Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az OSE vendégeként nyert, de maradt hetedik az Egis Körmend

Győzelemmel zárta az alapszakaszt a Falco negyeddöntős ellenfele.

OSE Lions – Egis Körmend 87-92 (27-22, 19-26, 17-26, 24-18)

Bajnokság, 24. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
V.: Földházi T., Söjtöry T., Szilágyi B. (Dr. Gincsai J.)

OSE: Washington 23/3, Kucsora 1, Abell 17/9, Bailey 9, Morgan 10. Csere: Illés M. 10/6, Anderson 6, Anda 6, Garamvölgyi 5/3, Mucza -.

Körmend: Ireland 21/3, Thames 19/6, Ferencz 3, Durázi -, Taylor 23. Csere: Simons 20/9, Takács K. 4, Németh Á. 2, Tóth N. -.

Az Egis Körmend a play-offra, az OSE Lions a play-outra készülhet az utolsó alapszakasz-fordulót követően, előtte azonban egymás ellen zárták a bajnokság első periódusát a 24. fordulóban.

Thames kettesét Ireland hármasa követte, öt ponttal indította az első percet a Körmend. Washington faulttal együtt talált be, a büntető is a helyére került, ezek a pontok jelentették az OSE első egységeit. Washington ismét kosarat dobott, kicsivel később pedig már be is érte ellenfelét a házigazda (7-7). Tapadt ellenfelére az OSE, amely a negyed felénél át is vette a vezetést (13-12). Taylor büntetőire Abell triplája érkezett, amit további négy OSE-pont követett (20-14) – időt kért a vendégek szakvezetése. Feljött mínusz kettőre a Körmend, de a hazaiak is zsinórban szereztek négy pontot, így nem változott a különbség. Előnyéből végül egy pontot engedett az OSE a negyed végére: 27-22 az első tízperces etap eredménye.

Jobban kezdte a második negyedet a vasi együttes, Taylor révén le is dolgozta hátrányát. Egál állásnál (29-29) Illés keze sült el, tripláját ráadásul Abell még egy kettessel is megtoldotta a következő támadásból, így rögtön visszaállt az ötpontos különbség. Ismét egyenlített a Körmend, majd 34-34 után felváltva estek a kosarak: duplára dupla, majd Thames kinti találatát Garamvölgyi kontrázta meg szintén egy hármassal. A triplacsatát Simons folytatta, ekkor szakította meg a játékot egy oroszlányi időkérés (41-42). A rövid szünet után Ireland hat pontja következett, amit Illés egy hármassal igyekezett ellensúlyozni. Jobban sikerült a félidő hajrája a Körmendnek, amely vezetéssel mehetett szünetre: 46-48 az első félidő.

Négy-négy pontot hozott a második félidő első két perce, körmendi részről Taylor és Ireland volt továbbra is tarthatatlan. Kiegyenlített volt a játék, minimális előnyét csak tartani tudta a Körmend. A negyed közepén ismét Taylor villant, két duplával már 21 pontnál járt, csapata pedig hatra növelte a különbséget (55-61). A körmendi légiós aztán Némethet szolgálta ki egy assziszttal, utóbbi még egy büntetőt is dobhatott, de az kimaradt – Simons középtávolija viszont célt talált a támadó-lepattanó után (55-65). Megfogta a hazaiakat a körmendi futás, tíz fölé nőtt a különbség. A gyűrűben kötött ki egy Washington-tripla, majd egy Anda-dupla, gyorsan csökkent a hazaiak hátránya. A Körmend azonban innen ismét átvette az irányítást, az utolsó percben Simons újra tíz fölé tornázta a különbséget egy hármassal: 63-74-ről jöhetett az utolsó tízperce periódus.

A záró etapban gyakorlatilag végig tartotta előnyét a Körmend. Az OSE 76-81-nél került láthatáron belül ellenfeléhez, de nem sokkal később már ismét tíz ponttal vezettek a vendégek. Washington igyekezett, a hajrában az ő büntetőivel közelített az Oroszlány, de nem úgy tűnt, hogy veszélyben lehet a Körmend győzelme az utolsó másodpercekben: Abell dobott triplát, de a faultokra pontos körmendi büntetők érkeztek. Közelített az OSE, de fordítani nem volt esélye – 87-92 a vége.

Mivel az Atomerőmű SE legyőzte a Kaposvári KK-t, így a Körmend a győzelme ellenére sem lépett előre a tabellán – ez azt jelenti, hogy Falco–Körmend vasi klasszikus lesz a negyeddöntő egyik párharca.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Böcskey AttilaJamchiKendeffy BotondpirosfMarillion Recent comment authors
Böcskey Attila
Olvasó

Nagy kérdés hogy vajon hová tűnhetett sárga párna? Nem mind ha a körmendi szurkolók leküzdhetetlen vágyat éreznének, hogy az ostoba beírásait és mocskolódásait olvassák. Vélhetően kórházba került, ezért nem tudott “alkotni” ,ezúton is “jobbulást” kívánunk neki! Szokták mondani, hogy Isten nem bottal ver.

Jamchi
Olvasó

Két csapat van Vas megyében, de csak az egyiknek szurkolunk!
Hajrá Körmend! CSAK AZ MTE!

Kendeffy Botond
Olvasó

Jó, hogy nyertünk végre idegenben. Jön a Falco. A két meccs alapján ők az erősebbek és esélyesebbek. De a labda kerek és születtek már meglepetések ebben a párosításban… Menjünk nekik, nincs mit vesztenünk.

Marillion
Olvasó

Akkor megint Vasi EL classico…..és legalább egyik csapatnak sem kell a három győzelemért sokat buszozni…..

pirosf
Olvasó

HA valami csoda folytán 2:0-ra vezetnénk,akkor is azt mondanám,Ti nyertek 3:2-re. De nem probléma,ez egy ilyen év volt nekünk,csak már ennek a xarnak legyen vége és lehessen már meccsre menni!!!!

tortajanos
Olvasó
Red ball
Olvasó

Van egy alapelvem: saját játékost nem bántok.
Most sem bántásként írok, de Ákosunkat többet kellene pihentetni. Inkább néznék egy pubertást lámpalázával együtt, mint Ákos súlylökő próbálkozásait. Eddig csendes szemlélője voltam az eseményeknek, mert úgy gondoltam, hogy legalább védekezésben piócaként teszi a dolgát. Nem ez az első eset, hogy tévedtem.
Amúgy grat. a győzelemhez.
Lehet, hogy a csapat színe, lehet, hogy a szurkolók miatt, de jó, hogy van az Oroszlány az élvonalban!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés