Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az Oroszlány vendégeként nyert a Jászberény

Az elején nagyon lemaradt, de visszajött és fordított a sereghajtó.

OSE Lions – Jászberényi KSE 92-96 (22-7, 22-27, 23-30, 25-32)

Play-out, 5. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
V.: Győrffy P. A., Minár L., Jakab L. (Hartyáni Zs.)

OSE: Washington 23/3, Abell 16/6, Anderson 11, Morgan 2, Garamvölgyi 4. Csere: Illés M. 18/9, Kucsora 12/12, Anda 6.

JKSE: Garrett 13/3, Coleman 23/3, Brbaklics 14, Czirbus 13/3, Primorac 31/18. Csere: Füzi 2, Filipovic -.

Az A-csoporttól búcsúzó Jászberényi KSE-t fogadta az OSE Lions a play-out ötödik fordulójában.

Az OSE az első kettő, a JKSE az első három kísérletéből nem tudott betalálni, de a második perc vége meghozta az első pontokat mindkét oldalon. Hattal lépett meg az OSE, de igyekezett kapaszkodni a JKSE – Abell két triplája azonban a hazaiaknak kedvezett. Hosszabb hazai pontcsend következett, de ezt nem tudta kihasználni a Jászberény – Illés és Anda viszont egy-egy duplával növelte a különbséget, ami már az első negyed végére tíz fölé kúszott. 22-7.

Tizennyolc is volt már közte Illés duplája után (32-14), majd ugyanő nem sokkal később kintről is betalált (39-23). Öt jászberényi pont következett, a tízen belülre kerülésért harcoltak a vendégek, Kucsora hármasa viszont visszavett a lendületükből. A félidő előtti utolsó percet hazai időkérés nyitotta, de a hajrá a Jászberényé lett: Coleman és Brbaklics is kettest jegyzett, tízre csökkent a hazai előny. 44-34.

Négy ponttal növelte előnyét az OSE, Garrett faragott ebből egy triplával, majd kis idő múlva már tízen belül volt a JKSE. Elkapta a fonalat a vendég együttes, Coleman és Primorac négyre hozták vissza a vendégeket, újra teljesen nyílt lett a találkozó. Primorac jelentkezett újabb hármassal, 65-63-nál már csak egyetlen kosárnyi előnye maradt az OSE-nak. Coleman egyik büntetője volt csak jó, egyelőre elmaradt az egyenlítés. Anderson kettese zárta a negyedet. 67-64.

Washington zsákolt, Brbaklics válaszolt, nem változott a különbség az utolsó negyed első percét követően. Utóbbi játékos Czirbusnak adott gólpasszt, aztán a vezetést is átvette a lelkesen játszó Jászberény. Sőt, öttel is meglógott a JKSE, de Kucsora két triplát süllyesztett el egymás után, amivel visszavette a vezetést a hazai gárda. Primorac is megmutatta, képes hasonló bravúrra, mint az iménti rivális: két triplájával 77-82-re módosult az állás – az ötödik és hatodik hármasát dobta be a jászberényi légiós. Ebből az előnyből már csak egy egységet engedett a vendég együttes a folytatásban, amely biztos kiesőként egy idegenbeli sikerrel jelezte, kell vele számolni a folytatásban is! 92-96.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
TudodkiMásikVégétFújdMegEllenívakisokatlatottIronikus Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Oroszlányba NEM győzni járnak a csapatok. Úgyhogy ez most szép győzelem volt a Berénytől, még akkor is, ha ennek tulajdonképpen az égvilágon semmi jelentősége nem volt már.

akisokatlatott
Olvasó

Légiósokat hazaküldeni, a Fodor családot szintén. Mindjárt spórolna az egyesület pár millió forintot. Az utánpótlásból és a m2-ből felhozni pár fiatalt és felemelt fejjel befejezni a bajnokságot.

Ironikus
Olvasó

Gratulálok a fiúknak, ilyen első negyed után ez férfias munka volt! Sajnálom, hogy beérett az elmúlt évek ténykedése a menedzsment részéről, igy búcsúzik az A osztálytól a JKSE. (Nem, nem a ZTE elleni utolsó két perc miatt búcsúznak..attól hogy egy cikknek adnak valamely címet, még nem lesz igaz.) Nyilván soha nem tartozott a bajnok aspiráns egyesületek közé a JKSE, de én azt gondolom, hogy a szurkoló tábora ezt mindig is helyén tudta kezelni, így történhetett meg az, hogy egy-egy komolyabb skalp után, az egekbe emelték a játékosokat, de akár egy bennmaradás után szintúgy. Ez a fajta helyén kezelése a dolgoknak,… Olvass tovább »

Tudodki
Olvasó

De erre ki tud mínuszt rakni? Komolyan…
Nagyon szépen összefoglaltad!

Majoranna
Olvasó

Szégyen ez a nap.

akisokatlatott
Olvasó

Ahogy látom kilenc gyökérnek tetszettek a ma látottak. Hozzá nem értő divat szurkolók.

Ellenív
Olvasó

Megértettük,az a divat szurkuló aki nem becsmérli a csapatát, egy vereség után.Igazad van,te minden nap jól teljesítesz mindenben és mindig jók vagytok(akisokatlatott+Majoranna)….A mérkőzés amúgy, sajna így alakult,de azért is Hajrá Ose! Hajrá Bányász!

gulyasszabolcs00
Olvasó

2 éve ilyenkor az Olaj elleni második győzelmünket ünnepeltük, miközben a legjobb 4 közé igyekeztünk, zsúfolásig volt tömve minden meccsünkön a lelátó, idegenbe is 100-150 néző kísérte a csapatot, hetente ünnepeltünk a szurkolói buszokon. Az OSE a másodosztályban vitézkedett. Az azóta eltelt időben az oroszlányi vezetőség invesztált a klubba, a berényi meg rongyosra lopta magát. Ennyi a különbség.

Apropó klubvezetés… Lemondtatok már? Szurkolóktól valaki elnézést kért már? Van felelőse az elmúlt időszaknak? Ha nincs, reméljük majd lesz.

A csapatnak gratula a győzelemhez, OSE-nak sok sikert!

jolly joker
Olvasó

Nem fognak lemondani nincs annyi vér a f..ban! Bíznak benne hogy nem lesz kieső és a csarnok építést erőltetik minden szinten mert abból még lesz mit ellopni!!!!!

elfogult vagyok
Olvasó

Első negyed után??????????????? Végig 5 emberrel szemben ?????
Nevezzük inkább szégyennek! És nem ez az első ilyen az idényben!

hp12
Olvasó

Remek az oroszlányi közvetítő, de ma nem olvasta el rendesen Czirbus Józsi nevét és folyamatosan Czibrus-ozta 🙂

hp12
Olvasó

Nem is emlékszem volt -e olyan idényünk amikor 3 idegenbeli, Dunán-túli sikerünk volt 😉 ! Bravó fiúk !

Dallas
Olvasó

Hát az idei Év optimistája díj a tied xD

hp12
Olvasó

Köszi 🙂

gulyasszabolcs00
Olvasó

Respect Szurkolótársam, amiért ezekben a nehéz időkben is kapaszkodót nyújtasz, hogy legyen minek örülni! 😀 Azért 2 éve másnak és másként örültünk…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés