Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

OSE Lions – Alba Fehérvár

Krasovec ígéri a szurkolóknak, hogy a végsőkig küzdeni fognak.

OSE Lions - Alba Fehérvár

Bajnokság, 5. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, szerda, 18:00

OSE: Anderson - Abell - Bíró - Bailey - Anda.

Alba: Turner - Curry - Lukács - Davis - Ahmad.

Másik pótlásra kerülő mérkőzést láthatunk szerda este az ötödik fordulóból, mégpedig az OSE Lions és az Alba Fehérvár összecsapását.

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: A bajnokság egyik legerősebb csapata az Alba. Magas színvonalú játékosokkal rendelkeznek és emiatt nagy elvárásokat támasztanak feléjük. Míg mi hét mérkőzésen vagyunk túl, ők csak kettőn. Mindkét mérkőzésüket könnyen megnyerték, ez plusz önbizalmat ad nekik. Az elmúlt egy hétben három mérkőzést játszottunk, aminek a következménye az lett, hogy kisebb sérüléseket szenvedtek a játékosaim, ezért is volt az, hogy legutóbb négy játékosomat is csak rövid ideig tarthattam a pályán, sajnos az Alba ellen is lesz ilyen. Szerintem nem érdemes beszélni arról, hogy ki sérült és ki nem, hiszen ebben a szezonban nagyon nincs is olyan csapat, aki mindegyik mérkőzését teljes kerettel le tudja játszani. Akik holnap pályára lépnek, biztos vagyok benne, hogy mindent bele fognak adni; és a mérkőzés végén meglátjuk ez mire volt elég. Örülünk, hogy újra itthon játszhatunk, viszont a szurkolóink hiányozni fognak, de ígérem nekik, hogy küzdeni fogunk a végsőkig.

Forray Gábor, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Ha az OSE-ról beszélünk, akkor egy nagyszerű szerkezetű csapatról van szó. Az egyik legfontosabb és legkiemelkedőbb játékosuk Abell, aki képes akár mérkőzéseket eldönteni és ezt fel is szokta vállalni, de Krasovec mester hisz a csapatjátékban és úgy is rakta össze csapatát. Abell is csapatjátékos, félreértés ne essék; a mester olyan tíz játékost alkalmaz, akik külön-külön is nagyszerűek bizonyos területeken, épp ezért együtt nagyon hatékonyak, hiszen folyamatosan forgatni, rotálni tudja őket a mérkőzések alatt, és ami ebből a szempontból ritka; 40 percen keresztül ugyanazt a szintet tudja nyújtani csapatával ennyi rotálás mellett is. A csapat kiválóan, a faulthatáron védekezik és a mérkőzés menetéhez alakítja a védekezését. Abell mellé még két újoncnak számító játékost igazoltak, Morgan és Bailey; ők atletikusak, erősek és ezt ki is használják, hiszen sok támadólepattanót szereznek a mérkőzések során. Krasovec mester magas szerkezetű támadósorokat állított össze, emiatt is tudnak védekezésben olyan jól dominálni. Fontos lesz a mérkőzésen odafigyelni arra, hogyan tudjuk a játékosait kizárni, mert így egyik kedvenc pontszerzési formájuktól vágnánk el őket, hiszen előszeretettel második szándékból szereznek kosarakat. A magyar játékosaik is nagyszerűen, magabiztosan szállnak be a mérkőzésekbe, és azt se mondhatjuk, hogy rutintalanok, mert ott van például Bíró Olivér, aki abszolút tapasztalt játékos, a tavalyi bajnokcsapatól lett igazolva, ahol nemzetközi kupában is játszott, vagy Garamvölgyi Ákos, aki nagyon nagy energiákkal száll be a mérkőzésbe, és ha nem is a pontokat vesszük figyelembe, akkor rengeteg támadó lepattanót szerez, és nagyon jól védekezik. Ahogyan már említettem, mindenkinek megvan a feladata a mérkőzéseken, és ez teszi őket annyira jó csapattá. Igaz vannak vereségeik, de mindegyik mérkőzést úgy vesztették el, hogy akár meg is nyerhették volna. Hazai pályán nem engedhetik meg maguknak a vereséget, mert tavaly a bajnokesélyes csapatot is megverték otthon. Győzni szeretnénk mindenképp. Mindkét csapat rövid időn belül játssza második mérkőzését. Mi próbáltunk nagyobb hangsúlyt fektetni a regenerálódásra, reméljük ez minél jobban sikerült, de taktikailag maximális szinten felkészültünk. Egy szoros meccset várok, ahol természetesen fehérvári győzelemre számítok.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ExpertAranyalbaPbaskOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Expert
Olvasó

3/3

Pbask
Olvasó

comment image

@csodalatos.magyarkosar

Aranyalba
Olvasó

Minek olvasod, ha nem tetszik ? Olvass Okornt.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Hát az a két könnyen megnyert Alba meccs inkább csak egy, de az igaz, hogy nem mi vagyunk holnap sem az esélyesek.
A küzdéssel eddig sem volt gond, csak tudatosítani kellene az újoncoknál, hogy ne agyatlanul akarják már megoldani a végjátékot.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés