek, egyértelműen az Abell, Washington, Rizvic, Bozsovics négyes szabja meg a fazonját a játékuknak. Abell ponterős játéka azért is fontos számukra, mert amikor gödörben vannak, mindig a hátára veszi az együttest. Rizvic egy iszonyatosan képzett, dörzsölt játékos, egy komplett, igazi régi jugoszláv iskolát képvisel és ugyanez elmondható Bozsovicsról is, míg a többiek nagyon jól illenek ebbe a rendszerbe. Nagyon masszívak, erősek. Többfajta védekezést alkalmaznak a meccseket, tudnak játszani magas szerkezetben, köszönhetően Hayes érkezésének, ami után mindenki a helyére került. Ha kell, tudnak alacsony szerkezetben is kosarazni. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Mi mindig felkészülünk minden eshetőségre taktikailag. Talán valamilyen szinten jobban szeretünk szervezett gárdák ellen játszani. Az Oroszlány hazai pályán nagyon erős, borzasztóan jó szurkolótábora van, de ez nekem nem újdonság, mert a nyolcvanas években, amikor gyerek voltam gyakran jártam a Videoton elleni meccseikre és már akkor is szinte egyedülállóan félelmetes hangulatot varázsoltak. Amikor NB 2-ben volt a csapat, akkor is a szurkolók elutaztak idegenbe is és szurkoltak végig, úgyhogy örülök, hogy ismét az élvonalban szerepelhetnek, ahova valók. Természetesen nyerni szeretnénk. Ha Kecskeméten lenne a meccs, akkor azt mondanám, hogy mi vagyunk a favoritok, de mivel idegenbe utazunk, ezért azt gondolom, hogy ők az esélyesebbek.

[totalpoll id=”39102″]

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
OsezoTTSomogy011MásikVégétFújdMegOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Osezo
Olvasó

Köszönjük a kecskemét edzőjének ezt az elismerő részletes elemzést, felvezetést. Végre egy olyan edző aki nemcsak a videókból, újság cikkekből, internetről tájékozodik hanem, többször volt már nálunk meccseken, így testközelből is van saját élménye, véleménye. Ki tudja miért? Lehet, hogy nem véletlenül. Ha a csapat túltette magát az Albán, a Szegeden és fejben ott lesznek, és ha a sérültjeink is felépültek akkor szerintem egy nagyon élvezetes meccset fogunk látni. Redmillernek üzenem, hogy remélem megoldotta a szabadságát és sok szeretettel várjuk.

Hajrá Ose!
Hajrá Oroszlány!

TT
Vendég
TT

Az Oroszlány nekem kellemes meglepetés. Már egyáltalán az is, hogy ők jutottak fel. Szurkolok nekik. 🙂

Kaposkosár KKK
Olvasó

Hajrá Bányász !
Hazai pályán ezt be fogjátok húzni szurkolunk a televízió előtt nektek !
Mindent bele, jó szerencsét , jó és korekkt játékvezető stábot , hajrá !

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

“…szablya meg a fazonját…”-ehhez csak gratulálni lehet, bb1 ! 😉

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nehéz meccs lesz. Ha teljes lesz a keret, akkor nyerünk. A rotáció döntő lehet.
Fofó, köszi a korrekt előzetest!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés