Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Őrült végjátékot húzott be a Sopron

Borisov ezúttal is extrát játszott.

Sopron KC - Atomerőmű SE h.u.: 109-107 (24-24, 26-34, 24-16, 23-23, 12-10)

Bajnokság, 3. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Tözsér D., Söjtöry T., Kovács N., (Bognár T.)

SKC: Myers 18/9, Fazekas 2, Borisov 36/18, Ford 13, Montgomery 11. Cserék: Halász 12/9, Csendes -, Takács 9/9, Sitku 6, Werner 2.

ASE: Brown 21/9, Frank -, Brozja 8/3, Eilingsfeld 29, Melvin 9/3. Cserék: Kovács 11/9, Karosi 7/3, Buljevics 2, Orgona -, Kis -, Djukanovics 20/9.

Az tartalékos Sopron KC látta vendégül a még nyeretlen Atomerőmű SE gárdáját a harmadik fordulóban.

Jobban kapták el a rajtot a vendégek, akik Brown hat pontjával 6-2-re vezettek két perc játék után. Tovább nyomtak a paksiak, végül 12-4-es vendég előnynél volt kénytelen időt kérni Braniszlav Dzunics vezetőedző (4-12). Myers csinált egy 2+1-es akciót a kis pihenő után, majd még kettőt hozzátett, megkezdte a felzárkózást a Sopron (9-14). Kiegyenlítetté vált a találkozó, Halász trojkájával feljöttek egyre a hazaiak (18-19). Az irányító nem sokkal később egy labdát is szerzett, majd Montgomerynek adta fel a játékszert, akinek a zsákolásával meglett a fordítás is, ám a negyed végéig egyenlített az ASE. 24-24.

Ezúttal a hazai csapat vett villámrajtot és egy 8-0-ás futással elléptek ellenfelüktől (32-24). Sokáig nem örülhettek a soproni szurkolók, mert egy ugyanilyen periódussal kiegyenlített az ASE (34-34). Elképesztő dobópárbaj vette kezdetét, Eilingsfeld zsákolásával 37-38 volt az eredményjelzőn. Újra a vendégek kerültek fölénybe, ráadásul Brown faulttal együtt dobott egy hármast, meglépett tízzel a Paks (39-49). Rendezte a sorokat az SKC, de közelebb nem tudott férkőzni, mindig kritikus pillanatokban szerzett kosarat a vendég együttes. 50-58.

Djukanovics büntetőzött hibátlanul a fordulás után, ezzel meglett a közte tíz, de ezt követően sorozatban potyogtak a soproni kosarak, időt is kértek a vendégek (60-62). Egy kisebb hazai rövidzárlat után stabilizálták a játékukat a Braniszlav Dzunicsék. A pontszerzés terén Myers és Borisov járt az élen, míg Halász Ákos remekül mozgatta a társakat (67-69). Borisov büntetőivel egyenlített az SKC, majd a légiós egy nagyon távoli triplába is beleállt (72-69). Djukanovics percei következtek, aki egy nagy hármassal visszavette a vezetést az övéinek, de a negyedet Borisov ziccere zárta. 74-74.

Takács távolija nyitotta a záró felvonást, gyorsan fordított az ASE (77-81). Brown kapott technikait, de a lehetőséget nem tudták kihasználni a soproniak. Sok labdát adtak el a hazaiak, amiket rendre kihasznált a Paks, gyakorlatilag ennek köszönhetően vezetett Teo Hojc együttese (77-83). Tovább nyomtak a paksiak, Melvin visszazsákolt labdája után kénytelen volt időt kérni a Sopron (83-90). Halász hármasa beakadt a sarokból, megint kezdett feljönni az SKC, de ezúttal is rossz döntéseket hoztak a játékosok, a kínálkozó lehetőséggel pedig remekül élt a Paks. A végjátékban aztán elkezdtek beesni a soproni extrák, míg az ASE volt, hogy kritikus helyzetben hibázott büntetőt, így nyolc másodperccel a vége előtt 95-97-nél állhatott a vonalra Borisov. Bedobta mindkettőt, jött a vendég időkérés. kosár már nem esett, jöhetett a hosszabbítás. 97-97. 

Kovács hármasa nyitotta a ráadást, fordított a Sopron. Kovács megint betalált kintről, kettővel ment a Paks három perccel a vége előtt. Borisov óriásit játszott, ezúttal is ő küldött a helyére egy hármast (104-103). Egy sokáig elhúzódó támadás végén Halász dobott egy triplát emberrel az arcában, ezzel pedig egy perccel a vége előtt néggyel lépett meg az SKC (107-103). Innen már nem tudott visszajönni a Paks, a Sopron KC őrölt végjáték után nyerte meg a mérkőzést. 109-107.

Fotó: Zsu 

HIRDETÉS
29 hozzászólás

29
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
skc-brasilArtur DokiAtomic4Szimbasobis Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

3ból semmi,erős kezdés…
Félek a folytatás sem lesz rózsásabb.
Egy újabb finom szezon.

Atomic4
Olvasó

Buljevic 15 évvel ezelőtti kosárlabdában használható lenne. Magas, lassú, tohonya és képzetlen. Védekezésben vállalhatatlan, lábon gyakorlatilag nincs ember szerintem a ligában, aki ne verné meg. Remélhetőleg 1 hónap múlva már a nevére se fogunk emlékezni. Nyilván a csapat gyenge játéka nem az ő hibája, hiszen nem is játszik. Az, hogy ez a hiányzokkal rendelkező Sopron meg tudott verni minket sokat elmond arról, hogy milyen lesz ez az idei szezon számunkra. Teljes kerettel állhattunk ki ellenük, bár fiatalt leszámítva (és Gulyást..de azért ő nem olyan komoly hiányzó) és így sem tudtunk nyerni. Szörnyű!

Szimba
Olvasó

Ezt a meccset az ASE bukta el, szerencsénkre. Halász a szívinfarktust hozta ránk. Érthetetlen kockázatos labdák sokasága 10 körüli eladott labda, de mellé hajtás, fontos pontok. Ha egy kicsit lassítana talán nem hibázna annyit. Milos király volt,mint oly sokszor a végén Csabi ahogy 1 perccel a vége előtt labdát szerzett, majd a hosszabbításban blokkolta Eilingsfeldet (igaz Fordnak írták) nagyon fontos volt.Hajrá SKC!

sobis
Olvasó

Halász 14 asziszt 9 eladott labda Ford 13 pattanó
Borisov 49 val!!!

sobis
Olvasó

Undorító Brown, Sopronban kimutogatni a közönségnek ehhez sok agy kell…
2 perc múlva a padon volt olyat kapott a lelátóról hogy eladott egyből 3 labdát.
Milos elképesztő volt a többi légiós továbbra is kérdés.

nemKalman
Olvasó

Ritkán látni ennyire ellenszenves majmot a pályákon, mint ez a Brown. Igazán elvihetné vmelyik cirkusz!

sobis
Olvasó

Egèsz meccsen kimondottan sportszerütlenül viselkedett minden megmozdulásán látszik hogy mekkora gyökèr

nemKalman
Olvasó

MILOS,MILOS,MILOS✌️✌️✌️

tormentor
Olvasó

Buljevicet megpróbáltuk, tudtuk hogy lutri. Nem jött be, de akkor most nem kéne baszakodni, hanem lépni, kurva gyorsan.

KOKO
Olvasó

Nagy betűkkel -> Az öreg MILOS MILOS MILOS , megint megmentette a csapatot, mint a tavalyi évben oly sokszor…. Ford kezdi összekapni magát, 13 pont 13 lepattanó, ha felépül az irányító , akkor még bármi kisülhet !
Ákos nagyot mentél ma 12/9 14 assziszt, így kell irányítani végig a mecssen, de azért 1-2 szer a szívbajt hoztad az emberekre, fel a fejjel nincsen baj, ez benne van a játékba!
Jövőhét szombaton Debrecenbe győzzön a szív, meglátjuk mire lesz elég, hajrá Sopron, hajrá SKC! ⚪️?

Skcforever
Olvasó

Fú baszki? Ez kemény volt. 22 eladott labda, érthetetlen passzok, az ember folyamatosan fogta a fejét, közben meg hatalmas küzdés, akarás, majd győzelem, szóval teljesen kettős érzések? Halász is mint ha skizofrén lenne, egyszer varázsol, egyszer meg mint egy nyeretlen kétéves?.. mindegy, a lényeg, hogy megvan, Borisov meg nem ember, Taki pedig felébredt idén. SKC!!

andrás
Olvasó

Borisov legend.
Ott folytatja ahol abbahagyta tavaly, minden szoros meccset megment a Sopronnak.

Amúgy nincs már videózás?
Eilingsfelddel szemben két hibás döntés is kinézett kritikus helyzetben

SopronKCfan
Olvasó

Egész meccsen a Paksnak fújtak, elég nagy hátszélben játszottunk hazai pályán.

andrás
Olvasó

És?
Nem ez volt a kérdés.

Skcforever
Olvasó

Azért az első félidő után megemlíteni a bírókat picit röhejes

Paks II
Olvasó

Azért ha nincs a tözsér kutya simán kikaptok…Borisov meg vagy hisztizett vagy könyökölt..

andrás
Olvasó

Elfogultak vagytok.
Videózás volt a kérdés amúgy, és ha az adott két eset nem volt minimum kérdéses számotokra, akkor nem láttok ki a Soproni sapka alól. (Amivel semmi gond, ilyen a szurkoló)

nemKalman
Olvasó

Eilingsfeldnek??? ??? 40 percig 1 falttal játszott, ütött vert mindenkit, és végig magyarázta a meccset, mint Kálmánlaci fénykorában??‍♂️
Te melyik meccset nézted? Ne legyél már ennyire elfogult. A 3 majom 40 percig mindent a Paksnak tolt.

andrás
Olvasó

Én pont nem vagyok elfogult, nem vagyok paksi.
de te láthatóan a kérdést sem értetted, mert valami tök másról beszélsz ?✌️

Skcforever
Olvasó

Oké, mi vagyunk elfogultak?? Szia!

andrás
Olvasó

Hát ha nem tudtok válaszolni de teljesen más helyzetekről kezdtek el magyarázni, akkor igen ?✌️

Skcforever
Olvasó

Kiragadsz 2 momentumot egy meccsről és azzal haknizol. Nem csak azt a kettőt kellett volna videózni, hanem ennyi erővel nagyon sok másik balfasz fújást is, amikkel inkább a mi kárunkra tévedtek. Ezek után a végéről kiragadni 2 szitut, vicces. De akkor legyünk elfogultak. Legyen. Egy ilyen játékvezetés után úgy csinálni, mintha a Paks a bírók miatt kapott volna ki, bazz…. tessék itt a válasz.

andrás
Olvasó

Ez sem a kérdésreválasz ???

Hagyjuk, nem vagy alkalmas a válaszra, te is csak egy szemellenzős fan vagy, mindegy melyik csapat..

Skcforever
Olvasó

??

skc-brasil
Olvasó

A kérdésre a válasz ilyen szituációba nincs… Mivel nem fújtak semmit! Nincs mit videozni! Ez nem foci hogy a var szobából csöngetnek!

andrás
Olvasó

De fújtak Eilingsfeldre faultot, amivel Borisov kiegyenlített.
Köszi ✌️

skc-brasil
Olvasó

Olyat nem nézhetnek meg hogy falt volt vagy nem!!! 🙂 ha fújt akkor azt nézheti hogy sima vagy sportszerűtlen! Mind ahogy az edző is csak ezért kérhet videót, időkérés elvesztésbe kerülhet ha nincs igaza!

andrás
Olvasó

Köszönöm a választ ✌️

SopronKCfan
Olvasó

Milos Borisov.
Óriási volt srácok!!!
SKC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés